Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Elevii ar putea avea cursuri de educație rutieră la școală, începând cu anul școlar 2021-2022. Proiect în dezbaterea senatorilor

Gabriel IOANICIU

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Elevii ar putea avea cursuri de educație rutieră la școală, începând cu anul școlar 2021-2022. Proiect în dezbaterea senatorilor

Fie că învață în școli de stat sau private, elevii din țara noastră vor putea beneficia de ore de educație rutieră la școala în care învață, potrivit unui proiect adoptat tacit de Camera Deputaților și pus recent și în dezbaterea senatorilor. Dacă măsura va ajunge să se aplice, elevii vor putea participa la ore de educație rutieră începând cu anul școlar 2021-2022.

Proiectul legislativ prin care se propune introducerea, din anul școlar 2021-2022, a orelor de educație rutieră în școli a fost adoptat tacit în această lună la deputați, iar recent a fost înregistrat la Senat pentru dezbatere. Pentru a se putea aplica, proiectul are nevoie de votul favorabil al senatorilor și de publicarea în Monitorul Oficial.

Mai exact, proiectul prevede că, până la sfârșitul anului viitor, Ministerul Educației Naționale va trebui, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, să elaboreze o strategie privind educația pentru  prevenția rutieră a elevilor.

Ulterior, această strategie se va transpune în planurile de învățământ, adică elevii din învățământul de stat, privat sau confesional vor putea participa la cursuri de prevenție rutieră organizate în fiecare școală, la diverse intervale (de exemplu, bilunar, trimestrial etc). Apoi, fiecare școală poate decide, la propunerea consiliului profesoral, ca aceste cursuri să se țină la intervale mai scurte, inclusiv săptămânal.

Această propunere apare în contextul în care autoritățile atrag atenția că în jumătate dintre accidentele rutiere ce au loc în țara noastră sunt implicați pietoni, iar în o treime dintre acestea cad victime copii. Potrivit inițiatorilor, singurul mod în care se poate reduce numărul accidentelor în care sunt implicați copii este educația rutieră timpurie.

Atenție! Proiectul nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie adoptat de Senat, promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.

Sursa: avocatnet.ro

FOTO: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Românii pot să raporteze deepfake-urile de pe rețelele sociale printr-o platformă lansată de guvern: Anunțul Ministerului Digitalizării

Bogdan Ilea

Publicat

în

Românii pot să raporteze deepfake-urile de pe rețelele sociale printr-o platformă lansată de guvern: Anunțul Ministerului Digitalizării Românii pot trimite sesizări privind conținutul audio/video manipulat digital (deepfake) distribuit online în scopuri malițioase prin intermediul paginii web a Ministerului Digitalizării. Conform unui ordin publicat joi seara în Monitorul Oficial, aceste sesizări vor fi analizate și transmise […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea