Elevii, supuși unui nou experiment de anul viitor: Dotarea şcolilor cu o tablă inteligentă şi a elevilor cu tablete, pentru creşterea performanţei

Ecaterina Andronescu, aflată pentru a patra oară la șefia Ministerului Educației, pregătește o nouă reformă în invățământ. Este încă un experiment la care elevii vor fi supuși încă de anul viitor.

Ministrul Educaţiei Naţionale intenţionează dotarea şcolilor cu o tablă inteligentă şi a elevilor cu tablete, spunând că acesta ar fi un pas spre creşterea performanţei.

ELIT

Ministerul se află acum la faza de redactare a acestui proiect, care va fi finanţat cu fonduri europene. Ecaterina Andronescu a declarat vineri, la Constanţa, că astfel se va face un salt în formarea elevilor prin utilizarea tehnologiilor moderne.

“Sper să reuşim să ducem proiectul acesta la bun sfârşit. Este un pas spre creşterea performanţei, cred eu, pentru o generaţie care a venit de acasă cu tableta, cu utilizarea tabletei în minte şi în mânuţele lor. Deci noi nu putem să-i întoarcem aici neapărat numai la cretă şi la creionul cu care scriu pe caiet. Deci un salt în formarea elevilor prin utilizarea tehnologiilor moderne trebuie să facem pentru că ei sunt generaţia revoluţiei informaţiei şi bioinginerie”, a explicat Ecaterina Andronescu.

Ea a mai spus că această investiţie se va face cu bani europeni, în prezent ministerul aflându-se la faza de redactare a proiectului.

“Este cu bani europeni. Acum suntem la etapa la care scriem proiectul, nu o să poată fi făcut bătând din palme pentru că este vorba de o sumă importantă, având în vedere numărul de elevi pe care îi avem în gimnaziu şi licee în mod deosebit. O să dureze ceva până Uniunea Europeană ne aprobă. Probabil câteva luni de zile”, a mai afirmat ministrul.

Ecaterina Andronescu a participat vineri, la sărbătorirea Centenarului Colegiului Naţional Mihai Eminescu din municipiul Constanţa. Cu acest prilej a fost dezvelită o placă aniversară şi a avut loc un spectacol Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret “Jean Constantin”, Constanţa.

Sursa: a1.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Costy 19 ianuarie 2019 at 14:46

O sa fie copiii niste masini cu tabletele. Nu o sa mai stim sa scriem dactilografic , vai de saracutii copiii tot cu ochi pe tableta. Va fi generatia ochelarilor si a bolilor de ochi plus ca nu o sa stim sa mai scriem de mana

AI 19 ianuarie 2019 at 23:23

Sunt scoli unde exista table inteligente, dar nu stie nimeni sa le foloseasca. In alte scoli elevii au primit de la primarii tablete si la ce le folosesc? La orice, numai in procesul de invatamant nu le utilizeaza.

dolfi 20 ianuarie 2019 at 15:19

table inteligente? pentru ce? pt..ca profesorii nu mai sunt… inteligenti?

Tabletele si mobilele NU trebuie date copiilor sub nici o forma! Mai ales acelea care vor functiona cu tehnologia 5G. Frecventele pe care lucreaza tehnologia 5G are mai multe efecte secundare nasoale asupra sanatatii oamenilor. Cel mai nasol efect este sterilitatea! Asta daca cumva nu apuca sa faca vreo tumoare. In rest, miopie si alte boli de ochi precum si deficit de atentie indus artificial, respectiv dependenta (multumire imediata data de sistemul artificial de recompensa a creierului)

Comentariile sunt oprite