Rămâi conectat

Sport

Duminică, ora 18.00, la Galtiu, finala Cupei României, faza județeană | Transalpina Șugag și Sportul Petrești, în cursă pentru câștigarea primului trofeu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Duminică, de la ora 18.00, pe Stadionul din Galtiu, două formații de pe Valea Sebeșului se înfruntă pentru câștigarea, în premieră a Cupei României, faza județeană. Trofeul reprezintă o miză însemnată pentru cele două grupări clasate pe podiumul Ligii a IV-a, după ce au visat etape bune la câștigarea campionatului. Finala este cuprinsă în programul zilei “sărbătorii fotbalului județean”, alături de festivitatea de premiere a protagonistelor din Alba și ultimele meciuri din cadrul Campionatului Speranțelor “Dragoș Damian”.

*Iancu Șufană: “Vrem să demonstrăm că suntem cea mai bună echipă”

Povestea acestui sezon pentru Transalpina are două părți distincte. Lider de toamnă, formația din Șugag a căzut total după acel derby cu cântec din Sâmbăta Mare, cu CS Ocna Mureș. Președintele Ioan Budin a făcut un pas în spate, totul a devenit un fel de “Daciadă”, au plecat antrenorul Ioan Marcu, alături de Cutean și A. Fulea, iar de banca tehnică s-au ocupat jucătorii Iancu Șufană, Darius Goangă sau Octavian Pojar, o formulă cu care s-a încheiat stagiunea. Transalpina a mai disputat un ultim act, acum doi ani, la Ocna Mureș, pierdut 0-1 cu Viitorul Sântimbru, “supraviețuitorii” acelui joc fiind Șufană, P. Lazăr, Goangă, M. Lazăr sau C. Oltean. “Vrem să cucerim trofeul și să demonstrăm că suntem cea mai bună echipă a Ligii a IV-a, iar ceea ce s-a întâmplat în retur nu reflectă realitatea din teren. Întâlnim un adversar foarte bun, cu 5 jucători periculoși, însă echipele sunt apropiate valoric, iar dacă ne adunăm toți la finală putem câștiga”, a declarat Iancu Șufană (32 de ani), în “acte” al 4-lea antrenor al sezonului după Vasile Ursu, Ioan Trăscăian și Ioan Marcu.

*Doru Oancea: “O finală este total diferită de campionat”

Doru Oancea, antrenorul echipei din Petrești, este la a treia finală a carierei, după cea din 2014 cu Dalia Sport Daia Română (pierdută) și de anul trecut, câștigată cu Șurianu Sebeș. “O finală este total diferită de un meci din campionat, datele se schimbă total, este un joc decisiv. Vrem să luăm trofeul, consider că îl merităm după modul cum ne-am comportat în retur”, a menționat “principalul” Sportului. Ultimul joc direct s-a disputat acum două săptămâni, 4-1 la gazde la Petrești, trupa lui Doru Oancea terminând cu 7 puncte mai mult decât Transalpina în ierarhia finală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea