Rămâi conectat

Sport

Duminică, la ora 12.00, pe „Cetate”, FC Unirea – Petrolul Ploieşti

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

8 meciuri fără victorie, un singur punct cucerit în respectivele jocuri, 6 înfrângeri la rând, 156 de zile trecute de când uniriştii n-au mai câştigat în eşalonul secund (runda a 8-a, 1-0 cu CS Mioveni, pe 16 octombrie anul trecut), sunt realităţile trecute în contul „lanternei roşii” din Cetatea Marii Uniri, amfitrionii acumulând şi două luni de rate contractuale neachitate. Trupa lui Gabi Stan joacă duminică, 20 martie, de la ora 12.00 (meci transmis în direct de Dolce Sport) cu candidata la Liga 1, Petrolul Ploieşti, echipă ce va susţine primul joc oficial în primăvară. „Ţinând cont de importanţa jocului şi calitatea adversarului, e cel mai important meci de până acum. Echipa suferă la toate capitolele, are multe carenţe, nu-i armonizată, însă sperăm să luăm puncte. Mie nu mi-e teamă de Petrolul, dar totul depinde de cei ce intră în teren. Suntem cotaţi cu şansa secundă, însă sunt convins că jucătorii vor încerca să se ridice la nvelul unor adversari de calibru precum Opriţa, Fl. Dumitru sau P. Stoica”, a declarat „principalul” grupării albaiuliene.
lS-a îngropat „securea războiului”…
Ieri la conferinţa de presă au stat alături Gabi Stan şi atacantul Silviu Mureşan, aceştia spunându-şi punctul de vedere după incidentul din urmă cu două etape. „Nu sunt ranchiunos, mi-a trecut supărarea, am făcut pasul spre împăcare în interesul echipei şi a sa personal, mi-am încălcat principiile şi i-am întins o mână. Mureşan este un atacant tânăr, dacă rămânea suspendat trei luni nu folosea nimănui”, a explicat Stan. „Îmi cer scuze tuturor, antrenori, colegi, conducători, spectatori. Am afectat atât meciul cu Slatina, cât şi imaginea clubului, iar acum vreau să ajut echipa. Au fost mai chestii la mijloc, dar nu doresc să ne spălăm rufele în public”, a afirmat Mureşan.
lIarăşi permutări în formaţie
În condiţiile în care lista absenţilor rămâne consistentă: F. Himcinschi şi Schuller (convocaţi la lotul Under 19 în vederea turului de elită din Ungaria, perioada 23-30 martie; şi portarul Vlad Ignat prezent săptămâna aceasta la echipa Under 16, pentru o dublă externă cu Germania), respectiv Bucurică, M. Pistol, T. Stan, G. Ivan, Negură (contractură musculară) şi Bălu (are şanse să reintre), „alb-negrii” au apelat la soluţii disperate. Atacantul Silviu Mureşan, pedepsit după „ieşirea” din partida cu Alro a fost iertat, rechemat de ieri la antrenamente şi va juca duminică. Ultimul nou-venit, mijlocaşul Dragoş Militaru (21 ani, a înscris un gol pe „Cetate” în tur, la eşecul 1-2 cu FC Silvania), împrumutat la Şimleul Silvaniei pentru un sezon de Pandurii Tg Jiu va fi legitimat astăzi şi are şanse mari să debuteze pentru noua sa echipă. Nicuşor Stanciu se va întoarce vineri din Elveţia (a fost testat de Young Boys Berna, într-o repriză a unui joc amical), iar Selagea mai trebuie să aştepte până a afla dacă va putea pleca gratis (clubul susţine că verdictul se va da pe 29 martie). Dacă brazilianul Eduardo “Dudu” Civardi (22 ani) va fi legitimat săptămâna viitoare, în schimb, un alt „stranier”, chilianul Cristobal a dispărut subit de la Alba Iulia, după două zile de antrenamente…
Echipa probabilă: Pascal – Cl. Oara (Bălu), Y. Camara, Potopea, Al. Giurgiu – Spătaru, Pleniceanu, D. Militaru, Boboc – N. Stanciu – Ad. Câmpeanu lArbitri M. Balaci (Drobeta Turnu Severin), V. Marinescu (Bucureşti), F. Tunyogi (Zalău), rezervă A. Ţili (Sibiu); observator Fl. Chivulete (Bucureşti), T. Satmari (Tg Mureş).
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Prometey Dnipro 2-3, în Liga Campionilor | Surpriză neplăcută și dezamăgire pentru campioana României!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj a trăit o dezamăgire în grupele Ligii Campionilor în fața fanilor, după ce a pierdut o confruntare dramatică. scor 2-3 (23-25, 25-22, 25-18, 18-25, 8-15), cu Prometey Dnipro, un eșec total nescontat, o supriză neplăcută!!!

O nouă confruntare pe muchie de cuțit în „Alba Blaj” Arena, în care s-a trecut din nou prin toate stările posibile, de la 2-1, la 2-1 și 2-2 la seturi, fiind nevoie de tie-break, la fel ca în precedenta confruntare, cu Volero Le Cannet. A fost al 3-lea meci de 5 seturi din ultimele 5 dispute pentru reprezentanta României, care a suferit mult și a pierdut o confruntare în care era cotată cu prima șansă. Un meci maraton care a durat mai bine de două ore și jumătate și încheiat cu o surpriză neplăcută. Datele probleme se complică pentru Volei Alba Blaj în privința calificării, adunând două eșecuri la rând acasă, cu acelașu scor.

În setul decisiv, o sinteză a  întregii dispute, evoluția scorului: 0-2, 3-2, 3-4, 4-4, 4-7, 5-12 (6 puncte consecutive ale vizitatoarelor cu Bojana Milenkovic la serviciu). Prometey a ajuns la un punct de adjudecarea disputei (14-7)

La a doua partidă consecutivă în fața fanilor în competiția stelară, campioana României, clasată pe poziția secundă, a fost favorită în confruntarea cu reprezentanta Ucrainei, grupare care pierduse ambele întâlniri disputate în minimum de seturi,.

O sală aproape plină, aproximativ 1800 de spectatori, a fost alături de reprezentanta României, care a avut-o printre titulare pe Lora Kitipova, coordonatoarea transferată recent.

Contrar așteptărilor, întâlnirea a fost echilibrată, iar primul set a fost adjudecat de vizitatoare. În primul parțial s-a mers cap la cap, cu avantaje minime, de unul-două puncte de fiecare parte, până la 23-23, iar Prometey a fructificat prima minge de set, cucerind primul set în grupă.

Prometey a început mai bine și al doilea set, având ascendentul moral, conducând cu 12-9 și 15-13, gazdele egalând la „16”. Stevan Ljubičic a mizat, inspirat, pe Axinte și Ter Brugge, iar Blajul a trecut în față, distanțându-se la 20-17 și 22-19 și restabilind egalitatea.

Iarăși roluri schimbate, cu Prometey în prim-plan, 8-1 în favoarea vizitatoarelor, o diferență neverosimilă, moment în care Ljubičic a apelat, deja, la al doilea time out.  S-a făcut 7-8, diferența s-a redus, însă Prometey cu a cedat, conducând cu 12-8, 15-12. Blajul a egalat însă la „16” și a preluat conducerea după 4 puncte consecutive, distanțându-se la 23-17, după o altă serie de 6 puncte adjudecate!

La fel de echilibrat a fost și al 4-lea set în prima sa parte, cu egalități până la 11-11. Costa ratează două atacuri și se face 11-13 și 12-15. Se restabilește iar egalitatea, la „15”, se merge din nou cap la cap până la 18-18, dar Prometey a făcut 6 puncte la rând și a ajuns la 24-18!!!

Următoarea confruntare din Liga Campionilor va fi în 5 decembrie, în Franța, iar în Divizia A1 este sâmbătă, 2 decembrie, întâlnirea cu Știința Bacău, tot pe teren propriu, de la ora 18.00.

Volei Alba Blaj: Bogumila Biarda – puncte, Lora Kitipova, Nneka Onyejekwe – , Jovana Kocić – , Drussyla Costa – , Isidora Kockarević – , Britt Rampelberg (l), au mai intrat Katarina Jović – Iarina Axinte –, Anneclaire Ter Brugge, Raisa Ioan, Paula Partnoi; Andra Cojocaru (l), Lea Deak, . Antrenor Stevan Ljubičic


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare