Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Duminică, 20 februarie, se joacă baschet în memoria regretatului Nicușor Marcu, la inaugurarea Sălii de la LPS Alba Iulia,

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Duminică, 20 februarie, în Cetatea Marii Uniri se joacă baschet în memoria regretatului antrenor Nicușor Marcu, cel care a plecat la Îngeri în luna august a anului trecut, la doar 51 de ani, după o luptă cu o boală necruțătoare.

Va fi un eveniment sportiv “in memoriam”, prilej cu care se va inaugura și Sala de Sport a Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia, modernizată recent de Primăria municipiului Alba Iulia, sală ce va purta numele “Nicușor Marcu”. Programul zilei cuprinde meciuri de baschet feminin, între orele 9.00 și 13.30, discursuri inaugurale și premierea câștigătorilor primei ediții a Cupei “Nicușor Marcu” (ora 13.30-14.30), dar și o partidă demonstrativă ce va debuta la ora 14.30 și va reuni baschetbaliste din mai multe generații, jucătoare descoperite, educate și pregătite de Nicușor Marcu (activitatea sa de antrenor va fi prezentată într-o mini-revistă).

Astfal, la Cupa “Nicușor Marcu” vor fi confruntări între echipele LPS Alba Iulia (Under 16, antrenor George Lăncrănjan) și Clubul Sportiv Școlar Sibiu (Under 18), respectiv LPS Alba Iulia și CS Universitatea Cluj, și o confruntare între practicantele mini-baschetului la LPS Alba Iulia (antrenor Valentin Urian). La startul jocului demonstrativ, în care vor fi angrenate jucătoare care au realizat promovarea echipei CSU Alba Iulia în Divizia A, în 2008, și profesorii Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia, vor fi prezente Ionela Țetcu, Adina Ivașcu, Ioana Raluca Dan, Karina Șulumete, Ioana Olariu, Laura Țâra, Ana Mărginean, Andreea Mezei, Carmen Negru, Larisa Balea, Roxana Maria Truță, Ioana Raluca Dan (profesoară LPS Alba Iulia), Alexandra Turcu, Adela Vintilă, Andreea Fleșer (actualmente la FCC Baschet Arad), Andreea Enache, Iulia Taltabeț, Diana Ivașcu sau Adina Muntean (profesoară LPS Alba Iulia). Organizatorii transmit că accesul se va face pe bază de invitație, urmând să fie respectate toate prevederile sanitare în vigoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea