Rămâi conectat

Sport

Duminică, la Vințu de Jos, Supercupa AJF Alba! CS Ocna Mureș – Sportul Petrești, duel pentru trofeu între rivalele din ediția anterioară

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, 19 august, de la ora 17.30, pe Stadionul “Mureșul” din Vințu de Jos se dă startul sezonului oficial în fotbalul din Alba, cu prilejul partidei din cadrul Supercupei AJF Alba între CS Ocna Mureș (câștigătoarea Ligii a IV-a) și Sportul Petrești (a cucerit Cupa României, faza județeană, după 3-2 cu Transalpina Șugag, echipă dispărută între timp, în finala de la Galtiu).

Cele două competitoare, rivale sezonul trecut în lupta pentru supremație în Liga a IV-a, au prilejul să își treacă în palmares primul trofeu de acest gen, la întâia prezență. În campionatul anterior, CS Ocna Mureș a devenit campioană și a acces fără joc în eșalonul superior, după ce la finele stagiunii a avut două puncte avans față de echipa din Petrești, decisiv în economia luptei fiind derby-ul din “Arini”, câștigat cu 1-0 (gol golgheterul Val Drăgan din penalty), în tur înregistrându-se o remiză, 1-1.

Dacă anul trecut Supercupa AJF Alba nu s-a disputat (Șurianu Sebeș – event județean), în precedentele ediții de fiecare dată câștig de cauză a avut formația din Liga a 3-a: Europa Alba Iulia (2012, 5-1 cu Arena Alba Iulia), Metalurgistul Cugir (2013, 4-0 cu Performanța Ighiu), Industria Galda de Jos (2014, 3-1 după prelungiri cu Inter Ciugud) – toate pe “Cetate”, Performanța Ighiu (2015, 1-0 la Galtiu cu Mureșul Vințu) și Mureșul Vințu (2016, 6-3 cu Viitorul Sântimbru, la Galda de Jos).

*Învingătoare, mereu echipa de categorie superioară

“Soda” dragă este la primul joc oficial înaintea revenirii în Liga a 3-a după 11 ani, iar Sportul Petrești are la activ două întâlniri în Cupa României, cu CS Hunedoara și Metalurgistul Cugir. “Suntem pregătiți să câștigăm Supercupa AJF Alba, ar fi un impuls moral pentru noi. Știm că sunt ambiții, dar suntem pregătiți pentru un asemenea duel”, a declarat Ionuț Pereat antrenorul ocnamureșenilor, ce nu poate conta, din diverse motive pe V. Rațiu, Olar, Domșa, Ciofu, rezolvându-l în schimb pe portarul D. Iviniș (CS Zlatna). “Atât partida din Cupa României cât și cea de la Vințu de Jos sunt la fel de importante pentru noi. Se anunță o confruntare echilibrată, ne cunoaștem bine adversarul, șansele sunt egale, dar ne vom bate pentru trofeu”, a explicat Doru Oancea, “principalul” petreștenilor.

*A. Samoilă, spre al treilea trofeu!

Pe teren va fi Andrei Samoilă (Sportul Petrești), ce poate pune mâna pentru a treia oară pe trofeu după cele cu Europa Alba Iulia (2012) și Mureșul Vințu (2016) – un record județean. Coechipierii săi D. Ianc (din a treia încercare, după cele cu Performanța Ighiu și Mureșul Vințu) și Javla au mai câștigat acum doi ani cu formația vințeană, iar Căt. Ivașcu și Cr. Ivașcu (a fost în 2016 la Viitorul Sîntimbru) s-au impus în 2014 cu Industria Galda.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea