Rămâi conectat

Curier Județean

Elevii Colegiului Economic din Alba Iulia, pe podium la Târgul Firmelor de Exercițiu de la Baia Mare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Metoda de predare „firmă de exercițiu” presupune parcurgerea și desfășurarea tuturor activităților dintr-o firmă reală transpuse în cadrul unei firme virtuale. Activitatea unei firme de exercițiu implică activ elevii în toate etapele: înființarea firmei, selectarea personalului, încheierea de tranzacții, întocmirea evidenței contabile, ceea ce îi ajută la dobândirea de competențe și aptitudini de muncă și implicit o inserție pe piața muncii mult îmbunătățită.

La Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia, condus de director prof. Anca Nicolae Dan, se lucrează cu această metodă  de circa 15  ani, perioadă în care s-a acumulat multă experiență, dovedind de fiecare dată prin rezultatele obținute că s-a înțeles exact în ce constă această metodă, care sunt avantajele ei atât pentru școală cât mai ales pentru elevii care se pregătesc pentru o piață a muncii europeană.

La târgurile firmelor de exercițiu elevii își verifică, își dezvoltă și își îmbunătățesc aptitudinile antreprenoriale. Colegiul a participat la astfel de târguri în fiecare an la: București, Timișoara, Baia Mare, Cluj Napoca, Praga, Bratislava, Celje, Plovdiv, Jesolo unde a obținut  prestigioase premii naționale și internaționale. După fiecare târg național sau internațional la care au participat, s-a constatat că elevii au fost stimulați de competiție, experiențele dobândite fiind bogate și utile pentru activitățile următoare.

Cele mai bune firme virtuale, concepute şi puse în practică de elevi au fost prezente în cadrul unei competiţii desfășurate în perioada 4 – 5  decembrie la TÂRGUL FIRMELOR DE EXERCIŢIU „RIVULUS DOMINARUM TINERET” ediţia a IX – a  la Baia Mare.  „Patronii” celor 79 firme participante din 10 județe (Alba, Bihor, Bistrita Nasaud, Cluj, Hunedoara, Iasi, Maramures, Satu Mare, Salaj, Suceava) și municipiul București au prezentat cele mai bune idei de afaceri  și au demonstrat abilitățile antreprenoriale.

Elevii Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia  însoțiți de prof. Iacșa Nicolae, prof. Ruscă Marcel și medic școlar Paula Iordache au reprezentat județul Alba participând cu nouă firme de exercițiu, convingând că sunt pregătite să ofere produsele căutate.

În această competiție, Moș Nicolae a fost foarte darnic cu elevii prestigiosului liceu, aceștia adăugând încă zece premii în palmares:

FE Boîte de chocolat SRL Premiul II pentru competiția CATALOG PROFESIONAL, coordonator prof. dr. Victoria Popa

FE Bussines  Gifts SRL Premiul II pentru competiția PAGINA WEB, coordonator prof. Carmen Ciocan

FE White Lady SRLPremiul III pentru competiția CATALOG CREATIV, coordonator prof. dr. Victoria Popa

FE Aurul Apusenilor SRLMențiunea II pentru competiția PREZENTARE PPT coordonator prof. dr. Victoria Popa

FE Boîte de chocolat SRL Mențiunea II pentru competiția VÂNZĂTOR, coordonator prof. dr. Victoria Popa

FE Hotel Kapital SRLMențiunea III pentru  competiția VÂNZĂTOR, coordonator prof. Felicia Beca

FE Wedding Style SRLPremiul Special pentru competiția VÂNZĂTOR, coordonator prof. dr. Victoria Popa

FE Photo Blitzz SRLPremiul Special pentru competiția MASCOTĂ, coordonator prof. Emil Cetean

FE Eco-Carn SRL – Premiul Special pentru competiția VÂNZĂTOR, coordonator prof. Felicia Beca

FE Yume Tours SRL – Premiul Special pentru competiția VÂNZĂTOR, coordonator prof. Florin Cristian Dincă

”Toate aceste premii nu erau cu putință fără sprijinul financiar acordat prin sponsorizarea transportului de către SC LIVIO DARIO SRL și domnul Cosmin Maier, reprezentantul CONFEDERAȚIEI PATRONATULUI ROMÂN – filiala județului Alba,  cărora le mulțumim că au crezut în performanța noastră”, ne-a declarat prof. dr. Victoria Popa – responsabil Comisie Firme de Exercițiu din Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia.

Felicităm elevii implicați care au reușit să-și asume responsabilitățile de viitori antreprenori și profesorii coordonatori, dorindu-le  mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea