Rămâi conectat

Curier Județean

DSVSA Alba: Amenzi de 9.600 de lei și 10 avertismente aplicate, după controale la unități de tranșare, depozitare și vânzare a cărnii congelate de ungulate domestice și păsări. Nereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada  11-26 aprilie 2018, inspectorii din cadrul D.S.V.S.A. Alba au controlat operatori din sectorul alimentar care desfășoară activități de tranșare, reambalare, depozitare și vânzare cu amănuntul a cărnii congelate provenite de la ungulate domestice (bovina, porc) si păsări.

Scopul acestei acţiunii a fost de verificare a cerintelor specifice de igienă și siguranță a alimentelor referitoare la producerea, depozitarea și comercializarea cărnii congelate provenite de la ungulate domestice și păsări.

La nivelul D.S.V.S.A. Alba au fost constituite echipe de inspectori care au verificat:  4  unități de tranșare, 8 unități de depozitare și 21 unități de vânzare cu amănuntul a cărnii congelate de ungulate domestice/pasăre.

În urma controalelor efectuate s-au constatat neconformităţi cu privire la etichetarea produselor congelate fără respectarea cerintelor legale, încălcarea normelor sanitar veterinare privind demonstrarea trasabilității produselor, spații de depozitare neigienizate, depășirea capacității de depozitare a spațiilor frigorifice și monitorizarea incompletă a temperaturii.

Pentru deficienţele constate în timpul controalelor au fost aplicate operatorilor alimentari, un număr de 3 sancţiuni contravenţionale conf. H.G. nr. 984/2005, cu modificarile și completarile ulterioare în valoare  de 9.600 lei şi 10 avertismente, conf. O.G. nr. 2/2001.

foto: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

28 aprilie: „Moto Iepurașul” 2024 – Campanie caritabilă organizată de Lupii Sigidavei pentru familiile nevoiașe din Cugir, Vinerea și Săliștea

Ziarul Unirea

Publicat

în

28 aprilie: „Moto Iepurașul” 2024 – Campanie caritabilă organizată de Lupii Sigidavei pentru familiile nevoiașe din Cugir, Vinerea și Săliștea Campania „Moto Iepurașul” a ajuns anul acesta la cea de-a opta ediţie și așa cum ne-au obișnuit, motocicliştii cugireni vor aduce bucurie de Paști în casele mai multor persoane defavorizate din Cugir, Vinerea și Săliștea. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea