Rămâi conectat

Ştirea zilei

Erou și-n timpul liber. Un pompier din Aiud a restituit unei firme din Alba banii și chitanțierul pierdute de un agent

Alexandra Mates

Publicat

în

dan oneaGest remarcabil al unui pompier din Aiud, care joi a găsit o sumă de bani și un chitanțier, iar apoi a făcut tot posibilul ca acestea să ajungă în posesia păgubitului, un agent al unei firme din Alba care își pierduse și cea mai mică speranță să le mai găsească. Atitudinea și omenia de care a dat dovadă acest om, erou și-n timpul liber, l-a uimit pe directorul firmei, care a ținut să-i transmită un mesaj de mulțumire.

În cursul zilei de joi, 23 iunie 2016, un agent de vânzări angajat al cunoscutei societăți autohtone de distribuție produse alimentare și congelate Lin & Ema S.R.L. și-a pierdut chitanțierul împreună cu banii încasați în zona pieței din Aiud în împrejurări necunoscute lui, acesta crezând că i-au fost furate. Cu gândul că în zilele noastre banii se câștigă tot mai greu, iar ideea unui câștig rapid ar încânta pe oricine, agentul comercial și societatea angajatoare au renunțat la speranța că cine va găsi banii și chitanțierul le va returna.

Deși vremurile sunt cum sunt, iar onestitatea și integritatea o întâlnim tot mai rar, Dan Onea, de meserie pompier la Detașamentul de pompieri Aiud, găsind chitanțierul și banii, a făcut ce puțini oameni ar mai face probabil și a returnat chitanțierul împreună cu banii unui șofer angajat al Lin & Ema S.R.L. pentru a fi dus înapoi la sediu. Contactat telefonic de către un angajat al Lin & Ema S.R.L. pentru a-i adresa mulțumiri, Dan, pompierul erou a declarat: „Așa e și normal. Sunt pompier de meserie și datoria mea este să ajut oamenii aflați la necaz.”.

Uimit de gestul dânsului și de faptul că banii au fost returnați în totalitate, iar chitanțierul nu a fost folosit ori alterat în nici un fel, domnul Cătălin Buzdea, administrator al Lin & Ema S.R.L. a ținut să îi adreseze câteva cuvinte: „Țin să vă mulțumesc domnule Dan pentru integritatea, buna educație, spiritul civic și altruismul de care ați dat dovadă, pentru că faceți cinste pompierilor de pretutindeni și pentru că ne-ați inspirat o fărâmă de încredere că mai există umanitate. Datorită gestului dumneavoastră mi s-a confirmat încă o dată că OMUL SFIINȚEȘTE LOCUL. Multă stimă și respect!

Gestul pompierului erou este un gest demn, nobil și corect și ar trebui urmat de toată lumea.

sursa foto: ISU Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

REZULTATE olimpiada de limba română pentru școlile cu predare în limbile minorităților și pentru românii din diaspora: Elevi din Alba Iulia, Sebeș și Aiud, calificați la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

REZULTATE olimpiada de limba română pentru școlile cu predare în limbile minorităților și pentru românii din diaspora: Elevi din Alba Iulia, Sebeș și Aiud, calificați la etapa națională Etapa județeană a OLIMPIADEI NAȚIONALE DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ PENTRU ȘCOLI/SECȚII CU PREDARE ÎN LIMBILE MINORITĂȚILOR ȘI PENTRU ROMÂNII DIN DIASPORA − clasele V−XII, s-a desfășurat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea