Rămâi conectat

Sport

Echipa Lin&Ema – abonament pentru locul întâi la „sintetic”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Formaţia Lin&Ema şi-a demonstrat încă o dată superioritatea la nivelul fotbalului judeţean pe teren sintetic, gruparea „alb-roşiilor” lui Cătălin Buzdea impunându-se şi în ultima competiţie organizată în anul 2010, Cupa Crăciunului, găzduită de baza sportivă Winner’s Ţălnar Club. În finală, Lin&Ema i-a învins pentru a 3-a oară consecutiv, pe cei de la RMC 24 cu scorul de 3-1 (goluri Şipoş 2, Ponoran respectiv Andreica). „De 3 ani de zile am tot încercat să batem în finala Cupei Sărbătorilor de iarnă pe Lin&Ema, dar am pierdut de fiecare dată. Ei au câştigat tot în ultimii 3 ani, şi campionat şi cupă”, a punctat George Ţălnar, organizatorul competiţiei şi jucător la marea rivală RMC 24.
De asemenea, Şipoş şi compania au izbutit ca în 2010 să câştige, în premieră, atât campionatul cât şi play-off-ul la baza sportivă „Fair Play” din Alba Iulia. „Lin&Ema, graţie lui Cătălin Buzdea, este printre puţinele echipe care rezistă încă de la înfiinţarea bazei noastre sportive, în anul 2005. Anul trecut au dominat autoritar campionatul (30 de meciuri, 30 de victorii, golaveraj194-36!), au avut un parcurs de regularitate iar în finala play-off-ului au trecut de echipa organizatorilor, «Câinii Roşii», cu scorul de 6-2. De remarcat faptul că aceste competiţii organizate pe teren sintetic ajută foarte multă lume să practice fotbalul în mod organizat, la noi fiind înscrise în cele 3 competiţii 50 de echipe care înseamnă undeva în jur de 600 de practicanţi ai fotbalului angrenaţi în Divizia A, B1 respectiv B2” a afirmat Dan Ursu, administratorul bazei sportive „Fair Play” din Alba Iulia.
Căpitanul „alb-roşiilor”, Nelu Purda, spune că este bucuros pentru că echipa a câştigat cam tot ce se putea câştiga la acest nivel al fotbalului pe teren sintetic din judeţ. “Suntem o adevărată familie, un grup profesionist, Cătălin ne ajută cu tot ceea ce avem nevoie, echipament, deplasări, achitarea taxei pentru terenul de joc şi astfel noi nu trebuie decât să ne vedem de fotbal şi cred că atu-ul nostru este reprezentat de unitatea grupului. Normal că sunt mândru pentru ceea ce am realizat aici şi acum deja gândul nostru zboară spre turneul final la care vor participa, în vara acestui an, campioanele din majoritatea judeţelor din ţară” a punctat Nelu Purda, care accidentat anul trecut la turneul final de la Cluj nu a mai putut evolua în echipă dar a fost alături de colegii săi din postura de antrenor. Golgheter înnăscut, Şoni Şipoş a fost din noul „naşul” celor de la RMC 24. „Am marcat câte 2 goluri în fiecare finală cu RMC 24, 4-2 în 2008, 3-3 şi 4-3 la 11 metri în 2009, deci era normal ca tradiţia să se păstreze şi în 2010. Eu mă simt bine la Lin&Ema pentru că aici ai tot timpul drept obiectiv câştigarea locului 1 iar pe lângă cei cu experienţă cum ar fi Purda, Gh. Mărginean, Mureşan, Olar, R. Chira sau subsemnatul, au început să crească o serie de tineri fotbalişti valoroşi, Lupşan, Circov, Sularea, Păcurar, M. Coman sau Ponoran. Trebuie subliniat aportul lui Cătălin la echipă, omul de care avem nevoie noi cei din teren, implicarea lui în fenomen fiind totală” a povestit Şipoş.
„Băieţii din echipă, cu toţii nişte oameni extraordinari, au dat dovadă de implicare şi seriozitate şi de aceea ţin să le mulţumesc tuturor. La vară vreau ca Lin&Ema să facă o figură şi mai frumoasă (n.a. în 2010 – singura echipă din judeţ care a trecut de faza grupelor la turneul final) la această veritabilă Ligă a Campionilor a fotbalului pe teren sintetic pentru că acolo se vede adevărata valoare. De asemenea, doresc să le mulţumesc prietenilor mei, George Ţălnar respectiv Dan Ursu pentru modul competent în care organizează competiţiile. Noi cei implicaţi în acest fenomen am încercat să readucem sportul în general şi fotbalul în principal în atenţia tinerilor din judeţ” a conchis Cătălin Buzdea. Lotul de jucători a fost format din: Alin Mureşan, Adrian Roman, Alexandru Şipoş, Răzvan Chira, Ioan Purda, Florin Câmpean, Florin Olar, Adrian Ponoran, Andrei Miclea, Gheorghe Mărginean, Dan Ursu, Adrian Păcurar, Alexandru Circov, Marius Lupşan, Marius Sularea, Marius Coman, Adrian Maxim, Daniel Crăiţă. (H.D.M)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Denisa Mărcuș și Miruna Măda, cicliști din Alba, pe podium la Triada MTB Avrig

Dan HENEGAR

Publicat

în

Denisa Mărcuș și Miruna Măda, cicliști din Alba, pe podium la Triada MTB Avrig Cicliștii din Alba legitimați la CSM Mediaș au realizat rezultate de apreciat la primul concurs de mountain bike din acest an disputată în zona Transilvaniei. Triada MTB Avrig s-a desfășurat pe parcursul a două zile, adresandu-se cicliștilor amatori, dar și celor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea