Enoriașii lui Pomohaci ies în stradă în ziua în care se va judeca apelul fostului preot, caterisit de Arhiepiscopia de Alba Iulia

În ziua în care se va judeca apelul fostului preot Cristian Pomohaci împotriva deciziei de excludere a sa din rândurile preoţimii, credincioşii din parohia în care slujea au decis să organizeze un protest.

Reprezentanţii Mitropoliei Ardealului, unde se judecă apelul, fac apel la calm şi promit înregistrări video.

ELIT

Enoriaşii din Moşuni, cătunul din comuna Miercurea Nirajului, unde a slujit Cristian Pomohaci cât timp a fost preot, s-au mobilizat inclusiv pe reţelele de socializare.

Protestul de susţinere a celor care le-a fost preot este planificat pentru ziua de marţi, 19 septembrie, când la Sibiu este programată judecarea apelului împotriva caterisirii lui Pomohaci. „Mai sunt câteva zile până în data de 19.09.2017 şi de aceea vă rugam să vă planificaţi timpul şi programul în aşa fel încât să puteţi ajunge la timp. Pentru cei ce nu pot ajunge de dimineaţa de la ora 09:00 pot veni pe parcursul zilei pentru că o să dureze“, se arată în convocarea publicată pe pagina de Facebook a ortodocşilor din Moşuni.

Mihail David - 2020

Aceştia vor să vină la Sibiu pentru a-şi arăta sprijinul faţă de Pomohaci, considerând că au greşit prin faptul că, până acum, nu au luat atitudine. „E momentul sa arătăm lumii, presei şi liderilor bisericeşti ca noi oamenii suntem mădularele Bisericii iar Hristos este capul. E timpul sa nu mai tăcem şi prilejul sa vorbim despre «cât de mult bine ne-a făcut Dumnezeu». Să nu lăsăm pietrele să vorbească în locul nostru, ci Duhul Sfânt să ne dea cuvânt cu putere multă“, se mai arată în mesajul dat publicităţii miercuri seara.
Fostul preot Cristian Pomohaci, acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale, a fost exclus din biserică, în urma unei decizii a Consistoriul Eparhial din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia, decizia fiind executorie.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în care Cristian Pomohaci este acuzat de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale.

Sesizarea a fost făcută după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el.

Spre finalul înregistrării, cel care se presupune a fi Pomohaci, îi spune băiatului că între ei doi a fost, de la bun început, „ceva special”, amintindu-i cum s-au întâlnit.

Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moşuni din judeţul Mureş, care aparţine de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

ursu alin 15 septembrie 2017 at 12:34

BOR e in deriva . DE LA CAP SE IMPUTE TOTUL. PF(A) DANIEL A STRICAT BISERICA ORTODOXA – , datorita banilor si a faptului ca a inchis ochii la FAPTELE POPILOR homosexuali – care au ajuns la 80 % conform unor preoti care s-au hotarat sa vorbeasca public.
FUGITI oameni buni de la BOR si cautati-va MANTUIREA in BISERICI unde DUMNEZEU isi face prezenta si il puteti simtii cu adevarat si unde chiar exista HARUL SFANT DIVIN.

Rusinica, ursuline, 15 septembrie 2017 at 15:20

pai asa va invata pe voi la secta? Ia spune, urmare caror studii sociologice ai ajuns tu la procentul de 80% preoti homosexuali in cadrul BOR si cu ce masura masori tu „harul sfant” de ti-a iesit asta lipsa la ortodocsi? E de-a dreptul penibil sa iei doua exemple de prelati homosexuali, si aia caterisiti deja de Biserica si sa spui ca majoritatea din totalul vreo 18 mii de preoti, cat sunt de toti, ar fi la fel. Nu stiu ce bei,ce fumezi, dar nu umbla fara palariuta prin soare ca vara n-a trecut de tot iar UV(ultravioletele) afecteaza neuronul slabit…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...