După caniculă vine furtuna, în Alba: Informare meteo de instabilitate atmosferică, ploi, răcire accentuată și descărcări electrice

Paul Voicu - Primar 2020

O informare meteorologică de instabilitate atmosferică, răcire accentuată, ploi și descărcări electrice a fost emisă duminică, fiind valabilă de astăzi până marți, în intervalul orar 18.00 – 8.00.

”Informare meteo în intervalul 20 august ora 18.00 – 22 august ora 8.00. fenomene meteo: instabilitate atmosferică răcire accentuată averse și descărcări electrice”, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba.

ELIT

Administrația Națională de Meteorologie informează că în intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse și descărcări electrice. Astfel de manifestări vor fi în seara zilei de duminică (20 august) și în noaptea de duminică spre luni (20/21 august) în regiunile vestice și nord-vestice, iar pe parcursul zilei de luni (21 august) și în noaptea de luni spre marți (21/22 august) în zona de munte, în centrul țării și local în est și în sud. Cantităţile de apă vor depăşi frecvent 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină.

Vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice și de sud-vest, dar și în timpul ploilor, când va putea lua aspect de vijelie.

Mihail David - 2020

Temperatura aerului va scădea accentuat, la început în vest, centru și nord, apoi și în restul teritoriului, vremea devenind răcoroasă.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...