Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Politică Administrație

După 20 de ani, Blajul ar putea fi reprezentat în Parlamentul României – Claudiu Răcuci, candidat la Camera Deputaţilor, din partea PNL

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

După 20 de ani, Blajul ar putea fi reprezentat în Parlamentul României – Claudiu Răcuci, candidat la Camera Deputaţilor, din partea PNL

Stimați cetățeni ai județului Alba, sunt Claudiu Răcuci și sunt onorat să candidez în județul Alba, la alegerile parlamentare din luna decembrie 2016, pe listele Partidului Național Liberal, pentru un mandat de deputat în Parlamentul României.
De la început doresc să subliniez că alegerile parlamentare reprezintă o șansă pentru cetățeni de a aprecia și evalua candidații și partidele politice, votându-i pe cei care răspund cel mai bine necesităților lor. Acum, alegătorii chemați la urne au puterea și responsabilitatea de a determina cine și cum să guverneze România, dar și direcția înspre care vrem să ne îndreptăm.

primaria-blaj-parcul-din-fataPornind de la aceste principii doresc să vă prezint, în mod onest, cine sunt și cu ce gânduri pornesc în acest scrutin electoral. Am 45 de ani, sunt de profesie inginer și de-a lungul timpului am acumulat o experiență bogată atât în mediul privat cât și în administrația publică.
Gândurile cu care pornesc în această competiție electorală sunt simple și cred că sunt în asentimentul majorității cetățenilor care cred că România are nevoie de o reașezare corectă a statului în slujba cetățeanului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Asumându-ne acest deziderat și muncind în mod serios pentru acest proiect nu se poate să nu reușim sau cel puțin să nu ne apropiem de acest obiectiv major. Este timpul să vină și oameni noi în politica mare! Este timpul să oprim lipsa de sinceritate și populismul exagerat și să ne aplecăm fiecare asupra a ceea ce putem face și să facem acest lucru cu maximă competență. Sunt un om responsabil, iar în fața dumneavoastră nu vreau să prezint povești, ci lucruri concrete, pe care le pot realiza. Tocmai de aceea este cazul să cunoașteți că un deputat nu poate să intervină direct în administrația locală, să rezolve probleme care țin de atribuțiile primăriei sau ale consiliului județean, nu are capacitatea de schimba o lege de unul singur, are nevoie de susținerea majorității legislative. Nu are dreptul de a interveni direct în activitatea altor autorități ale statului, ci numai prin interpelări și verificări care respectă cadrul legal. De asemenea, un deputat nu are dreptul să se amestece în activitatea vreunui primar sau a diferitelor instituții de stat din oraș.

El nu are cum să rezolve probleme locale, de pe o anumită stradă sau dintr-un anumit cartier. Cei care promit astfel de lucruri sunt demagogi, nu spun adevărul, ci mint doar pentru a obține voturi. Dar un deputat poate să ceară modificarea unei legi, să propună o lege nouă, să controleze (împreună cu colegii din comisiile de specialitate) activitatea anumitor instituții ale statului, să pună întrebări și să ceară explicații de la diferite autorități, care sunt obligate să le ofere, să răspundă la petițiile cetățenilor și să încerce rezolvarea lor, fie direct, prin inițiative legislative, fie indirect, prin dialogul cu alte instituții.

Mă ”voi bate” pentru lucruri concrete de care sunt sigur că este legată dezvoltarea Românei, cum ar fi sprijinirea capitalului românesc, a întreprinzătorilor mici și mijlocii, modernizarea agriculturii. Voi milita pentru creșterea autonomiei locale și a descentralizării comunităților locale și, mai ales, pentru creșterea rolului autorităților locale în ceea ce privește mediul local de afaceri. Sănătatea și Învățământul sunt domenii de interes major pentru dezvoltarea în viitor a României. Fără modernizarea și reașezarea pe baze trainice a acestor domenii nu vom putea să RECLĂDIM ROMÂNIA. Asupra acestor domenii de interes în reformarea cărora doresc să mă implic, în situația în care voi primi votul dumneavoastră, voi reveni pe larg în perioada următoare.

Acum vreau să închei asigurându-vă că desemnarea mea într-o asemenea postură, mă onorează și cred că vine ca o recunoaștere a activității pe care am avut-o vreme de 20 de ani în zona Târnavelor și a rezultatelor obținute aici. Dacă voi fi ales ca deputat al dumneavoastră în Parlamentul României, atunci Blajul va avea, după douăzeci de ani, un parlamentar. Afirm acest lucru, pentru că numele Blajului merită să se facă auzit în Parlamentul României, însă în măsura în care îmi veți acorda încrederea dumneavoastră, iar aceasta va fi dublată și de votul alegătorilor. Voi fi parlamentar pentru întreg județul Alba, de la Arieșeni la Șugag și de la Jidvei la Cugir. Până acum nu am mai candidat în alegerile parlamentare, însă asta nu înseamnă că nu-mi doresc ca România să fie guvernată altfel, ca românii să redobândească speranța în statul român, iar România, în anul 2018, la 100 de ani de la Marea Unire, să readucă cetățenilor speranța în valorile democratice, speranța în faptul că vom găsi drumul spre o bunăstare reală.
Ne aflăm la aproape 100 de ani de la Marea Unire și consider că oamenii politici ai țării trebuie să-și întoarcă fața spre valorile fundamentale ale națiunii noastre și să pornească degrabă RECLĂDIREA ROMÂNIEI!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Lider AUR, declarații incredibile: ”Ascultaţi-mă bine, n-am băut nimic. Avem șanse să luăm peste 50% la parlamentare”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Lider AUR, declarații incredibile: ”Ascultaţi-mă bine, n-am băut nimic. Avem șanse să luăm peste 50% la parlamentare”

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere (CNC) al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), Claudiu Târziu, a declarat marţi, la Bistriţa, că partidul său are şansa să câştige la viitoarele alegeri parlamentare peste 50% din voturi, citat de Agerpres.

„Avem şansa ca în 2024 să luăm peste 50% (la alegerile parlamentare – n.r.) – şi ascultaţi-mă bine, nu vă uitaţi curios, n-am băut nimic şi sunt în toate minţile. Ştiu bine pe ce mă bazez. Avem posibilitatea asta. Românii au nevoie de noi şi ştiu un singur lucru: că nu om fi noi cei mai grozavi, dar suntem sinceri, bine intenţionaţi şi nu precupeţim niciun efort pentru a face ceea ce spunem”, a afirmat Claudiu Târziu, la o întâlnire cu membri şi simpatizanţi ai partidului din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit acestuia AUR va prezenta, în septembrie, un draft al programului propriu de guvernare şi o primă echipă pregătită să preia guvernarea, din cele trei pe care intenţionează să le formeze.

„Noi avem şi soluţii, lucrăm la un program de guvernare, pe care o să îl anunţăm, din ideile lui generale, în septembrie, când vom anunţa şi o primă echipă de guvernare. Spun o primă, pentru că vrem să avem trei echipe de guvernare pe care să le antrenăm până în 2024, ca din acestea trei să facem un guvern foarte bun pentru România, care să nu piardă vremea şi care să nu dea rateuri, că nu mai avem timp”, a afirmat Târziu.

Preşedintele CNC al AUR a precizat că selecţia în echipele de guvernare se va face pe baza competenţelor, şi nu în funcţie de notorietate sau de poziţia deţinută în partid.

sursă: agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD Sebeș solicită lucrări de refacere la Parcul Tineretului, nu soluții improvizate și cârpeli!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| PSD Sebeș solicită lucrări de refacere la Parcul Tineretului, nu soluții improvizate și cârpeli!

Organizația municipală a PSD Sebeș solicită primarului Dorin Nistor lucrări de refacere la Parcul Tineretului, având în vedere că folia amplasată pe fundul lacului s-a dezlipit și s-a ridicat deasupra apei. Soluția aleasă a fost golirea apei din lac și amplasarea unor amărâte de dale pe fundul său, astfel încât folia să nu se mai ridice deasupra apei.

Astfel de ”soluții tehnice” vor avea repercusiuni în următorii ani când Nistor nu va mai fi primar. Ele vor fi decontate din banii cetățenilor. Lacul din Parcul Tineretului trebuie să beneficieze de lucrări sustenabile, la cele mai înalte standarde. PSD Sebeș cere ca investițiile realizate să fie de calitate, durabile, în caz contrar ele reprezintă doar cheltuirea iresponsabilă a banului public.

Investiția de reamenajare a Parcului Tineretului, unde se află și lacul, a costat peste 1,5 milioane de euro, iar după nici 4 ani apar probleme grave. PSD Sebeș nu acceptă ca administrația PNL să își bată joc de banii cetățenilor și cere primarului Nistor să ia măsuri urgente – refacerea lucrării la standarde de calitate, nu soluții improvizate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mulțumim cetățenilor cu spirit civic care ne-au semnalat această problemă și îi asigurăm pe toți că vom lupta, în continuare, în consiliul local, astfel încât drepturile lor să fie bine reprezentate!

Comunicat de presă, Organizația municipală PSD Sebeș


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Ion Dumitrel, președinte PNL Alba: „Le mulțumesc tuturor celor care au transformat criticile în propuneri constructive la legile educației”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Comunicat de presă| Ion Dumitrel, președinte PNL Alba: „Le mulțumesc tuturor celor care au transformat criticile în propuneri constructive la legile educației”

Chiar dacă responsabilitatea adoptării legilor educației cade în sarcina Parlamentului și, prin extensie, a partidelor și clasei politice, considerăm că întregul proces trebuie să fie unul care depășească sfera politicului. 

Noul pachet de legi, absolut necesar pentru reforma sistemului educațional, nu trebuie să vină sub forma unui nou set de reguli, stabilite în câteva birouri, la București, și apoi aplicate la nivelul întregii țări.

Elit - Gustul Desăvârșit

Propunerea și forma inițială a acestor legi trebuie să fie o bază de discuție, un punct de plecare pentru dezbateri avute cu toți factorii implicați în sistem, de la profesori, elevi, părinți, mediu economic privat și autorități locale. Tocmai de aceea, PNL Alba a facilitat, în contextul noului pachet de legi, preluarea a cât mai multe opinii și amendamente.

Întregul dosar ce se fundamentează pe baza propunerilor venite din toate localitățile județului a fost analizat de către Comisia de Educație, Cercetare, Tineret și Sport din PNL Alba și structurat într-un material ce va fi transmis, prin intermediul parlamentarilor PNL, ministrului Sorin Câmpeanu.

„Mă bucur că în Alba sunt foarte mulți profesioniști în educație care nu apelează la varianta comodă a constatării și acceptării prin neimplicare față de legi fundamentale pentru școala românească. Le mulțumesc tuturor celor care au transformat criticile în propuneri constructive la legile educației. S-au formulat amendamente pe baza unor argumente serioase, lucru care nu trebuie tratat relativ și printr-un recurs la metoda „las’ că știm noi”, de la București.

Pentru că niciun guvern nu e privat, iar puterea deciziei nu o ai pentru că lucrezi într-o clădire de stat, ci pentru că oamenii ți-au dat-o, iar legile nu vin fără opinia lor consemnată. Vreau să avem un învățământ, mai cu seamă profesional și dual, de calitate.

Am și formulat propuneri în sensul ăsta. Dar asta nu înseamnă că sunt mai puțin preocupat de faptul că dascălii, din Palatele Copiilor, trebuie să rămână profesori, nu simpli angajați ai unei primării. Vom prezenta public răspunsul pe care-l vom obține la propunerile noastre.”- Ion Dumitrel, președinte PNL Alba.

Cele mai multe sugestii de corectare și modificare au vizat varianta propusă de minister pentru învățământul preuniversitar.

Iată câteva dintre cele mai importante:
  • procentul de ocupare a locurilor prin concurs organizat de colegii să fie de max. 25%, nu de 90%, iar 75% să se ocupe în urma evaluării naționale;
  • structurile de învățământ subordonate aceluiași ordonator de credite să poată funcționa cu efective de minim 12 elevi și 8 preșcolari, nu cu 40 cu cât prevede actuala propunere;
  • clasele/grupele în funcţiune la data intrării în vigoare a prezentei legi rămân cu acelaşi număr de elevi până la finalizarea ciclului gimnazial;
  • amendamente cu privire la implicare agenților economici în învățământul profesional dual;
  • la bacalaureat probă scrisă la Limba și literatura română – probă comună pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, dar și probe obligatorii specifice profilului;
  • personalul didactic de predare titular existent în cluburile sportive școlare, palatele copiilor şi cluburile copiilor, nu își pierde calitatea de personal didactic;
  • lămuriri cu privire la statutul profesorului-mentor.

Întregul material poate fi consultat la sediul PNL Alba.

Biroul de presă al PNL Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare