Rămâi conectat

Sport

Echipa Lin&Ema – abonament pentru locul întâi la „sintetic”

Publicat

în

Formaţia Lin&Ema şi-a demonstrat încă o dată superioritatea la nivelul fotbalului judeţean pe teren sintetic, gruparea „alb-roşiilor” lui Cătălin Buzdea impunându-se şi în ultima competiţie organizată în anul 2010, Cupa Crăciunului, găzduită de baza sportivă Winner’s Ţălnar Club. În finală, Lin&Ema i-a învins pentru a 3-a oară consecutiv, pe cei de la RMC 24 cu scorul de 3-1 (goluri Şipoş 2, Ponoran respectiv Andreica). „De 3 ani de zile am tot încercat să batem în finala Cupei Sărbătorilor de iarnă pe Lin&Ema, dar am pierdut de fiecare dată. Ei au câştigat tot în ultimii 3 ani, şi campionat şi cupă”, a punctat George Ţălnar, organizatorul competiţiei şi jucător la marea rivală RMC 24.
De asemenea, Şipoş şi compania au izbutit ca în 2010 să câştige, în premieră, atât campionatul cât şi play-off-ul la baza sportivă „Fair Play” din Alba Iulia. „Lin&Ema, graţie lui Cătălin Buzdea, este printre puţinele echipe care rezistă încă de la înfiinţarea bazei noastre sportive, în anul 2005. Anul trecut au dominat autoritar campionatul (30 de meciuri, 30 de victorii, golaveraj194-36!), au avut un parcurs de regularitate iar în finala play-off-ului au trecut de echipa organizatorilor, «Câinii Roşii», cu scorul de 6-2. De remarcat faptul că aceste competiţii organizate pe teren sintetic ajută foarte multă lume să practice fotbalul în mod organizat, la noi fiind înscrise în cele 3 competiţii 50 de echipe care înseamnă undeva în jur de 600 de practicanţi ai fotbalului angrenaţi în Divizia A, B1 respectiv B2” a afirmat Dan Ursu, administratorul bazei sportive „Fair Play” din Alba Iulia.
Căpitanul „alb-roşiilor”, Nelu Purda, spune că este bucuros pentru că echipa a câştigat cam tot ce se putea câştiga la acest nivel al fotbalului pe teren sintetic din judeţ. “Suntem o adevărată familie, un grup profesionist, Cătălin ne ajută cu tot ceea ce avem nevoie, echipament, deplasări, achitarea taxei pentru terenul de joc şi astfel noi nu trebuie decât să ne vedem de fotbal şi cred că atu-ul nostru este reprezentat de unitatea grupului. Normal că sunt mândru pentru ceea ce am realizat aici şi acum deja gândul nostru zboară spre turneul final la care vor participa, în vara acestui an, campioanele din majoritatea judeţelor din ţară” a punctat Nelu Purda, care accidentat anul trecut la turneul final de la Cluj nu a mai putut evolua în echipă dar a fost alături de colegii săi din postura de antrenor. Golgheter înnăscut, Şoni Şipoş a fost din noul „naşul” celor de la RMC 24. „Am marcat câte 2 goluri în fiecare finală cu RMC 24, 4-2 în 2008, 3-3 şi 4-3 la 11 metri în 2009, deci era normal ca tradiţia să se păstreze şi în 2010. Eu mă simt bine la Lin&Ema pentru că aici ai tot timpul drept obiectiv câştigarea locului 1 iar pe lângă cei cu experienţă cum ar fi Purda, Gh. Mărginean, Mureşan, Olar, R. Chira sau subsemnatul, au început să crească o serie de tineri fotbalişti valoroşi, Lupşan, Circov, Sularea, Păcurar, M. Coman sau Ponoran. Trebuie subliniat aportul lui Cătălin la echipă, omul de care avem nevoie noi cei din teren, implicarea lui în fenomen fiind totală” a povestit Şipoş.
„Băieţii din echipă, cu toţii nişte oameni extraordinari, au dat dovadă de implicare şi seriozitate şi de aceea ţin să le mulţumesc tuturor. La vară vreau ca Lin&Ema să facă o figură şi mai frumoasă (n.a. în 2010 – singura echipă din judeţ care a trecut de faza grupelor la turneul final) la această veritabilă Ligă a Campionilor a fotbalului pe teren sintetic pentru că acolo se vede adevărata valoare. De asemenea, doresc să le mulţumesc prietenilor mei, George Ţălnar respectiv Dan Ursu pentru modul competent în care organizează competiţiile. Noi cei implicaţi în acest fenomen am încercat să readucem sportul în general şi fotbalul în principal în atenţia tinerilor din judeţ” a conchis Cătălin Buzdea. Lotul de jucători a fost format din: Alin Mureşan, Adrian Roman, Alexandru Şipoş, Răzvan Chira, Ioan Purda, Florin Câmpean, Florin Olar, Adrian Ponoran, Andrei Miclea, Gheorghe Mărginean, Dan Ursu, Adrian Păcurar, Alexandru Circov, Marius Lupşan, Marius Sularea, Marius Coman, Adrian Maxim, Daniel Crăiţă. (H.D.M)

Publicitate

Sport

Albaiulianul Lucian Nicolescu „cap de serie” în pregătirea campionilor pentru CUPA DAVIS de la CLUJ

Publicat

în

Albaiulianul Lucian Nicolescu „cap de serie” în pregătirea campionilor pentru CUPA DAVIS de la CLUJ

Arhicunoscutul preparator fizic albaiulian Lucian Nicolescu este ,ca de obicei, la datorie înainte de Cupa Davis de la Cluj unde îi are sub responsabilitate pe băieții ce doresc și au să lupte din răsputeri să aducă glorie României. Din echipă mai fac parte antrenorul echipei Andrei Mlendea, căpitanul nejucător Gabriel Trifu și în aceași calitate de preparator fizic Dan Cristea.

Au să încerce să aducă glorie și performanță țării sportivi consacrați precum : Marius Copil, Horia Tecău, Filip Jianu, Nicholas-David Ionel, Nicolae Frunză, iar în cazul unor situații neprevăzute România se mândrește cu rezerve precum Dan Alexandru Tomescum și Alexandru Coman.

ZiarulUnirea.ro a reușit să îi răpească câteva momente emeritului preparator fizic ce ne-a declarat: „Este aacel moment când cei mai buni jucători de tenis se întâlnesc și formează o echipă. Echipa care ne reprezintă țara. Sunt onorat să fiu parte din naționala României pentru Cupa Davis, în calitate de preparator fizic. Antrenamentele de pregătire fizică au decurs conform planului, sportivii sunt pregătiți și așteptăm spectatorii să ne fie alături la meciurile din weekend.”

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Sport

Se reia Divizia Națională de Seniori, sâmbătă, ora 11.00, CSU Rugby Alba Iulia – CS Năvodari, pe “Cetate”

Publicat

în

Sportul cu balon oval se întoarce în Cetatea Marii Uniri, după o pauză de aproximativ trei luni, sâmbătă, 18 septembrie, începând cu ora 11.00, printr-o confruntare între CSU Rugby Alba Iulia și CS Năvodari, prevăzută pe terenul doi al Stadionului “Cetate”.

Un meci contând pentru etapa a noua a Diviziei Naționale de Seniori, prima din returul acestei competiții, ce opune formația albaiuliană, debutantă în acest an în eșalonul doi al rugbyului autohton (ultima din ierarhie, cu 8 insuccese), și gruparea de la malul mării, clasată pe ultima treaptă a podiumului (28 de puncte, 6 victorii și două înfrângeri).

CSU Rugby Alba Iulia revine în competițiile de rugby în 15, după ce în săptămânile trecute a participat la Campionatul Național de Rugby în 7, unde a ocupat un onorant locul 7 din 10 echipe participante (cu trei victorii și nouă înfrângeri). Istoricul Marius Rotar, creatorul și coordonatorul secției de rugby a clubului Universitatea din Alba Iulia ne-a declarat:

Electrica Furnizare Discount

Ne așteaptă un meci complicat, în condițiile în care avem unele probleme de efectiv și întâlnim una dintre cele mai puternice echipe din campionat, Năvodari fiind o echipă masivă, cu un excelent pachet de înaintare și jucători de mare calitate. În tur ne-au aplicat cea mai severă înfrângere (0-95), rezultat care pentru mulți a reprezentat un șoc. Noi nu ne-am descurajat atunci, întrucât orice persoană apropiată de fenomenul sportiv ar trebui să conștientizeze faptul că o echipă se poate distruge peste noapte, dar niciodată nu se poate construi. Știm că sunt așteptări mari de la noi, dar vor veni și primele noastre puncte în campionat și primele victorii. Poate că nu în această sâmbătă, ci în etapele următoare. Fără perseverență, răbdare și nădejde nu vom putea niciodată să creștem. Cei care vor intra s în teren reprezentând Alba Iulia vor face tot ce le stă în putință pentru a oferi o replică serioasă adversarilor. Indiferent de rezultat, dacă vom reuși să demonstrăm, din nou, spectatorilor faptul că jucăm, în primul rând, cu inima pentru Alba Iulia vom fi niște invingători. Invităm publicul albaiulian la meci și nu ne îndoim că nu vom avea susținerea lor totală, ca de fiecare dată”.

Lotul echipei CSU Alba Iulia pentru acest meci este compus din Csongor Kis Gal, Nicolae Marin, Muntean Alexandru, Robert Naghi, Sebastian Ciocodeică, Adrian Socaciu, Ștefan Mădălin Andrei, Călin Cristian Curta, Andrei Opriș, Florin Coge (căpitan), Marcu Adrian, Procopii  Sergiu, Mihai Cozma, Gavră Cristian, Alexandru Cristian Niță, Andrei Moldovan, Andrei Borz, Pop Sergiu, Călin Balcău, Vlad Panfil, Adrian Șuteu, Tudor Cotae și Mihai Vlas, antrenor Sergiu Pop. Partida va fi arbitrată de Virgil Ioniță (București), Călin Cojocnean și Florin Ferezan (ambii din Cluj Napoca), observatorul meciului fiind Bogdan Budișteanu din Iași. Etapa următoare, CSU Alba Iulia va evolua în deplasare, cu Rugby Club Bârlad, sâmbătă, 25 septembrie.

Citește mai mult

Sport

Sâmbătă, pe “Cetate”, Unirea Alba Iulia – CS Hunedoara, întâlnire disproporționată între “lanterna roșie” și liderul seriei

Publicat

în

La a doua apariție stagională în fața propriilor suporteri, Unirea Alba Iulia are parte de cel mai dificil examen stagional. Sâmbătă, de la ora 17.00, pe “Cetate”, formația “alb-negrilor” abordează disputa cu gruparea de lângă furnale, liderul Seriei a 9-a, ce are maximum de puncte, din postura de “lanternă roșie”, fără nicio agoniseală în cele 270 de minute scurse.

Se anunță o întâlnire disproporționată, ținând cont că sunt față în față echipe aflate la extremele ierarhiei, cu FC Hunedoara în postura de favorită indiscutabilă a partidei, ținând cont de pretenții și intențiile declarate de a promova în Liga a 2-a, dar și de decalajul valoric.

Hunedorenii și-au dat “restart” în intersezon, tocmai în anul în care Corvinul a sărbătorit centenarul, cu un proiect serios, o campanie masivă de achiziții, inclusiv fotbaliști din Brazilia, un antrenor extrem de apreciat, Florin Maxim, fostul apărător al Unirii Alba Iulia, și implicarea lui Bogdan Apostu (UTA Arad). Oaspeții, ce vor avea alături 100 de suporteri, au impresionat și în Cupa României, unde au trecut 4 faze (ultima, 8-7 după lovituri de departajare, cu CSC Șelimbăr, fosta formație a “principalului” Maxim) și se pregătesc de evenimentul deceniului, meci pe Stadionul “Michael Klein”, miercuri, 22 septembrie, în nocturnă, cu FCSB, în “16”-imile de finală!

Electrica Furnizare Discount

Unirea Alba Iulia a devenit cea mai tânără formație din Seria a 9-a, mai ales după plecările lui Selagea și Mardare și ultimele achiziții făcute de Sănătatea Cluj și Viitorul Cluj. Gruparea din Cetatea Marii Uniri suferă în plan sportiv, cu zero puncte și un an 2021 dezamăgitor: numai două victorii din 11 întâlniri disputate (ultima fiind acum 5 luni, la Zlatna, în 2 aprilie, 2-1 cu CS Ocna Mureș)!!!

“Nu avem nimic de pierdut în condițiile unui examen pretențios. Am făcut o figură frumoasă cu Metalurgistul Cugir, când am pierdut în secvențele de prelungire, dar dincolo de oponenți noi avem propriul turnir cu limitele noastre. Adversarul are un ascendent clar prin prisma valorii jucătorilor și pomenesc doar achizițiile Buș, Arnăutu sau Hergheligiu”, a punctat antrenorul Valentin Sinescu, ce a mai pierdut o piesă de bază, pe Răzvan Fetița, folosit atacant în acest campionat, unul dintre puținii jucători experimentați din efectiv, ce este accidentat, astfel că în ofensivă soluțiile la îndemână sunt la niveul improvizațiilor.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare