Duminică, 25 martie: Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului – organizată de Asociația ,,Raul Cosmin” din Cugir

Paul Voicu - Primar 2020

Anul acesta,  Asociaţia ,,Raul Cosmin” din Cugir, marchează mai repede cu o săptămână ,,Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului”, care după cum se cunoaște, are loc  în fiecare an pe data de 2 aprilie.

Astfel, manifestarea organizată în colaborare cu Cabinetul Individual de Psihologie ,,Ancuţa Mizgai” si Cercul de teatru al Casei de Cultura Cugir este prgramată pe data de 25 martie, începând cu ora 16.00, la Stadionul ,,Parc”. Evenimentul se dorește o acţiune de informare având ca grup țintă familiile  tinere cu copii, dar  se referă şi la toţi cei care doresc să afle mai multe despre acest diagnostic.

ELIT

,,Putem spune că asociaţia noastră, a rămas singura de altfel, care oferă consiliere şi informare familiilor aflate în asemenea situație, şi organizează în fiecare an diferite activităţi de socializare şi recreere a copiilor şi tinerilor cu  cu ocazia “Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului”. În  acest sens,  întreprindem  distribuirea  de  pliante informative, baloane albastre şi organizăm jocuri de socializare în parcul de la Stadion, unde copiii se pot întâlni cu personajele  ,,Disnay”  îndrăgite de ei, precum  Mickey Mouse  sau pot beneficia de picturile pe față realizate de Cercul de Teatru al Casei de Cultură Cugir, ne-a declarat președinta asociației, Rodica Catrinescu.

Aceasta susține că tot mai mulţi copii ajung să fie diagnosticaţi cu o formă din spectrul Autist, o incidenţă alarmantă pentru un oraş precum Cugirul, unde posibilităţile de recuperare şi integrare sunt minime, aproape inexistente. După cum afirmă președinta asociației, atât la nivel local cât şi la nivel de ţară, se cunosc foarte puţine lucruri despre acest diagnostic ajungând ca opinia publică să confunde de foarte multe ori Autismul cu Hipoacuzia.

Mihail David - 2020

,, Aşadar, aşteptăm părinţii şi copiii să vină în Parcul ,,Stadion”, duminică, 25 martie, ora 16.00,  să petrecem împreună două ore de joc şi relaxare, iar pe data de 2 aprilie 2018  îi aşteptăm pe toţi cei interesaţi să vadă sediul nostru situat pe strada ,,Emil Racoviță”, la “Ziua Porţilor Deschise”, locație deschisă între orele 16:00 – 19:00, a precizat Rodica Catrinescu. Potrivit organizatorilor, în caz de vreme nefavorabilă, activităţile pregătite a se desfășura în parc, se vor reprograma după sărbătorile Pascale.

   ( C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...