Rămâi conectat

Actualitate

Eșec la referendumul anti-LGBT din Ungaria: Scrutinul a fost boicotat de majoritatea populației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Eșec la referendumul anti-LGBT din Ungaria: Scrutinul a fost boicotat de majoritatea populației

În paralele cu alegerile legislative de ieri, din Ungaria, s-a desfășurat și referendumul pe tema unei legi privind comunitatea LGBT – calificată drept homofobă. Acesta a eșuat, după ce a fost boicotat de majoritatea populației. După numărarea a 98,9% din voturi, scrutinul nu a reuşit să întrunească minimum de 50% din voturile valide, informează EFE.

Citește și: REZULTATE alegeri Ungaria: Viktor Orban, victorie clară în alegerile parlamentare: „O victorie uriaşă, atât de mare încât se vede chiar şi de pe Lună”

Potrivit Biroului Naţional Electoral, doar 44% au depus voturi valide la cele patru întrebări care figurau pe buletine, cu toate că sprijinul în favoarea răspunsului „Nu” la toate întrebările – pentru care făcuse campanie guvernul de la Budapesta – a obţinut peste 90% din voturi, potrivit buletinelor numărate.

Aprobarea legii privind comunitatea LBGT a determinat Uniunea Europeană să deschidă o procedură de infringement împotriva Ungariei, în condiţiile în care blocul european a considerat actul normativ homofob, discriminatoriu şi contrar valorilor comunitare.

În afara sufragiilor valide, 20% din buletinele emise nu au fost luate în calcul, deoarece nu au fost considerate valide, pentru că fie erau completate greşit, fie fuseseră scrise pe ele mesaje de protest, aşa cum au cerut organizaţiile în favoarea drepturilor LGBT şi opoziţia.

Voturile valide la acest referendum (44%) reprezintă cu 9 puncte procentuale mai puţin decât voturile obţinute de Fidesz, 53% din totalul voturilor exprimate, în cadrul victoriei sale zdrobitoare la alegerile legislative de duminică, fapt ce arată că inclusiv unii simpatizanţi ai formaţiunii politice a premierului în exerciţiu Viktor Orban au întors spatele plebiscitului, comentează EFE, preluată de Agerpres.

„Referendumul propagandei de excludere a fost invalid. Avem în faţă un drum lung şi greu, dar împreună vom reuşi. (…) Le mulţumim tuturor pentru voturile invalide”, a transmis Hatter, cea mai importantă organizaţie de apărare a drepturilor LGBT+ din Ungaria.

Înainte de referendum, Luca Dudits, care face parte din conducerea Hatter, a declarat pentru EFE că Orban are o viziune homofobă, fiind cunoscut pentru politicile sale împotriva minorităţilor sexuale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea