După începerea școlii, procentajul zilnic al testelor pozitive va crește, datorită diminuării numărului de testele la cerere. Declarația lui Alexandru Rafila

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Odată cu încheierea sezonului vacanțelor și începerea școlii este de așteptat o creștere a procentajului testelor pozitive, pentru că pe măsură ce testele care se fac la solicitare dispar, practic vor rămâne doar testele pentru cei care se încadrează la definiția de caz, atrage atenția  Alexandru Rafila.

„Atenție, dacă vom discuta despre o creștere de cazuri în perioada următoare, această creștere va fi dublată și de creșterea numărului de teste (pozitive), dar nu pentru că cineva crește sau scade numărul de teste artificial, ci pentru că ai mai multe persoane care se încadrează în definițiile furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică”, a declarat profesorul Rafila la Digi24.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

În acest moment, o bună parte din testele care se fac în România se fac la cerere, pentru că sunt multe persoane care au nevoie de aceste teste pentru a merge în vacanță în străinătate. Nu înseamnă că după ce nu va mai exista această cerere, capacitatea de testare a României scade, a precizat profesorul Rafila. Însă laboratoarele private de testare vor rămâne cu o capacitate neutilizată, a adăugat el.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

De pildă, potrivit datelor prezentate de autorități sâmbătă, 5 septembrie, fuseseră efectuate în ultimele 24 de ore un număr de 22.380 de teste. Dintre acestea, 13.081 au fost în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 9.299 la cerere.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.923.620 de teste.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei