Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu a solicitat Comisiei Europene măsuri pentru prevenirea abuzurilor asupra migranților

Vicepreședintele PSD Alba, europarlamentarul Victor Negrescu s-a adresat Comisiei Europene, solicitând măsuri care să asigure că drepturile migranților de pe teritoriul UE nu vor fi încălcate după precedentul creat de decizia recentă a Curții de Justiție a UE privind cazul româncei stabilite în Germania.

„Este important ca decizia Curții de Justiție – care a arătat că românca respectivă poate fi exclusă de la serviciul de asistenţa socială de bază și care este obligatorie acum pe teritoriul UE – să nu dea naștere unor abuzuri. Nu este exclus ca autoritățile naționale, confruntate cu fenomenul migrației, să refuze o serie de drepturi cuvenite cetățenilor europeni, inclusiv românilor, invocând nejustificat această decizie a Curții de Justiție a UE. Este datoria Comisiei Europene să asigure că astfel de abuzuri nu vor avea loc”, susține Victor Negrescu.

ELIT

Totodată, eurodeputatul PSD a subliniat, în cadrul interpelării sale către Comisia Europeană, că este nevoie de un cadru actualizat, care să îndrume autoritățile naționale în luarea deciziilor privind drepturile migranților.

Mai jos este apelul integral al europarlamentarului Victor Negrescu către Comisia Europeană.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis, pe 11 noiembrie 2014, că cetăţenii europeni care migrează în alte state membre fără a-şi căuta un loc de muncă pot fi excluşi de la asistenţa socială de bază pentru asigurarea subzistenţei. Instanța comunitară a subliniat că, pentru a avea acces la anumite prestații sociale, migranții nu pot pretinde un tratament egal cu cetățenii statului gazdă decât dacă șederea acestora respectă condițiile prevăzute de Directiva Parlamentului European şi a Consiliului 2004/38/CE din 29 aprilie 2004.

ADEZIUNE PLUS

Decizia a plecat de la un caz concret din Germania, însă Curtea de Justiţie a UE a arătat că decizia emisă este obligatorie, în egală măsură, pentru celelalte instanţe naţionale care sunt sesizate cu o problemă similară.

–         Ce măsuri are în vedere Comisia Europeană pentru a preveni eventuale abuzuri în viitor ale autorităților statelor membre asupra migranților, prin neacordarea asistenței sociale cuvenite?

–          Are Comisia în plan elaborarea unui cadru actualizat, care să îndrume autoritățile naționale în luarea deciziilor privind drepturile migranților?

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

5 Comentarii

IANCU REMUS 25 noiembrie 2014 at 18:48

MĂ MIR CĂ SE DĂ O ŞTIRE CARE IMPLICĂ UN DEPUTAT „COMUNIST” . PT. CĂ FIIND SURPRINS DUPĂ PRIMUL TUR CĂ VALEA ARIEŞULUI CU MOCANII EI ESTE PORTOCALIE AM LUAT LEGĂTURA CU UN PRIMAR SĂ VĂD CE PĂRERE ARE. RĂSPUNS DOAR N-A VOTA CU COMUNISTUL DE PONTA. CA SĂ VEZI CINE CONDUCE PE BIEŢII OAMENI , NIŞTE PROŞTI ŞI MĂRGINIŢI. ATUNCI NU AM ŢINUT COT CĂ ROMÂNIA ESTE O SIMPLĂ COLONIE ŞI CĂ ÎNCETUL CU ÎNCETULCEI CARE SĂ BUCURĂ ACUMA VOR AJUNGE IAR IOBAGI ÎN PROPRIA LOR ŢARĂ.

masterchef 26 noiembrie 2014 at 13:28

Remus draga, pe langa faptul ca scrii cu majuscule (lucru impardonabil pe web) mai ai si o gramada de greseli de ortografie. Bine ca faci politica, ce mai conteaza ca faci parte din esantionul cu maxim studii primare care voteaza PSD-ul. Mocanii aia despre care vorbesti urat in mod sigur scriu mai bine decat tine. Sunt curios unde era domnul deputat la alegeri cand cei din Diaspora erau impiedicati prin orice mijloace sa voteze.

Cristi 25 noiembrie 2014 at 21:46

E imbucurator faptul ca mai exista o voce care se ocupa si de garantarea drepturilor cetateniilor in spatiul UE.

acelaş REMUS 26 noiembrie 2014 at 21:07

MĂ MASTERCHEF, ACUMA FACI TU CHEF, DAR VINE ŞI SCADENŢA MAI DEVREME SAU MAI TÂRZIU. EU SCRIU CU CARACTERE MAJUSCULE CA SĂ VEZI MAI BINE, ÎN REST TE TRIMIT ÎN ORIGINEA SISTEMULUI TRIORTOGONAL DE AXE xOyz.

masterchef 27 noiembrie 2014 at 10:53

Esti necivilizat, semianalfabet si orb la fel ca majoritatea votantilor PSD. Sincer imi este rusine sa zic sa sunt conational cu tine si cu cei ca tine. Nu ma apuc sa-ti explic ce inseamna sa scrii cu majuscule pe web pentru ca neuronul ala pe care inca il mai ai si nu s-a inrosit de la sigla PSD nu are cum sa priceapa. Cat despre ”sistemul triortogonal”, ce sa zic, atat poti, sa injuri pentru ca alte argumente nu ai. Din cauza asta a pierdut Tonta alegerile – pentru ca a fost nesimtit, s-a crezut destept desi e tont si singurele lui arme ”politice” au fost injuriile si atacurile. Sunteti prea orbi ca sa intelegeti ca felul asta de politica nu mai ține.

Comentariile sunt oprite