Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Enoriașii lui Pomohaci ies în stradă în ziua în care se va judeca apelul fostului preot, caterisit de Arhiepiscopia de Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ziua în care se va judeca apelul fostului preot Cristian Pomohaci împotriva deciziei de excludere a sa din rândurile preoţimii, credincioşii din parohia în care slujea au decis să organizeze un protest.

Reprezentanţii Mitropoliei Ardealului, unde se judecă apelul, fac apel la calm şi promit înregistrări video.

Enoriaşii din Moşuni, cătunul din comuna Miercurea Nirajului, unde a slujit Cristian Pomohaci cât timp a fost preot, s-au mobilizat inclusiv pe reţelele de socializare.

Protestul de susţinere a celor care le-a fost preot este planificat pentru ziua de marţi, 19 septembrie, când la Sibiu este programată judecarea apelului împotriva caterisirii lui Pomohaci. „Mai sunt câteva zile până în data de 19.09.2017 şi de aceea vă rugam să vă planificaţi timpul şi programul în aşa fel încât să puteţi ajunge la timp. Pentru cei ce nu pot ajunge de dimineaţa de la ora 09:00 pot veni pe parcursul zilei pentru că o să dureze“, se arată în convocarea publicată pe pagina de Facebook a ortodocşilor din Moşuni.

Aceştia vor să vină la Sibiu pentru a-şi arăta sprijinul faţă de Pomohaci, considerând că au greşit prin faptul că, până acum, nu au luat atitudine. „E momentul sa arătăm lumii, presei şi liderilor bisericeşti ca noi oamenii suntem mădularele Bisericii iar Hristos este capul. E timpul sa nu mai tăcem şi prilejul sa vorbim despre «cât de mult bine ne-a făcut Dumnezeu». Să nu lăsăm pietrele să vorbească în locul nostru, ci Duhul Sfânt să ne dea cuvânt cu putere multă“, se mai arată în mesajul dat publicităţii miercuri seara.
Fostul preot Cristian Pomohaci, acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale, a fost exclus din biserică, în urma unei decizii a Consistoriul Eparhial din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia, decizia fiind executorie.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în care Cristian Pomohaci este acuzat de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale.

Sesizarea a fost făcută după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el.

Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi Pomohaci, îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, „ceva special”, amintindu-i cum s-au întâlnit.

Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moşuni din judeţul Mureş, care aparţine de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea