Rămâi conectat

Curier Județean

Echipamente medicale pentru creșterea capacitatii de gestionare a pacienților Covid, la Spitalul din Blaj: Licitația, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Echipamente medicale pentru creșterea capacitatii de gestionare a pacienților Covid, la Spitalul din Blaj: Licitația, lansată în SEAP

Spitalul Municipal Blaj a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziția de echipamente medicale – privind realizarea obiectivului de investiții denumit „Dotarea cu echipamente si aparatura medicală în contextul pandemiei Covid – 19 a Spitalului Municipal Blaj”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 7.695.528,57 lei, fără TVA.

Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea capacitatii de gestionare a crizeisanitare COV1D-19 prin asigurarea răspunsului în timp util si eficient al sistemului medical al Spitalului Municipal Blaj la criza COVID -19 si consolidarea capacitatii adecvate de îngrijire si tratament a cazurilor de infecție cu virusul SAR – CoVID-19 prin dotarea cu echipamente /dispozitive/aparatura medicala/materiale necesare pentru tratamentul pacientilor suspecti/confirmati cu infecția cu virusul SARS-CoV2, avand ca si scop crearea infrastructurii necesare răspunsului în timp util si eficient al sistemului medical al Spitalului Municipal Blaj la criza COVID-19.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul vizeaza achiziția de echipamente si aparatura medicala care urmeaza a fi utilizate pentru atingerea obiectivului general al proiectului, respectiv pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2, precum si a efectelor extrem de grave ale acestuiaasupra populației prin depistarea timpurie a cazurilor infectate cu virusul SARS-CoV-2, si prin acordarea tratamentului necesar pacientilor suspecti/confirmati cu acest agent patogen, inclusiv a cazurilor grave si critice.

Totodată, în vederea acordării asistentei medicale necesare pacientilor suspecti/infectati cu virusul SARS-CoV-2, este necesara achiziționarea unor materiale sanitare specifice pentrutratamentul cazurilor grave/critice internate în cadrul sectiilor/compartimentclor ATI.

Denumire Cantitate

/buc

LOT 1 – Analizor automat microbiologie 1
LOT 2 – Analizor de gaze pentru ATI, tip ASTRUP 1
LOT 3 – Aparat anestezie 2
LOT 4 – Aparat de coagulare 1
LOT 5 – Aparat de

hemofiltrare

1
LOT 6 – Aparat de ventilație non-invazive Bl PAP si AVAST 2
LOT 7 – Aparat incalzire si administrare rapida sânge si soluții 1
LOT 8 – Aparat radiologie mobil 1
LOT 9 – Aparat ventilație mecanica 5
LOT 10 – Aspirator chirurgical 5
LOT 11 – Bilirubinomeru transcutan noninvaziv 1
LOT 12 – Cardiotocograf 1
LOT 13 – Centrifuga 1
LOT 14 – Defibrilator automat 1
LOT 15 – Defilibrator 1
LOT 16 – Detector vene pentru recoltare 1
LOT 17- Dispozitiv de managemental secrețiilor 2
LOT 18 – Ecograf 1
LOT 19 – Ecograf pediatria 1
LOT 20 – Ecograf portabil cu sonda de ecocardiografie 1
LOT 21- Electrocardiograf 5
LOT 22- Histeroscop bipolar 1
LOT 23 – Incubator de transport nou-nascuti in stare necritica 1
LOT 24 – Injectomat 30
LOT 25 – Injectomat automat cu doua linii 1
LOT 26 – Lampa bactericida mobila 10
LOT 27 – Masa ginecologie – sala de naștere 1
LOT 28 – Masa resuscitare cu incalzire radianta si modul resuscitare 2
LOT 29 – Microscop pentru microbiologie 1
LOT 30 – Monitor funcții vitale (inclusiv statie monitorizare) 31
LOT 31 – Pat de terapie intensiva 11


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Atelier de restaurare a bunurilor culturale confecționate din piatră la Sebeș. Înscrieri, până în 30 iunie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atelier de restaurare a bunurilor culturale confecționate din piatră la Sebeș. Înscrieri, până în 30 iunie

Până în 30 iunie se fac înscrieri pentru a treia ediție a workshop-ului „Restaurarea și conservarea bunurilor culturale confecționate din piatră”, ce se va desfășura în perioada 13-21 iulie 2023, în grădina muzeului din Sebeș.

Atelierul este organizat de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, prin Muzeul Municipal „Ioan Raica”, în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Elit - Gustul Desăvârșit

Evenimentul se va desfășura sub forma unui curs practic. Va avea ca principal obiectiv familiarizarea participanților cu principiile, materialele și tehnicile de lucru specifice restaurării și conservării pietrei, un material care, deși pare durabil, se dovedește a fi extrem de vulnerabil ca urmare a acțiunii factorilor de mediu și a activităților antropice.

Click AICI pentru formularul de înscriere

Atelierul de lucru se adresează, în special, tinerilor, elevi de liceu și studenți, dar și altor categorii de vârstă, care doresc să se inițieze în tainele unei ocupații care are un rol important în eforturile depuse pentru prezervarea Patrimoniului Cultural Național.

Pe durata workshop-ului participanții vor beneficia de pregătire teoretică și practică, asigurate de specialiști și de experți în domeniu, care activează în instituțiile organizatoare și partenere, precum și în sectorul privat.

Vor lua parte și la restaurarea și conservarea unor monumente litice din patrimoniul Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș.

”Îi invităm pe cei interesați să participe la acest workshop să se înscrie, până în data de 30 iunie 2023, completând formularul de mai jos. Selecția participanților se va face de către organizatori, dat fiind numărul limitat de locuri disponibile”, transmit organizatorii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Exporturile realizate de județul Alba, creștere cu peste 41% în ianuarie 2023, comparativ cu luna decembrie 2022

Ziarul Unirea

Publicat

în

Exporturile realizate de județul Alba, creștere cu peste 41% în ianuarie 2023, comparativ cu luna decembrie 2022

În luna ianuarie 2023, la nivelul județului Alba s-au realizat exporturi în valoare de 254961 mii euro, reprezentând 3,6% din totalul exporturilor la nivel naţional (7160940 mii euro), în crestere cu 41,3% faţă de exporturile realizate în luna anterioară şi cu 5,8% faţă de cele realizate în luna corespunzătoare din anul 2022.Valoarea importurilor efectuate în luna ianuarie 2023 a fost de 242833 mii euro, reprezentând 2,6% din totalul importurilor la nivel naţional (9496240 mii euro), în crestere cu 34,9% faţă de cele realizate în luna anterioară şi cu 12,4% faţă de cele realizate în luna corespunzătoare din anul 2022.

Analizând structura exporturilor în luna ianuarie 2023 pe principalele grupe de mărfuri, se remarcă o pondere mai mare a următoarelor grupe: mijloace de transport (57,8%), maşini, aparate şi echipamente electrice (11,6%), lemn şi articole din lemn (5,8%), încălțăminte, pălării, umbrele și articole similare (3,5%).Comparativ cu luna ianuarie 2022, s-au înregistrat creșteri la secţiunilor cu pondere semnificativă, astfel: maşini, aparate şi echipamente electrice (+21,3%) încălțăminte, pălării, umbrele și articole similare (+21,1%), mijloace de transport (+8,2%) si scadere la lemn şi articole din lemn (-37,4%).

Elit - Gustul Desăvârșit

Referitor la structura importurilor, cele mai mari ponderi în total sunt deţinute de următoarele secţiuni din Nomenclatorul Combinat: mijloace de transport (44,4%), maşini, aparate şi echipamente electrice (19,2%), metale comune şi articole din acestea (7,5%), produse vegetale (4,6%), instrumente şi aparate optice, fotografice, ceasornicărie (4,5%), animale vii, produse de origine animala (3,7%), pasta din lemn, deseuri de hartie, hartie si carton si articole din acestea precum si in industria chimica (3%).

Creşteri ale importurilor faţă de luna ianuarie 2022 s-au înregistrat la: produse vegetale (+314,6%), industria chimica (+65,1%), metale comune şi articole din acestea (+42,6%), animale vii, produse de origine animala (+28,9%), mijloace de transport (+12,3%), pasta din lemn, deseuri de hartie, hartie si carton si articole din acestea (+4%) si scaderi la lemn si articole din lemn (-50%), instrumente şi aparate optice, fotografice, ceasornicărie (-19,9%) si metale comune şi articole din acestea (-0,6%).

În luna ianuarie 2023, soldul operaţiunilor de comerţ exterior a fost pozitiv, în valoare de 12128 mii euro, soldul operaţiunilor de comerţ exterior înregistrat în luna ianuarie 2022 fiind tot pozitiv, +24886 mii euro).

Cele mai mari valori ale soldului pozitiv al operaţiunilor de comerţ exterior s-au înregistrat la următoarele secţiuni din Nomenclatorul Combinat al produselor: mijloace de transport (+39548 mii euro), lemn şi articole din lemn (+12604 mii euro), articole din piatră, ipsos, ciment (+5135 mii lei), încălțăminte, palarii, umbrele și articole similare (+4357 mii euro), mărfuri şi produse diverse, inclusiv mobilier (+3316 mii euro).

Cele mai mari valori negative ale soldului operaţiunilor de comerţ exterior s-au înregistrat la următoarele secţiuni: masini, aparate și echipamente electrice (-16927 mii euro), metale comune şi articole din metal (-16164 mii euro), instrumente si aparate optice, fotografice, cinematografice, medico-chirurgicale (-6844 mii euro).

Clasamentul valoric al judeţelor, ordonate descrescător, după valoarea exporturilor şi a importurilor realizate în luna ianuarie 2023, situează judeţul Alba pe locul 8 la exporturi şi locul 11 la importuri. Principalii parteneri de relaţii internaţionale ai judeţului în aceasta perioada, după ponderea în valoarea totală a exporturilor şi importurilor au fost:
-la export : Germania (62,3%), Ungaria (6,4%), Italia (6%);
-la import : Germania (64,7%), Italia (9,4%), Ungaria (7,7%).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Elevi de la Liceul German Sebeș, în schimb de experiență la Wittstock, în Germania

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi de la Liceul German Sebeș, în schimb de experiență la Wittstock, în Germania

Zece elevi ai Liceului German Sebeș au participat la un schimb de experiență în Germania, la Wittstock.

Elevii, din clasele a X-a și a XI-a, însoțiți de profesorii Mihai-Octavian Groza și Toma Bembea, au fost la școala parteneră „Dr. Wilhelm-Polthier” Oberschule, în perioada 29 mai-2 iunie 2023.

Elit - Gustul Desăvârșit

Programul vizitei a cuprins întâlniri cu profesorii și elevii din Wittstock, o întâlnire a profesorilor care au însoțit grupul cu directorul școlii partenere, Laura Sandor, vizitarea centrului istoric și a principalelor instituții din Wittstock (primăria, respectiv biblioteca), precum și un tur al orașului Berlin.

Gazdele grupului din Sebeș au fost profesoarele Heidi Mohrmann, Dajena Schlöffel și Peter Krause.

Schimbul de experiență Sebeș-Wittstock s-a desfășurat în cadrul parteneriatului încheiat încă din anul 2017 între Liceul German Sebeș și „Dr. Wilhelm Polthier” Oberschule.

”Cheltuielile privind deplasarea și cazarea participanților au fost acoperite prin sponsorizările oferite de doi mari agenți economici locali și o persoană privată, cărora Liceul German Sebeș le aduce mulțumiri și pe această cale”, transmit reprezentanții unității de învățământ.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare