Curier Județean
Eficientizarea energetică a Căminului rezidențial pentru persoane vârstnice din Alba Iulia. Aprobarea devizului general, pe masa consilierilor locali
Eficientizarea energetică a Căminului rezidențial pentru persoane vârstnice din Alba Iulia. Aprobarea devizului general, pe masa consilierilor locali
Între proiectele de pe ordinea de zi, din cadrul ședinței Consiliului Local Alba Iulia, din data de 7 februarie, se află și proiectul privind aprobarea devizului general și a indicatorilor tehnico-economici actualizați pentru obiectivul: „Eficiență energetică și confort sporit în cadrul Căminului rezidențial pentru persoane vârstnice din Alba Iulia”.
În urma actualizării cotei TVA din cadrul Devizului general și al celui pe obiect, au rezultat următorii indicatori actualizați:
Indicatori maximali, respectiv valoarea totală a obiectului de investiții, exprimată în lei, cu TVA și, respectiv, fără TVA, din care construcții-montaj (C+M), în conformitate cu devizul general;
Valoarea totala a investiției – scenariul 1 – recomandat: Pompe de căldură
• valoare totală fără TVA: 5.281.460,19 lei
• valoare totală cu TVA: 5.545.533,20 lei
• din care C+M: 2.785.261,87 lei fără TVA, respectiv 2.924.523,96 lei cu TVA
Proiectul propune eficientizarea energetică a clădirii principale și creșterea confortului interior prin montarea de pompe geotermale, înlocuirea sistemului de distribuție a agentului termic și monitorizarea performanțelor obținute printr-un sistem inteligent de tip Building Energy Management System (BEMS).
Se urmărește reducerea consumului de energie convențională și a emisiilor aferente prin utilizarea pompelor de căldură sol-apă ca surse termice pentru încălzirea spațiului interior.
De asemenea soluția va crește confortul în interiorul clădirii, pompele geotermale propuse fiind cu ciclu reversibil, va fi posibilă climatizarea pentru perioada caldă a anului. în plus sistemul de distribuție nou propus va uniformiza temperatura ambientală pe durata sezonului rece cu ajutorul reglajelor locale intercalate în sistem.
Curier Județean
FOTO| Mai mulți deținuți de la Peniteneciarul Aiud au primit de la preoții din Mihalț produse alimentare și de igienă. Au participat și la Sfânta Liturghie a Darurilor
Mai mulți deținuți de la Peniteneciarul Aiud au primit de la preoții din Mihalț produse alimentare și de igienă. Aceștia au participat și la Sfânta Liturghie a Darurilor.
Miercuri, 22 martie 2023, preoții comunei Mihalț, cărora li s-au alăturat buni credincioși ai comunităților aparținătoare, au răspuns chemării Mântuitorului de a-i căuta pe cei întemnițați.
Astfel, începând cu ora 13:00, la capela Penitenciarului Aiud, aceștia au slujit Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite, în prezența deținuților care sunt custodiați la regimul de maximă siguranță. La final, părintele Adrian Silviu Popârlan le-a vorbit acestora despre personajele din Vechiul și Noul Testament, care prin neascultarea poruncilor divine au trădat dragostea lui Dumnezeu și s-au lipsit de căldura și lucrarea harului dumnezeiesc.
De asemenea, deținuții au primit din partea preoților produse alimentare și de igienă.
Cu această deosebită ocazie, preotul capelan Soponaru Marius le-a prezentat oaspeților sala „Petre Țuțea”, dedicată deținuților politici din perioada comunistă și o secție de deținere din cadrul unității.
Curier Județean
ISU Alba: STOP arderilor de vegetație uscată. Recomandări pentru a preveni incendiile de vegetație naturală
ISU Alba transmite un apel către populaţie, să respecte interdicţiile privind focul deschis pentru arderea vegetației uscate!
Astfel de intervenții sunt dificile deoarece de cele mai multe ori autospecialele pompierilor nu pot ajunge în zona focarelor de incendiu din cauza lipsei căilor de acces. De asemenea, de cele mai multe ori, în zonă nu exista surse de alimentare cu apă, iar suprafața care arde este foarte mare.
Așadar, vă împărtășim câteva sfaturi importante pentru a preveni incendiile de vegetație naturală și pentru a ne asigura că ne protejăm mediul înconjurător:
-Evitați să ardeți resturile de grădinărit sau alte deșeuri în zonele cu vegetație naturală, deoarece acestea pot declanșa incendii.
-Nu aruncați țigări sau alte obiecte inflamabile în zonele cu vegetație naturală.
-Fiți atenți la temperaturi ridicate și la vântul puternic, deoarece aceste condiții pot spori riscul de incendiu.
Dacă observați un incendiu de vegetație naturală, sunați imediat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și încercați să vă îndepărtați cât mai repede posibil de zona afectată.
Nu în ultimul rând, precizăm faptul că arderea miriştilor, a vegetaţiei uscate, a resturilor vegetale şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei, conform HGR nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor.
Curier Județean
28 martie| Înființarea centrului de colectare prin aport voluntar în municipiul Alba Iulia, supusă la votul aleșilor din Consiliul local
28 martie| Înființarea centrului de colectare prin aport voluntar în municipiul Alba Iulia, supus la votul aleșilor din Consiliul local
Înfințarea centrului de colectare prin aport voluntar pentru deșeuri, în municipiul Alba Iulia este unul dintre multele proiecte aflate pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local.
Proiectul are o valoare estimată de 3.830.914 lei, fără TVA , la care se adaugă contribuția proprie a beneficiarului ce constă în cheltuielile neeligibile care pot apărea pe durata implementării proiectului, sume ce vor fi asigurate din bugetul local al Municipiului Alba Iulia. Acest proiect va fi finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, componenta 3 – Managementul Deșeurilor.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă accelerarea procesului de extindere și modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor în România, cu accent pe colectarea separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile și tranziției la economia circulară.
-
Actualitateacum 23 de ore
Retragerea autorizației Euroins a fost publicată în Monitorul Oficial. Cât timp au clienții Euroins pentru a depune cererile de despăgubire
-
Curier Județeanacum 23 de ore
FOTO| Autospecialele, mascații, unitatea canină și cătușele, în centrul atenției elevilor din Alba Iulia
-
Ştirea zileiacum 21 de ore
FOTO| Ziua Apelor, sărbătorită de copiii de la Grădinița cu program prelungit nr. 9 din Alba Iulia: Ce activități au făcut
-
Ştirea zileiacum 17 ore
Patronul unei firme, nevoit să plătească sute de dolari în bitcoin pentru a-și recupera datele din contabilitate. Cum au furat hackerii informațiile
-
Ştirea zileiacum 22 de ore
Zi de sărbătoare la Serviciul Social de Îngrijire la Domiciliu a Persoanelor Adulte cu Dizabilități Blaj: „Un surâs pe față semenilor, un zâmbet pe fața lui Hristos”
-
Actualitateacum 18 ore
Soluție de mijloc între PNRR și pensiile de serviciu. Ciolacu: ”Depopulăm MApN, MAI, Justiția, toate serviciile dacă luăm ad-litteram ce ne-am asumat în PNRR”