Rămâi conectat

Curier Județean

Elevii din Alba au adunat aproape 575.000 de absenţe în primul semestru

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru unii elevi din judeţul nostru, frecventarea orelor de curs este facultativă. Conform datelor centralizate la Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, în primul semestru al anului şcolar 2012 – 2013, elevii din judeţul nostru au adunat 574.901 absenţe, adică o medie de 11 absenţe/elev. Din acestea, aproape 239.000 sunt nemotivate. Cifrele sunt comparabile cu cele înregistrate în alte judeţe din ţară.

Chiulangiii au avut cea mai multă „treabă” în afara şcolii în luna octombrie, când s-au înregistrat aproape 100.000 de absenţe nemotivate. În prima lună de şcoală, elevii au fost cei mai conştiincioşi şi au strâns sub 20.000 de absenţe nemotivate.

Aşa cum era de aşteptat, elevii de liceu au fost cei mai „harnici”. Numărul absenţelor a crescut pe măsura vârstei tinerilor, astfel că cei aflaţi în clasa a XII-a  se află pe primul loc în învăţământul liceal de zi. Aceştia au fost totuşi întrecuţi de colegii lor de la seral, care în patru luni de şcoală au adunat peste 50.000 de absenţe.

Măsurile care stau la dispoziţia cadrelor didactice ajung, în funcţie de numărul absenţelor, de la informarea părinţilor verbal sau în scris, până la scăderea notei la purtare sau chiar exmatricularea. În cazul unui număr mare de absenţe la materii de examen, elevii sunt incluşi într-un plan remedial, care constă în ore de meditaţii, în afara orelor de curs. La acumularea unui număr de 9 absenţe nemotivate elevul se alege cu nota scăzută la purtare, cu un punct, iar la 40 de absenţe nemotivate se ia măsura exmatriculării lui.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-12 mai: Ana Blandiana, Daniel Nazare și Bere Gratis în prima zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Ana Blandiana, Daniel Nazare și Bere Gratis în prima zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în prima zi urmează să aibă loc mai multe lansări de carte și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea