Rămâi conectat

Actualitate

După ce a anunțat un profit RECORD, OMV Petrom ne spune de ce NU trebuie să plătească taxa de solidaritate în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După ce a anunțat un profit RECORD, OMV Petrom ne spune de ce NU trebuie să plătească taxa de solidaritate în România

Grupul OMV Petrom anticipează că nu se va încadra în categoria companiilor care trebuie să plătească contribuția de solidaritate pentru anul fiscal 2022, se arată într-un raport trimis de companie Bursei de Valori Bucureşti, informează Agerpres.

O directivă europeană care prevede suprataxarea companiilor din domeniu a fost transpusă în legislația românească printr-o ordonanţă de urgenţă. Aceasta urmează să fie supusă procesului de aprobare în Parlament, ca atare poate fi obiectul unor modificări.

„În baza rezultatelor financiare preliminare aferente anului 2022 ale OMV Petrom şi a prevederilor acestei ordonanţe de urgenţă, se aşteaptă ca OMV Petrom să nu intre în scopul acestei contribuţii de solidaritate pentru anul fiscal 2022, având mai puţin de 75% din cifra de afaceri în sectoarele definite: extracţia ţiţeiului, extracţia gazelor naturale, extracţia huilei şi fabricarea produselor obţinute din rafinarea petrolului”, se menţionează în raport.

Guvernul României a cerut clarificări de la Comisia Europeană în ceea ce prevede suprataxarea companiilor petroliere.

Comisia a răspuns că pragul de 75% din cifra de afaceri din ariile supuse taxării (extracția țițeiului, extracția gazelor naturale, extracția huilei și fabricarea produselor obținute din rafinarea petrolului) nu poate fi redus.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea