Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Eșec de „râsul curcilor” într-o operațiune de filaj: „Ași” din MAI desconspirați după ce au prezentat acte false și expirate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Eșec de „râsul curcilor” într-o operațiune de filaj: „Ași” din MAI desconspirați după ce au prezentat acte false și expirate

Mai mulți ofițeri de la Serviciul Secret al Ministerului de Interne au participat la o acțiune de filaj care a eșuat lamentabil.

Cel ”lucrat” era șeful adjunct al Poliției municipiului Oradea, comisarul șef Horia Ardeleanu, iar pentru asta au fost aduși oameni de la București, necunoscuți, despre care  se spunea că sunt ași în filaj. Realitatea este că astfel de polițisti ar merita să lucreze la un post rural de poliție pentru a mai învăța munca de teren.

Numai că, scrie presa locală, totul s-a transformat într-un mare fiasco, filorii fiind duși la sediul Poliției Oradea, după ce au mai fost prinși și cu acte false.

Cazul a avut loc în urmă cu mai multe zile, chiar în centrului orașului Oradea, mai exact pe Bulevardul Magheru. Atunci, Horia Ardeleanu a observat că mașina pe care o conducea este urmărită de un alt autoturism. Evident, că polițistul și-a sunat colegii, care au ajuns de urgență la fața locului și i-au legitimat pe agenții sub acoperire.

În acel momentul, totul s-a transformat într-un mare fiasco. Pentru a nu fi deconspirați agenții serviciilor secrete folosesc și acte de identitate, care sunt pe numele unor persoane fictive.

Au venit cu acte de identitate expirate

În cazul de la Oradea, filorii de la SIPI au plecat în misiune cu acte de identitate expirate, fără să își dea seama de acest amănunt.

Fiind un mare semn de bănuială, agenții de la Ordine Publică din Oradea au verificat în baza de date, documentele de identitate ale agenților secreți. Cum persoanele trecute în aceste acte nu existau în baza națională de Evidența a Persoanelor, s-a luat decizia ducerii acestora la sediul Poliției Oradea.

Acolo, cei în cauză au cerut să vorbească cu șeful IPJ Bihor și așa s-a descoperit cine sunt și ce treabă au prin Oradea. Presa locală mai scrie că cei care au prezentat acte false au fost amendați contravențional.

sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea