Duminică, ora 18.00, la Galtiu, finala Cupei României, faza județeană | Transalpina Șugag și Sportul Petrești, în cursă pentru câștigarea primului trofeu

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Duminică, de la ora 18.00, pe Stadionul din Galtiu, două formații de pe Valea Sebeșului se înfruntă pentru câștigarea, în premieră a Cupei României, faza județeană. Trofeul reprezintă o miză însemnată pentru cele două grupări clasate pe podiumul Ligii a IV-a, după ce au visat etape bune la câștigarea campionatului. Finala este cuprinsă în programul zilei “sărbătorii fotbalului județean”, alături de festivitatea de premiere a protagonistelor din Alba și ultimele meciuri din cadrul Campionatului Speranțelor “Dragoș Damian”.

*Iancu Șufană: “Vrem să demonstrăm că suntem cea mai bună echipă”

Povestea acestui sezon pentru Transalpina are două părți distincte. Lider de toamnă, formația din Șugag a căzut total după acel derby cu cântec din Sâmbăta Mare, cu CS Ocna Mureș. Președintele Ioan Budin a făcut un pas în spate, totul a devenit un fel de “Daciadă”, au plecat antrenorul Ioan Marcu, alături de Cutean și A. Fulea, iar de banca tehnică s-au ocupat jucătorii Iancu Șufană, Darius Goangă sau Octavian Pojar, o formulă cu care s-a încheiat stagiunea. Transalpina a mai disputat un ultim act, acum doi ani, la Ocna Mureș, pierdut 0-1 cu Viitorul Sântimbru, “supraviețuitorii” acelui joc fiind Șufană, P. Lazăr, Goangă, M. Lazăr sau C. Oltean. “Vrem să cucerim trofeul și să demonstrăm că suntem cea mai bună echipă a Ligii a IV-a, iar ceea ce s-a întâmplat în retur nu reflectă realitatea din teren. Întâlnim un adversar foarte bun, cu 5 jucători periculoși, însă echipele sunt apropiate valoric, iar dacă ne adunăm toți la finală putem câștiga”, a declarat Iancu Șufană (32 de ani), în “acte” al 4-lea antrenor al sezonului după Vasile Ursu, Ioan Trăscăian și Ioan Marcu.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

*Doru Oancea: “O finală este total diferită de campionat”

Doru Oancea, antrenorul echipei din Petrești, este la a treia finală a carierei, după cea din 2014 cu Dalia Sport Daia Română (pierdută) și de anul trecut, câștigată cu Șurianu Sebeș. “O finală este total diferită de un meci din campionat, datele se schimbă total, este un joc decisiv. Vrem să luăm trofeul, consider că îl merităm după modul cum ne-am comportat în retur”, a menționat “principalul” Sportului. Ultimul joc direct s-a disputat acum două săptămâni, 4-1 la gazde la Petrești, trupa lui Doru Oancea terminând cu 7 puncte mai mult decât Transalpina în ierarhia finală.

Dan HENEGAR