Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

După două victorii în România, CSU Alba Iulia vizează un succes european în Slovacia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia-Spisska Nova Ves5După un start excelent în anul 2015, două succese realizate în Liga Naţională de Baschet feminin, cu Universitatea Cluj (118-45) şi în fieful campioanei CSM Târgovişte (69-59), CSU Alba Iulia se pregăteşte de primul examen european. Joi, de la ora 18.30, elevele antrenorului Miroslav Popov vor evolua, în cadrul CEWL, în Slovacia, contra formaţiei Rucon Spisska Nova Ves (de la ora locală 18.30). „Se poate spune că împotriva deţinătoarei titlului am realizat surpriza surprizelor. Am obţinut o victorie remarcabilă, în stabilirea rezultatului văzându-se din plin mâna antrenorului Miroslav Popov. Acum urmează o confruntare din Europa, meci în care ţintim al treilea succes consecutiv din 2015”, a declarat preşedintele Bogdan Duma.
Studentele au un parcurs impecabil în competiţia continentală fiind lider autoritar în Grupa A, având 3 victorii din tot atâtea partide disputate. Remarcabil este faptul că CSU se află la cel de-al 9-lea succes consecutiv în Europa, fiind neînvinsă în CEWL, al cărei trofeu l-a cucerit anul trecut. În tur, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, studentele s-au impus facil, cu scorul de 95-52 contra echipei slovace, care până în prezent a înregistrat în această întrecere 4 eşecuri din tot atâtea jocuri (ultimul, săptămâna trecută, 69-93 la Trutnov). În privinţa efectivului, rămân în continuare absenţele celor doi pivoţi, Larisa Toma şi Elisabeth Pavel, debutul ultimei baschetbaliste fiind aşteptat sâmbătă împotriva formaţiei din Banat, BCM Timişoara.
*Program modificat, meciul cu ICIM Arad amânat pentru 26 februarie
Pe lângă partida din Slovacia, formaţia din Cetatea Marii Uniri are, până la finele acestei luni, de disputat încă 5 întâlniri, în două competiţii. Din pricina programului extrem de încărcat, confruntarea cu ICIM Arad (etapa a 19-a a campionatului) a fost amânată pentru data de 26 februarie (în loc de 21 ianuarie). În consecinţă, în ianuarie, studentele au, în ordine cronologică, următoarele meciuri: *joi, în Slovacia; *sâmbătă, 17 ianuarie, acasă cu BCM Tymes Timişoara; *sâmbătă, 24 ianuarie, acasă cu CSBT Alexandria; *în perioada 27-29 ianuarie, jocurile externe din Cehia, cu Basketball Nymburk şi Kara Trutnov, contând pentru CEWL; *31 ianuarie, deplasare la Oradea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea