DUMINICĂ: Festivalul – concurs ”Cultură pentru cultură”, ultima etapă zonală, la Stremț. Vor participa 7 comune din zona Aiud-Ocna Mureș

Cultura pentru Cultura la Tarcau067Ultima etapă zonală din acest an a festivalului concurs ”Cultură pentru cultură” se va desfășura duminică, 12 iunie 2016, începând cu ora 10.00, în comuna Stremț. Această etapă va aduce în concurs comunele din zona Aiud-Ocna Mureș, iar câștigătorii locului întâi vor participa la etapa finală ce va avea loc în data de 16 iulie, cu prilejul Târgului de Fete de pe Muntele Găina.

Comunele participante sunt Stremț, Fărău, Unirea, Hopârta, Livezile, Rădești și Cricău.

INFORMARE COVID-19

Concursul va  fi urmat de un spectacol folcloric susținut de Ansamblul folcloric ,,Augustin Bena,, dirijor Alexandru Pal și de soliștii Roxana Reche, Maria Filimon, Floricica Moga, Dorina Narița, Cătălin Hașa, Nicolae Tuhuț, și Leontina Fărcaș. Vor susține momente de folclor și soliștii stremțeni Bogdan Mara și Iulian Bic.

”Cultură pentru Cultură” este un proiect inițiat în anul 2006 de Consiliul Județean Alba, cu scopul de a salvgarda cultura populară tradițională din județul Alba. Proiectul se derulează anual sub forma unui concurs la care participă comunele din Județul Alba la trei secțiuni distincte: Spectacol artistic, meșteșuguri populare și gastronomie tradițională.

Concursul se derulează în fiecare an în cinci etape: patru etape zonale, ce corespund celor patru mari zone etnografice ale județului Alba și etapa finală. Toate cele cinci etape au loc concomitent cu cinci mari sărbători tradiționale și în zone cu un bogat potențial turistic.

Organizatorii evenimentului de duminică, 12 iunie, sunt Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba și Primăria comunei Stremț. (A.M.)

foto: arhiva

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...