Rămâi conectat

Actualitate

Eliberarea cărţii de identitate la SPCLEP Teiuş

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Având experienţa anilor trecuţi, când la ghişeul Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Teiuş s-au creat aglomerări în perioada sărbătorilor de Paşte şi a sezonului estival, Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Teiuş invită cetăţenii care au domiciliul în oraşul Teiuş cu satele Beldiu, Peţelca şi Căpud şi pe cei din comunele Galda de Jos, Mihalţ şi Stremţ, care îşi planifică să călătorească în străinătate în decursul acestor perioade pe baza actului de identitate, dar şi pe cei cărora le-a expirat sau urmează să le expire în perioada următoare, să solicite din timp eliberarea unui nou act de identitate. Menţionăm că S.P.C.L.E.P Teiuş are un program de preluare cereri şi eliberare acte de identitate accesibil tuturor: luni, miercuri şi joi, de la ora 8:00 la 16:00, marţi  de la 8:00 la 18:00, iar vinerea de la 8:00 la 14:00. “Cetăţenilor cărora starea de sănătate nu le permite deplasarea la sediul S.P.C.L.E.P Teiuş, le comunicăm că, la solicitarea acestora sau a membrilor familiei, ne vom deplasa la domiciliul lor cu camera mobilă în vederea preluării cererii şi a imaginii pentru obţinerea actului de identitate”, a declarat doamna Bota Anca Maria, inspector asistent din cadrul S.P.C.L.E.P Teiuş.
În conformitate cu prevederile O.U.G 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, art.13. alin. (7), „termenul de soluţionare a cererilor pentru eliberarea unui act de identitate este de până la 30 de zile, acesta putând fi prelungit cu cel mult 15 zile de către şeful serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor”. „Pentru a răspunde prompt nevoilor populaţiei pe care o deservim, datorită sprijinului pe care îl avem din partea Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Alba, al Biroului Judeţean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor Alba, al Primăriei şi Consiliului local al oraşului Teiuş, cărora dorim în mod deosebit să le mulţumim, termenul de eliberare a cărţilor de identitate la nivelul S.P.C.L.E.P Teiuş este de aproximativ 5 zile lucrătoare”, ne-a declarat inspector asistent Bota Anca Maria, din cadrul S.P.C.L.E.P Teiuş.
Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Teiuş face un apel public către toate instituţiile publice sau private, respectiv oficii poştale, instituţiile de credit, C.A.R-urilor şi nu numai, din oraşul Teiuş şi comunele Galda de Jos, Mihalţ şi Stremţ, a căror activitate presupune  printre altele şi identificarea persoanelor în baza actelor de identitate, să refuze prestarea de servicii acelor persoane care prezintă cărţi sau buletine de identitate expirate, deteriorate ori care nu mai reflectă realitatea din punctul de vedere al numelui, adresei de domiciliu sau de reşedinţă. „Rugăm pe această cale lucrătorii acestor instituţii să îi îndrume pe cetăţenii aflaţi în situaţiile mai sus menţionate spre ghişeul S.P.C.L.E.P. Teiuş pentru a intra în legalitate în privinţa actelor de identitate.” (A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea