Rămâi conectat

Actualitate

Elevii și profesorii din învățământul preuniversitar ar putea primi bani pentru achiziționarea de cărți și cărți electronice – Proiect

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Atât elevii, cât și profesorii din învățământul preuniversitar ar putea beneficia de fonduri de la autorități pentru achiziționarea de cărți și cărți electronice, conform unor propuneri legislative înregistrate la Senat pentru dezbatere.

Două proiecte de acte normative, și anume Propunerea legislativă privind stimularea achiziționarii de cărți și cărți în format electronic, necesare pentru elevi, în învaățământul preuniversitar și Propunerea legislativă privind stimularea achiziționării de cărți sau cărți în format electronic, necesare îmbunătățirii calității activității didactice, în învaățământul preuniversitar, ce au fost înregistrate recent la Senat pentru dezbatere, prevăd acordarea de bani anumitor elevi și profesorilor pentru cumpărarea de cărți.
Pentru a se putea aplica, propunerile legislative au nevoie de aprobarea ambelor camere ale Parlamentului, de promulgarea prin decret prezidential si de publicarea in Monitorul Oficial.
Conform acestor documente, elevii si profesorii vor primi bani pentru achizitionarea cartilor. Mai exact, elevii absolventi ai primului an de studiu de la inceputul fiecarui ciclu scolar, adica cei ce finalizeaza clasa pregatitoare, clasa a V-a si clasa a X-a, vor putea primi, la cerere, echivalentul in lei a 50 de euro pentru cumpararea de carti si carti in format electronic.

Mai mult, toate cadrele didactice titulare sau suplinitoare calificate din invatamantul preuniversitar ar putea primi de la stat echivalentul in lei a 100 de euro pentru cumpararea unor carti tiparite sau in format electronic.Initiativa nu este una noua.

In trecut s-au mai oferit bani profesorilor pentru achizitionarea unor carti, dar, in contextul crizei economice si a masurilor de austeritate din 2010, s-a renuntat la aceasta.
Sursa: portalinvatamant.ro

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea