Rămâi conectat

Actualitate

Elevii, preșcolarii și studenții se întorc luni la cursuri după minivacanța de Ziua Națională

Publicat

în

elevi-ziua-nationala10Elevii, preșcolarii și studenții se vor întoarce luni la cursuri după minivacanța prilejuită de sărbătorirea Sfântului Andrei și a Zilei Naționale a României.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, cursurile școlare planificate pentru data de 2 decembrie vor fi recuperate pe parcursul anului școlar, pe baza unui grafic stabilit de fiecare instituție de învățământ în parte.

În instituțiile de învățământ superior, activitățile didactice din data de 2 decembrie vor fi reprogramate/recuperate în cursul semestrului I.

Electrica Furnizare Discount

Următoarea vacanță, cea de iarnă, este programată între 24 decembrie 2016 și 8 ianuarie 2017.

Structura anului școlar 2016-2017

 • Semestrul I (19 săptămâni):
  • cursuri: 12 septembrie 2016 – 23 decembrie 2016;
  • vacanţa de iarnă: 24 decembrie 2016 – 8 ianuarie 2017;
  • cursuri: 9 ianuarie 2017 – 3 februarie 2017;
  • vacanţa intersemestrială: 4 februarie 2017 – 12 februarie 2017;

În perioada 29 octombrie 2016 – 6 noiembrie 2016, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar au fost în vacanţă.

 • Semestrul II (16 săptămâni):
  • cursuri: 13 februarie 2017 – 14 aprilie 2017;
  • vacanţa de primăvară: 19 aprilie 2017 – 30 aprilie 2017;
  • cursuri: 2 mai 2017 – 16 iunie 2017;
  • vacanţa de vară: 17 iunie 2017 – 10 septembrie 2017.

Pentru angajaţii sistemului educaţional, anul şcolar se desfăşoară între 1 septembrie 2016 şi 31 august 2017.

Publicitate

Actualitate

Certificatul verde COVID: Cum va fi verificat în aplicația STS din România și de unde se poate descărca

Publicat

în

Certificatul verde COVID: Cum va fi verificat în aplicația STS din România și de unde se poate descărca

Persoanele care merg la restaurant, nuntă, eveniment sportiv, spectacol sau concert vor trebui să prezinte organizatorului certificatul digital al UE care atestă vaccinarea anti-Covid-19, testarea sau trecerea prin boală. Aplicația „Check DCC” făcută de STS care va verifica codul QR al acestui certificat este disponibilă în Google Play.

Hotărârea CNSU prevede: „Dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală se realizează prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID care va fi verificat de organizator prin aplicația mobilă de verificare, iar în cazul cetățenilor străini și apatrizi definiți potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, prin intermediul documentului de vaccinare emis de unitatea sanitară din afara României unde a fost administrat vaccinul sau, după caz, a documentului care atestă trecerea prin boală prezentat în limba țării respective și în limba engleză”.

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat, miercuri seară, la Digi24, că e simplu de verificat dacă persoana este vaccinată, testată sau a trecut prin boală, pentru că există deja o aplicație care poate citi codul QR.

Electrica Furnizare Discount

„Există aplicație care se descarcă de pe internet și permite prin telefon să verifici certificatul unei persoane fără să stochezi datele persoanei.

Aceasta este soluția pe care o folosesc mai multe țări europene deja și este una dintre soluțiile care pot sprijini limitarea închiderii totale a unor activități economice.

Nu va fi diferență (față de aplicația folosită în Franța – n.r.). A fost o discuție cu colegii de la STS și au explicat că aplicația este valabilă, poate să fie folosită. Mi se pare că e aceeași aplicație care o folosesc și francezii, pentru că e același concept al certificatului verde și aplicația poate citi orice certificat verde european, nu numai pe cel românesc”, a mai spus Arafat.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

VIDEO| Biserică amendată de către Poliția Locală, după ce mai multe persoane au aruncat pe stradă gunoiul din lăcașul de cult

Publicat

în

VIDEO| Biserică amendată de către Poliția Locală, după ce mai multe persoane au aruncat pe stradă gunoiul din lăcașul de cult

Polițiștii Locali din Craiova au amendat o biserică, după ce mai multe persoane au fost surprinse în timp ce aruncau pe stradă gunoiul strâns din lăcașul de cult.

„Au confundat strada cu ghena de gunoi”, a scris pe Facebook Poliția Locală din Craiova.

Electrica Furnizare Discount

Persoanele respective au depozitat mai mulți saci de gunoi pe domeniul public, aproape de intersecția a două străzi foarte circulate din Craiova, potrivit sursei citate.

Fiecare persoană prinsă în flagrant a fost amendată cu 1.000 lei de polițiștii locali. În plus, oamenii au fost puși să ridice sacii cu resturi menajere și să îi ducă înapoi, la instituție.

În urma verificărilor s-a constatat că lăcașul religios nu are contract de salubritate cu operatorul autorizat, drept pentru care a mai primit o sancțiune, de 2.500 lei.

„Toleranță zero din partea Poliției Locale pentru astfel de fapte”, au transmis polițiștii.

Citește mai mult

Actualitate

Apartament de lux în Cluj, scos la vânzare cu 2 milioane de euro. Un castel din Austria este aproape la JUMĂTATE de preț

Publicat

în

Apartament de lux în Cluj, scos la vânzare cu 2 milioane de euro. Un castel din Austria este aproape la JUMĂTATE de preț

Un apartament de lux a fost scos la vânzare la Cluj cu peste două milioane de euro. Locuinţa este situată la etajul 13 al unei clădiri mixte cu birouri şi apartamente. Cu acelaşi preţ pot fi cumpărate două castele în Austria sau chiar patru în Ungaria vecină.

Un penthouse în Cluj este scos la vânzare pe site-ul Imobiliare.ro pentru preţul de două milioane de euro la care se adaugă şi TVA. În schimb, cumpărătorul nu are trebui să plătească comision la agenţie.

„Companie, vinde apartament unicat, tip penthouse, de lux, situat la nivelul 13, în centrul municipiului Cluj-Napoca, cu suprafaţă utilăa aprox. 400 mp, ultrafinisat (parchet din lemn de tek, gresie faianţă Italia, granit etc.), vedere panoramică deosebită, 3 liviguri, 10 dormitoare, 6 băi, 2 bucătării, şi având posibilităţi multiple de compartimentare. Pret 2 milioane de euro + TVA”, scrie în anunţul postat pe site-ul imobiliare.ro.

Electrica Furnizare Discount

La jumătate de preţ se poate găsi un castel în Austria, conform site-ului Master Homes. Acesta este scos la vânzare cu suma de 1.290.000 de euro, iar în anunţ se precizează şi că a fost renovat în 1990.

Iar un castel medieval din Ungaria vecină costă mai puţin de un sfert faţă de apartamentul de lux din Cluj. Este vorba despre un castel care se vinde cu 550.000 de euro. „Castel de vânzare în Ungaria. Locuieşte ca un rege!”, scrie în anunţul de vânzare postat de asemena pe Master Homes.

Sursa: adevarul.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare