Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Euro a ajuns la cel mai redus nivel din septembrie 2003

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Euro a ajuns la cel mai redus nivel din septembrie 2003, după ce stânga radicală Syriza ar fi obținut aproape 40% din voturi la alegerile desfășurate duminică în Grecia, transmit BBC, Reuters și Bloomberg.

euroLuni dimineață, euro a scăzut la 1,1088 dolari pe unitate, cel mai redus nivel din ultimii aproape 12 ani, traderii fiind îngrijorați de incertitudinile privind viitorul Greciei. La tranzacțiile din Asia, euro s-a apreciat ușor, la 1,1169 dolari pe unitate.

‘Există pericolul unor divergențe majore între creditorii internaționali ai Greciei (UE, BCE și FMI) și liderul Syriza, care vrea o restructurare a datoriei țării și, în același timp, a promis votanților reducerea taxelor, majorarea cheltuielilor guvernamentale și creșterea salariului minim’, a estimat Jonathan Loynes, economist-șef pe probleme europene la Capital Economics.

‘Cel mai dificil scenariu ar fi ieșirea Greciei din zona euro — o evoluție care ar provoca turbulențe pe piețe. Până când nu vom ști exact programul politic al celor care au câștigat alegerile în Grecia, vor exista incertitudini majore pentru euro’, a apreciat analistul Jason Hughes, de la CMC Markets.

Acesta susține că pragul de 1,10 dolari pentru un euro este unul extrem de important, iar dacă va fi încălcat euro ar putea ajunge la paritate cu dolarul.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea