Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Emanuel Manolescu – funcţionarul de la Finanţe a fost trimis în judecată pentru că a falsificat semnăturile şefilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Emanuel Tudor Dan Manolescu (33 ani), inspector asistent în cadrul Serviciului Colectare, Executare Silită Persoane Juridice în cadrul Finanţelor Publice Alba, a fost trimis ieri în judecată pentru că a falsificat semnăturile şefului Administraţiei, Ştefan Bal, şi a şefului serviciului Colectare, Horaţiu Suciu. Potrivit procurorilor, infracţiunile  prin care  a fost „ascunsă” o datorie către bugetul de stat de peste 80.000 lei au avut loc în 2009.
Manolescu este acuzat  de fals material, uz de fals şi abuz în serviciu contra intereselor publice, ambele în formă continuată. Beneficiarul acestei acţiuni a fost societatea Anna Lux SRL Alba Iulia, cu obiect de activitate în domeniul prelucrării mecanizate a lemnului. Societatea este în procedură de insolvenţă din noiembrie 2010, cu datorii de peste 500.000 de lei. Beneficiile financiare pentru firma respectivă au fost, în urma acestei acţiuni, în valoare de 80.730 lei, bani care nu au mai fost plătiţi la bugetul de stat. Angajatul Fiscului a fost reţinut pe 23 mai pentru 24 de ore, însă Judecătoria Alba Iulia a decis cercetarea lui în stare de libertate. „Funcţionarul şi-a recunoscut faptele şi s-a angajat că va plăti obligaţiile financiare ale firmei  Anna Lux SRL Alba Iulia, în valoare de 80.730 lei. Am dispus şi punerea în executare a sechestrului asigurator pe o clădire şi un teren deţinute de cel în cauză“, a explicat Adela Corodeanu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Alba Iulia. Funcţionarul public de la Finanţe riscă pentru acuzaţiile care i se aduc o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între şase luni şi cinci ani. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea