Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Elveția, prima țară care organizează referendum pentru temeiul juridic al certificatului COVID

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Elveția, prima țară care organizează referendum pentru temeiul juridic al certificatului COVID

Duminică, elvețienii sunt chemați la urne pentru a se pronunța într-un referendum privind modificările aduse Legii COVID, chiar și cele cu privire la temeiul juridic al certificatului verde, arată DCNEWS.ro.

Este prima țară din lume care face un astfel de referendum, potrivit Agenției ANSA.

Nu este, însă, prima dată când elvețienii votează măsuri de sănătate pentru a combate o pandemie: legea privind coronavirusul a fost deja supusă votului popular pe 13 iunie. La vremea respectivă, a fost acceptată cu mai mult de 60% din voturi.

Duminică, elvețienii sunt din nou chemați să se pronunțe prin vot asupra legii, ca urmare a modificărilor adoptate de Parlament în martie și împotriva cărora a fost organizat un referendum.

Cea mai contestată modificare se referă la temeiul juridic al certificatului verde COVID.

La fel ca în alte țări, certificatul – care atestă vaccinarea, un test negativ sau recuperarea – este contestat în mod regulat prin demonstrații de stradă, dar, potrivit ultimelor sondaje, se așteaptă ca noua versiune a legii să treacă de urne și să fie aprobată de 61% dintre alegători, notează Mediafax.

Sursa: DCNEWS.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea