Rămâi conectat

Actualitate

EURO 2021: Decizia UEFA după ce fanii maghiari au afișat bannere homofobe și au imitat sunete de maimuță

Ziarul Unirea

Publicat

în

EURO 2021: Decizia UEFA după ce fanii maghiari au afișat bannere homofobe și au imitat sunete de maimuță

Forul european a anunțat că a demarat o investigație, după ce fanii unguri au afișat un banner homofob și l-au jignit pe Cristiano Ronaldo în meciul Ungaria – Portugalia 0-3. În timpul partidei cu Franța, suporterii maghiari au imitat strigăte de maimuță, principala țintă fiind Kyilian Mbappe.

UEFA a desemnat un inspector de etică și disciplină pentru a investiga „potenţiale incidente discriminatorii pe Puskas Arena din Budapesta”.

Cum a fost jignit Cristiano Ronaldo de fanii maghiari

În timpul partidei Ungaria – Portugalia 0-3, fanii maghiari prezenți în tribune i-au adresat lui Cristiano Ronaldo insulte homofobe, informează AS. „Cristiano, homosexualule!”, i-au strigat suporterii unguri fotbalistului lui Juventus, susțin jurnaliștii spanioli.

AS mai scrie că starul portughez a fost fluierat constant pe durata confruntării de suporterii Ungariei, care i-au arătat și gesturi obscene, după cele două goluri. Răspunsul celui mai bun marcator din istoria EURO a venit imediat: s-a dus să se bucure în fața maghiarilor și a avut o mimică sugestivă.

UEFA se gândește să mute finala la Budapesta

Ancheta demarată de forul european vine în momentul în care se discută mutarea semifinalelor și finalei EURO 2020 la Budapesta, în contextul în care guvernul britanic nu acordă scutiri de carantină pentru suporteri. Astfel, meciurile din fazele finale, programate inițial la Londra, s-ar putea disputa pe Puskas Arena.

Ungaria a adoptat un text care interzice „promovarea homosexualităţii în rândul minorilor” și a stârnit îngrijorarea apărătorilor drepturilor LGBT, în timp ce guvernul lui Viktor Orban creşte restricţiile cu privire la aceste comunităţi. Oraşul Munchen vrea să ceară UEFA permisiunea de a ilumina stadionul în culorile curcubeului, simbolul comunităţii LGBT, pentru a protesta împotriva acestei legi, la meciul Germania-Ungaria, care va avea loc miercuri. Informează DIGI24.ro / sursă fotografie : captură de ecran YouTube.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când pică Rusaliile în 2024: Câte zile libere vor avea românii de „Cincizecime”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când pică Rusaliile în 2024: Câte zile libere vor avea românii de „Cincizecime” Rusaliile sunt sărbătorite de creştinii ortodocşi în fiecare an. Pogorârea Duhului Sfânt asupra Sfinţilor Apostoli a avut loc la cincizeci de zile de la Învierea Domnului. Acest detaliu temporal explică şi denumirea de „Cincizecime”. Această zi este cunoscută şi sub numele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea