DSVSA Alba: Amenzi de 9.600 de lei și 10 avertismente aplicate, după controale la unități de tranșare, depozitare și vânzare a cărnii congelate de ungulate domestice și păsări. Nereguli constatate

În perioada  11-26 aprilie 2018, inspectorii din cadrul D.S.V.S.A. Alba au controlat operatori din sectorul alimentar care desfășoară activități de tranșare, reambalare, depozitare și vânzare cu amănuntul a cărnii congelate provenite de la ungulate domestice (bovina, porc) si păsări.

Scopul acestei acţiunii a fost de verificare a cerintelor specifice de igienă și siguranță a alimentelor referitoare la producerea, depozitarea și comercializarea cărnii congelate provenite de la ungulate domestice și păsări.

La nivelul D.S.V.S.A. Alba au fost constituite echipe de inspectori care au verificat:  4  unități de tranșare, 8 unități de depozitare și 21 unități de vânzare cu amănuntul a cărnii congelate de ungulate domestice/pasăre.

În urma controalelor efectuate s-au constatat neconformităţi cu privire la etichetarea produselor congelate fără respectarea cerintelor legale, încălcarea normelor sanitar veterinare privind demonstrarea trasabilității produselor, spații de depozitare neigienizate, depășirea capacității de depozitare a spațiilor frigorifice și monitorizarea incompletă a temperaturii.

Pentru deficienţele constate în timpul controalelor au fost aplicate operatorilor alimentari, un număr de 3 sancţiuni contravenţionale conf. H.G. nr. 984/2005, cu modificarile și completarile ulterioare în valoare  de 9.600 lei şi 10 avertismente, conf. O.G. nr. 2/2001.

foto: arhiva

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...