Rămâi conectat

Curier Județean

DSVSA Alba cumpără echipamente de laborator pentru stocare și testare probe: Licitația, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

DSVSA Alba cumpără echipamente de laborator pentru stocare și testare probe: Licitația, lansată în SEAP

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba a lansat luni, 30 mai, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziția de echipamente de laborator pentru stocare și testare probe. Valoarea totală estimată este de 97.479 de lei, fără TVA.

Autoritatea contractantă intentionează să achiziționeze echipamente pentru depozitarea și testarea probelor în vederea efectuării în cadrul LSVSA a analizelor cu scopul prevenirii și combaterii unor boli de natură infecțiasă, cu risc epidemiologic pentru animale și om în caz de necesitate și analize ale apei pentru bunăstarea animalelor.

Obiectivul general:

Supravegherea, bolilor la animale și a celor transmisibile de la animale la om, și analiză microbiologică a apei conform Ord 35/2016 cu modificările și completările ulterioare, prin efectuarea de investigații, conform programului oficial și/sau în caz de suspiciune.

Achiziționarea echipamentului se justifică pentru asigurarea capacității analitice din probe prelevate în control oficial, deoarece Laboratorul de analize fizico chimice este desemnat în vederea efectuării de analize în control oficial pe lângă cele prelevate din rază de activitate a județului Albă, și pentru probele prelevate din produse lactate pentru județul Mureș, produse din carne, pentru județul Bistrița Năsăud iar pentru determinarea conținutului de proteină în conformitate cu prevederile Reg CE 543/2008 din carcasa de pasăre, (pentru care proba este constituită din 7 carcase), pentru județele Vâlcea, Mureș, Caraș Severin, Arad, Timiș.

Lista de bunuri și servicii ce se vor achiziționa

  • Titrator Automat și analitic în vederea menținerii competitivității laboratorului, a eficientizării analizelor de laborator, a armonizării tehnicilor de lucru în conformitate cu reglementările europene din domeniu sanitar veterinar, în scopul apărării sănătății publice atât prin verificarea criteriilor de siguranță a alimentelor destinate consumului uman din întreg lanțul alimentar, cât și pentru o destinație corespunzătoare a alimentelor în situația obținerii și raportării în timp util a rezultatelor analizelor concretizate în buletine de analiză.
  • Frigider Medical utilizat pentru păstrare reactivi/probe cu o capacitate de 340 de litri, cu display digital și afișaj electronic al temperaturii setate;
  • Pompă de apă destinată analizelor microbiologice a apei și a soluțiilor filtrabile


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână! Acoperirea vaccinală antirujeolică, atât cu prima doză, cât şi la cea de-a doua, este în judeţul Alba cu mult sub media naţională, în condiţiile în care numai în prima săptămână din aprilie s-au înregistrat în judeţ […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea