Rămâi conectat

Curier Județean

DSVSA Alba, un partener de încredere al medicilor veterinari de liberă practică împuterniciți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba este un partener de încredere al medicilor veterinari de liberă practică împuterniciți, în toate privințele, de la respectarea drepturilor care li se cuvin conform legislației, la îndeplinirea obligațiilor potrivit clauzelor contractuale și, implicit, în lupta comună pentru eradicarea și prevenirea bolilor la animale.

Drepturile financiare cuvenite conform Ordonanței de urgență nr. 117/2020 au fost achitate medicilor veterinari de liberă practică împuterniciți, în 11 noiembrie 2020, pentru munca prestată în luna septembrie, iar pentru luna octombrie au fost efectuate deschiderile bugetare și, astfel, banii vor intra în conturile acestora, în condițiile legii, fără întârziere.

Reamintim că Guvernul a aprobat, în 22 iulie 2020, cadrul legal primar referitor la condițiile în care poate fi acordată suma lunară de 10.000 lei, exclusiv TVA, stabilită de Legea nr. 236/2019, pentru beneficiarii contractelor încheiate în vederea realizării activităților sanitare-veterinare publice. Medicii veterinari de liberă practică din județul Alba, organizați în condițiile legii și împuterniciți pentru efectuarea acțiunilor sanitare veterinare publice, își vor primi drepturile bănești.

La rândul lor, aceștia au și obligații, între care efectuarea inspecțiilor în exploatațiile nonprofesionale și acțiuni de supraveghere, prevenire și eradicare a bolilor la animale, care asigură sănătatea și bunăstarea animalelor, sprijină crescătorii și, implicit, siguranța alimentelor și sănătatea publică.

De asemenea, în actualul context epidemiologic, cauzat de pandemia de COVID-19, siguranța și sănătatea medicilor veterinari de liberă practică împuterniciți sunt extrem de importante însă, potrivit legii, DSVSA le poate pune la dispoziție echipamente sanitare de protecție numai în caz de combatere a bolilor din focarele epizootice, nu și pentru desfășurarea activităților curente.

Efectuarea acțiunilor sanitare veterinare publice de supraveghere, prevenire, control și eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecția animalelor și protecția mediului, de identificare și înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor și ecvideelor, efectuate de medicii veterinari de liberă practică împuterniciți sunt acțiuni de interes național, iar DSVSA Alba va rămâne un partener de încredere!

DSVSA Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea