Rămâi conectat

Actualitate

Elit Cugir NU a avut pierderi în 2020: Afacerea de peste 100 de milioane de euro, aproape neatinsă de pandemie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România, Elit Cugir, a reușit să salveze anul 2020 și să nu înregistreze pierderi, la vânzări similare celor din 2019.

Compania deținută de grupul american Smithfield se așteaptă ca statul să sprijine într-o măsură mai mare sectoarele economice afectate de COVID și să promoveze produsele românești.

“Industria noastră a fost și este puternic încercată, într-un context de amenințare epidemiologică permanentă a factorului uman, atât în zona de producție, cât și în cea de distribuție și vânzare. În ceea ce privește Elit, compania a fost afectată de această pandemie, dar prin măsurile implementate pe toate nivele de producție am reușit să gestionăm situația astfel încât să salvăm anul 2020 și să nu înregistrăm pierderi. Echipa de vânzări s-a mobilizat fantastic astfel încât reușim să închidem anul 2020 cu un nivel al vânzărilor similar anului 2019”, a declarat pentru Profit.ro Voicu Vușcan, administratorul Elit.

Pe categorii, Elit a avut scăderi în ceea ce privește produsele destinate HoReCa, compensate de restul canalelor de distribuție.

Compania a livrat toate comenzile primite, chiar și în perioada de lockdown, a început să vândă și online și a făcut schimbări în ceea ce privește ambalarea, astfel încât produsele să poată fi luate mai rapid de pe rafturi: a crescut numărul de produse ambalate, la gramaje mai mici, în detrimentul produselor vrac.

“Cea mai mare provocare cu care ne-am confruntat și ne confruntăm este siguranța angajaților, pentru că activăm într-un domeniu în care nu se poate lucra de acasă și este necesară prezența zilnică la locul de muncă a peste 90% din angajați”, spune Vușcan.

Potrivit acestuia, rezultatele companiei s-au meținut anul trecut, în ceea ce privește cifra de afaceri și profitul, pe trendul de creștere înregistrat în ultimii ani, iar pentru 2021 (și el atipic, din cauza restricțiilor, care influențează HoReCa și economia în general) depind de cum va evolua puterea de cumpărare a consumatorilor.

Elit și-ar dori o susținere mai eficientă a statului pentru sectoarele economice afectate de pandemie și un sprijin substanțial pentru produsele românești în general, indiferent dacă le realizează investitorii români sau cei străini.

În 2019, conform celor mai recente date, Elit Cugir a avut o cifră de afaceri de 495,1 milioane lei (104,3 milioane euro), în creștere cu aproape 20% față de 2018, și un profit de 25,6 milioane lei.

După doi ani de reorganizare, Elit a ieșit din insolvență în 2017, tot atunci fiind preluat de grupul Smithfield de la omul de afaceri Dorin Mateiu.

Compania are fabrici la Cugir, Alba Iulia, București și Arad, precum și o rețea de distribuție și magazine proprii. Printre produsele companiei se numără salamuri, parizer, cârnați, crenvurști, specialități, mici și afumături.

Sursa:profit.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]

Citește mai mult

Actualitate

Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune

Ziarul Unirea

Publicat

în

Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune Economistul Radu Georgescu face o comparație între cum a fost aprobat planul fiscal în România și cum se procedează într-o țară civilizată, cum e de exemplu Elveția, unde toate […]

Citește mai mult

Actualitate

Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani Una dintre cele mai controversate măsuri incluse în noul program de guvernare vizează direct micii fermieri din România. Executivul propune creșterea suprafeței minime eligibile pentru a beneficia de plăți directe, de la 1 hectar la 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea