Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

După plecarea ”Salprest”, locuitorii din Rădeşti au rămas cu gunoaiele în curte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După cum se cunoaşte, Salprest SRL, societatea comercială care făcea servicii de salubrizare în mai multe localităţi din judeţul Alba nu mai are începând din noiembrie anul trecut licenţă de funcţionare. O situaţie deloc simplă care înseamnă că peste 20 de comune şi sate printre care şi Rădeştiul riscă să rămână cu gunoiul neridicat, până la preluarea activităţii de colectare de către o altă firmă.

După cum am fost informaţi de mai mulţi localnici ai comunei, primăria din Rădesşti ar fi găsit un operator din Aiud care să colecteze gunoiul din momentul în care sătenii încheie contracte de servicii cu respectiva firmă.  Deocamdată, numărul celor care s-au înscris pe listele de acord, referitoare la încheierea de contracte cu noua societate este destul de redus, după cum susţine reprezentantul administraţiei locale, care umblă din casă în casă, pentru a cere semnătura sătenilor în legătură cu acest demers.

Oamenii sunt nemulţumiţi după cum am aflat, că noul proprietar, le-ar fi cerut să returneze pubelele de gunoi aparţinând firmei ”Salprest” şi să cumpere pubelele oferite de noua societate de salubrizare, la preţul de 120 de lei/bucată. O ofertă care nu pare de respins, dacă ţinem seama că firma a găsit o soluţie în aşa fel încât, pubela să poată fi achitată în 10 rate de câte 12 lei/lună, la care să se adauge contravaloarea serviciului de colectare de 5 lei/persoană/lună.

Potrivit unor surse aparţinând mai multor localnici, marţi, 12 februarie, se va lua o hotărâre legată de această situaţie şi se va stabili dacă nouă firmă îşi începe sau nu activitatea sau dacă rădeştenii rămân cu gunoiul în curte, aşa cum s-a întâmplat săptămâna trecută.

Constantin Predescu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea