Rămâi conectat

Ştirea zilei

Eleganţă şi bun gust la ediţia din acest an a Zilelor oraşului Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ediţia din acest an a Zilelor oraşului Alba Iulia propune un nou concept de desfăşurare. Va fi o ediţie mai elegantă, mai culturală (dacă-mi este permisă o astfel de expresie), o ediţie în care participanţii sunt invitaţi să fie şi „actori” nu doar spectatori. Programul celei de-a VIII-a ediţii a Zilelor oraşului a fost prezentat ieri de principalii „vinovaţi”: primarul Mircea Hava, directoarea Teatrului de Păpuşi „Prichindel” – Ioana Bogăţan şi Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Alba Iulia. Vă putem spune că este prima ediţie la care vor participa cu evenimente şi trupe de teatru sau muzicieni din afara ţării, din Franţa şi Germania. S-a renunţat la vechiul concept cu terase cu mici şi bere amestecate cu spaţiile destinate momentelor artistice. Desigur că micii şi berea nu vor lipsi, dar spaţiul destinat lor este pe platoul de lângă Pavilionul Expoziţional al CJ Alba, iar spaţiul destinat evenimentelor artistice va fi ce al Şanţurilor de Sud ale Cetăţii Alba Carolina. Nu vor lipsi de aici câteva terase cu sucuri şi alte produse care „nu-şi dau aere”. Însă marea noutate este organizarea Zilelor oraşului ca un festival de artă stradală cu mimi, cu acrobaţi, cu muzicanţi, cu dansatori, cu jocuri de artificii, cu spectacole laser, cu jonglerii cu foc, cu parade, cu expoziţii cu momente destinate special copiilor (care se vor desfăşura într-un spaţiu special destinat tot în Şanţurile de Sud), cu pictori, cu concursuri, cu tot ce trebuie pentru ca albaiulienii să se simtă foarte bine. Concertele, care nu vor lipsi, vor fi susţinute de Mandinga, Loredana Groza, DJ Project, Sensor. Multe dintre momentele artistice se petrec la aceeaşi oră, dar se vor repeta pe parcursul tuturor zilelor evenimentului pentru a da posibilitatea spectatorilor să aleagă ce anume doresc să vadă şi pentru a crea atmosfera de  bucurie şi varietate care se doreşte pentru această ediţie.
Zilele oraşului vor avea loc în perioada 27-29 mai şi sunt organizate de Primăria şi Consiliul Local Alba Iulia în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Teatrul de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia, Muzeul Unirii din Alba Iulia, Fundaţia Comunitară Alba, Asociaţia Alma Art şi Asociaţia RYMA.
Mai multe amănunte despre programul evenimentului şi despre momentele speciale puteţi afla din ediţiile viitoare ale ziarului nostru.
Anca DINICĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Standul polițiștilor de la Serviciului pentru Acțiuni Speciale, atracția zilei pentru vizitatorii activităților desfășurate de Ziua Poliției Române

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

FOTO VIDEO| Standul polițiștilor de la Serviciului pentru Acțiuni Speciale, atracția zilei pentru vizitatorii activităților desfășurate de Ziua Poliției Române

Standul polițiștilor de la Serviciului pentru Acțiuni Speciale a fost atracția zilei, atât pentru cei mici, cât și pentru adulți, la activitățile desfășurate în cadrul Zilei Poliției Române.

Polițiștii au expus diverse mijloace de intervenție, echipamente de protecție și arme. Au fost expuse de la arme istorice, precum Kalasnikov-ul, până la arme ultramoderne, spre exemplu puști cu lunetă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Micii curioși au fost invitați să încerce diverse echipamente de protecție, ca de exemplu scutul de fier sau vesta de protecție antiglonț, care cântărește nu mai puțin de 30 de kilograme, în momentul în care toate echipamentele necesare unei intervenții sunt încărcate pe ea.

Copiii au putut face poze îmbrăcați cu echipamentele de protecție și au putut admira îndeaproape armele ce se foloseau odinioară și cele care se folosesc acum în intervenții.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Mărțișoarele vândute de voluntarii Leo Alba Iulia Fortress au adus fericire unor persoane cu dizabilități din Sebeș

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO| Mărțișoarele vândute de voluntarii Leo Alba Iulia Fortress au adus fericire unor persoane cu dizabilități din Sebeș

Organizația non-profit LEO Alba Iulia Fortress a susținut un eveniment caritabil, reușind să strângă o sumă de 5117 de lei.

Banii au fost obținuți prin organizarea unui eveniment social tematic de Ziua Îndrăgostiților intitulat „Stages of love” în data de 20 februarie și prin oferirea unor mărțișoare în schimbul donațiilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mărțișoarele au fost confecționate manual de voluntarii LEO în colaborare cu Asociația „Diakoniewerk International”din Sebeș, în intervalul 28 februarie-1 martie.

Din această sumă au fost donați 2117 lei unor persoane cu dizabilități din Sebeș, restul fiind alocați proiectului “Primul Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă” al Spitalului „Marie Curie”.
De asemenea, prin intermediul Districtului 124 LEO România, s-au donat bani și pentru a ajuta Turcia și Siria


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Elevii din clasele a XII-a și a XI-a de la Colegiul Militar din Alba Iulia au donat sânge. Misiunea lor, să aducă speranță bolnavilor care au nevoie de transfuzii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mai mulți elevi de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au donat sânge vineri, 24 martie 2023, aducând speranță persoanelor bolnave, care au nevoie de transfuzii de sânge.

 

Elit - Gustul Desăvârșit

Cel mai de preț dar pe care îl poți oferi cuiva este șansa la viață, la sănătate. Dorind să fie sprijin semenilor care au nevoie de ajutor, elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” s-au mobilizat din nou, iar vineri dimineață s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba cu o misiune specială: să doneze sânge!

Prin gestul lor nobil, mai mulți elevi din clasele a XII-a și a XI-a, alături de comandantul companiei I elevi, locotenent Cristi Popa, au adus speranță persoanelor bolnave, care au nevoie de transfuzii de sânge.

Elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia obișnuiesc să doneze periodic sânge, fiind astfel un ajutor de nădejde pentru comunitate și în același timp și un exemplu pentru alți tineri.

Programul Centrului de Transfuzie Sanguină Alba este de luni până vineri, între orele 7.30-13.00. Mai multe informații puteți obține la numărul de telefon 0258834050.

Pentru a deveni donator de sange trebuie sa indepliniti următoarele condiţii:

-vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
-greutate peste 50Kg
-puls regulat, 60 -100 bătăi/minut.
-tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
-să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
-femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
-să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
-sa nu fii sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune,boli de inima,boli renale,boli psihice,boli hepatice,boli endocrine

Donatorii nu trebuie să aiba sau sa fi avut urmatoarele boli:

-hepatită (de orice tip)
-TBC
-sifilis
-malarie
-epilepsie si alte boli neurologice
-boli psihice
-bruceloză
-ulcer
-diabet zaharat
-boli de inimă
-boli de piele: psoriazis, vitiligo
-miopie forte peste (-) 6 dioptrii
-cancer


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare