Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Elevii din România pot studia, gratuit, într-un liceu american

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu o bursă din cadrul programului Future Leaders Exchange Program (FLEX) finanțat de către Departamentul de Stat al SUA, liceenii din România au ocazia de a studia la un liceu american și de a locui împreună cu o familie americană pe parcursul anului școlar 2016 – 2017, scrie Agerpres.

liceeniPotrivit sursei citate, participarea la program este gratuită. Programul se adresează liceenilor de cetățenie română născuți între 1 ianuarie 1999 și 15 iulie 2001, care sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, studiază engleza în liceu, îndeplinesc criteriile pentru a obține viza de SUA și nu au stat în Statele Unite mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Liceeni cu dizabilități sunt încurajați să aplice pentru aceste burse, deoarece, potrivit sursei citate, infrastructura de recrutare și derulare a programului permite evaluarea și plasarea acestora în condiții care răspund nevoilor specifice.

„Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992. În cei 24 de ani de la înființarea sa, programul a oferit burse pentru peste 24.000 de liceeni din Europa, Eurasia și Asia Centrală. Programul presupune un an întreg de studiu pentru liceeni în SUA. Obiectivul programului este să promoveze înțelegerea reciprocă între Statele Unite și țările din regiunile în care funcționează programul FLEX”, se mai arată în comunicatul MECS.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe vacanța de Paște 2024: Câte zile libere au elevii și când se întorc la școală după Paște Elevii vor intra de astăzi, 26 aprilie, în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce la școală miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanţa de vară va începe vineri, 21 iunie, după finalizarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea