Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Elevii şi profesorii de la Colegiul Economic din Alba Iulia, transferaţi în spaţiile unei alte şcoli pentru a putea fi demarate lucrările de modernizare a clădirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând de luni, 4 martie, elevii Colegiului Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia sunt mutaţi, în sediul Şcolii Gimnaziale nr. 9 pentru a putea fi demarate lucrările privind modernizarea clădirilor în care funcţionează instituţia de învăţământ preuniversitar.

Sediul Colegiului este inclus într-un proiect de modernizare, cu fonduri de la PNDL, astfel încât activitatea şcolară nu poate fi desfăşurată în condiţii de siguranţă. Consilierii locali au aprobat sîptămâna trecută hotărârea pentru relocarea celor 650 de elevi ai Colegiului Economic, însă transferul va începe de săptămâna viitoare.

Este vorba despre 23 de clase de liceu şi trei de şcoală profesională, plus profesorii, care vor avea nevoie de sală profesorală şi birourile destinate personalului administrativ. Liceul Tehnologic “Dorin Pavel” a aprobat, în 19 octombrie 2019, propunerea ca parte din spaţiile clădirii şcolii gimnaziale şi terenul aferent, administrate de liceu, să fie puse la dispoziţia Colegiului Economic, pe o perioadă de doi ani.

Anterior, în noiembrie 2018, au fost aprobate alte hotărâri care prevedeau transferul a două unităţi şcolare: Elevii şi profesorii Liceului Tehnologic ”Dorin Pavel” ar fi urmat să se mute ei în spaţiile Şcolii Gimnaziale nr. 9, iar cei de la Colegiul Economic să preia clădirea Liceului Tehnologic. Cele două hotărâri au fosta contestate în instanţă de Instituţia Prefectului, fiind, astfel, suspendate de drept. În final, Consiliul local a aprobat transferul direct al activităţii Coelgiului Economic la Şcoala Gimnazială nr. 9.

În şedinţa de săptămâna trecută a fost aprobată darea în administrarea Colegiului Economic a clădirii şcolii gimnaziale menţionate – etajul I, II şi parţial etajul III, în suprafaţă construită desfăşurată de 1.760 mp (iniţial suprafaţa propusă a fost mai mare – n.r.) şi a terenului aferent, inclusiv cel de sub clădire, în suprafaţă de 3.382 mp, pe o perioadă de 2 ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea