Rămâi conectat

Politică Administrație

DSVSA Alba a sancţionat tot ce a prins!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Unităţi închise, amenzi şi avertismente aplicate inclusiv medicilor veterinari

    Dr. Vasile Bereş, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, a prezentat raportul de activitate pe anul 2011 al DSVSA Alba. Astfel, inspectorii de specialitate au efectuat 1200 de controale la abatoare, unităţi de procesare, depozite, unităţi de vânzare cu amănuntul sau de vânzare directă, unităţi de alimentaţie publică, ferme de animale, târguri de animale, farmacii veterinare etc. De asemenea, au fost efectuate 69 controale de fond la circumscripţiile sanitar-veterinare concesionate, acestea vizând în principal corectitudinea întocmirii deconturilor justificative la acţiunile subvenţionate de stat refuzând plata unor deconturi, gestionarea, păstrarea şi utilizarea produselor de uz veterinar, identificarea şi înregistrarea animalelor, precum şi modul de aplicare a legislaţiei privind pesta porcină clasică. Pentru deficienţele constatate, inspectorii DSVSA Alba au aplicat 379 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 237.610 lei, şi 12 avertismente.
În anul 2011, au fost emise 9 ordonanţe de suspendare a activităţii (3 măcelarii, un depozit alimentar, un laborator de cofetărie, un abator, o unitate de procesare carne, o tonetă de vânzare covrigi, o farmacie veterinară) şi 3 ordonanţe de interzicere a activităţii (o carmangerie, un abator şi o unitate de procesare lapte).
În anul 2011 pentru diferite abateri în realizarea sarcinilor de serviciu a fost propus pentru sancţionare un medic veterinar în cadrul colegiului de conducere al DSVSA Alba. De asemenea, 3 medici veterinari au fost propuşi pentru sancţionare în cadrul comisiei de disciplină a DSVSA Alba. Totodată, a fost înaintată propunerea de sancţionare pentru 3 medici veterinari în cadrul comisiei de deontologie a Colegiului Medicilor Veterinari Alba. Tot în cursul anului 2011 au fost sancţionaţi contravenţional 3 medici veterinari concesionari, un asistent veterinar din cadrul CSV concesionate şi au fost sancţionaţi cu avertisment 2 medici veterinari.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea