Rămâi conectat

Ştirea zilei

Episcopul Devei şi Hunedoarei internat la ATI cu Covid-19: Parintele Gurie este profesor universitar la Facultatea de Teologie a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Episcopul Devei şi Hunedoarei internat la ATI cu Covid-19: Parintele Gurie este profesor universitar la Facultatea de Teologie a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Episcopul Devei şi Hunedoarei, Gurie, profesor universitar la Facultatea de Teologie a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, este internat la secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, fiind diagnosticat cu COVID-19.

Medicul Emil Stoica Mariş, managerul SJU Deva, a precizat că starea de sănătate a părintelui episcop Gurie a început să se amelioreze. „Pacientul a fost internat vineri, iar de sâmbătă este la ATI, pe mască de oxigen. Starea sa de sănătate s-a ameliorat, acum este mai bine. E conştient”, a declarat managerul unităţii medicale, dr. Emil Stoica Mariş, pentru sursa citată.

Emil Stoica Mariş a mai spus că pacientul nu este intubat. „Părintele episcop Gurie din eparhia Devei și Hunedoarei este în stare gravă la ATI”, a fost mesajul postat duminică, 10 octombrie, pe pagina de Facebook Averea Bisericii, iar credincioşii erau chemaţi să se alăture unei rugăciuni comune pentru sănătatea acestuia.

Episcopul Gurie este născut la 31 decembrie 1968, în localitatea Huta-Chiuiești, județul Cluj. A urmat cursurile seminarului Teologic Craiova (1988-1992), apoi Facultatea de Teologie din Craiova (1992-1996), cu teza de licență „Misiunea B.O.R. între Prut și Nistru. Reorganizarea Arhiepiscopiei Chișinăului, Mitropoliei Basarabiei și Exarhatul Plaiurilor”.

Episcopul Gurie este doctor în teologie cu lucrarea „Ofensiva Noilor Mişcări Religioase şi reversibilitatea secularizării”, potrivit site-ului Episcopiei Devei.

Este și profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (titular al catedrei de Teologie Pastorală).

Sursa: libertatea.ro romaniatv.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă, clasele V-XII: Lista elevilor calificați la etapa națională Mai mulți elevi din Aiud, Sânmiclăuş și Sebeș s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba germană maternă și limba maghiară maternă. Etapa județeană a OLIMPIADEI DE LIMBA ȘI LITERATURA GERMANĂ MATERNĂ, clasele V-XII, s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea