Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

DSVSA Alba a demarat campania de vaccinare împotriva turbării a câinilor și pisicilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Medicii veterinari de liberă practică care au contract cu Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Alba (DSVSA) au demarat din această lună campania de vaccinare antirabică la câini, ne-a informat Dragoș Suciu, purtătorul de cuvânt al DSVSA Alba.

Vor fi vaccinați împotriva turbării toți câinii în vârstă de peste 3 luni care dețin carnete de sănătate, fiind gratuită pentru animalele identificate cu microcip, iar costurile vaccinării antirabice – acoperite integral din bugetul de stat, atât contravaloarea dozei vaccinale, cât și manopera.

În total, este vorba despre aproximativ 35.000 de câini. Cu această ocazie, vor fi vaccinate împotriva turbării și pisicile. În județul Alba, în ultimii ani nu au mai existat cazuri de rabie la câini și pisici.

Vaccinarea antirabică a câinilor și pisicilor este obligatorie și se efectuează în ultimul trimestru al anului, dar nu mai târziu de 12 luni de la ultima vaccinare, fiind urmată de vaccinări de completare la animalele care nu au putut fi vaccinate în timpul campaniei.

Rabia este o boală infecțioasă manifestată prin tulburări nervoase, întâlnită la toate speciile de animale și transmisibilă la om, care netratată la timp duce la deces, cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii fiind vaccinarea.

Robert Ghergu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea