Rămâi conectat

Politică Administrație

DSP Alba: Spitalul din Aiud, unde s-au găsit șoareci, are un angajat pentru deratizare, însă nu s-a făcut eficient – VIDEO

Dragoş Suciu

Publicat

în

Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, unde s-au găsit șoareci și insecte iar apoi o secție a fost închisă, are un angajat specializat pe deratizare și dezinsecție, însă acestea nu au fost făcute eficient, a declarat, vineri, directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

dsp-alba01”S-a constatat că spitalul din Aiud are un angajat specializat pe deratizare și dezinsecție, are stocuri de materiale și de produse pentru efectuarea deratizării, are un plan de deratizare care a fost respectat, iar angajatul respectiv are și cursuri necesare în acest sens, dar cu toate acestea inspectorii sanitari au considerat că acțiunile nu au fost făcute eficient și au dispus mutarea bolnavilor pe o altă secție și, bineînțeles, igienizarea și deratizarea la nivelul întregului spital”, a spus ec. Alexandru Sinea, în cadrul unei conferințe de presă.

Directorul DSP Alba a declarat că Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud a primit ”cel mai scurt termen de remediere a neconformităților”, fără să precizeze perioada de timp, întrucât o altă măsură dispusă este ”montarea de uși cu plase metalice la ușile de la terase”, în acest sens trebuie respectate procedurile de achiziție publică.

”Nu putem să știm în cât timp pot să-și facă achizițiile de plase împotriva insectelor și a rozătoarelor, asta depinde de ei. Este responsabilitatea lor să o facă în cel mai scurt timp”, a mai spus Alexandru Sinea.

Directorul DSP Alba a adăugat că a participat, joi, la o întâlnire cu managerii de spitale în care le-a cerut să respecte legislația în vigoare pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete.

”Nu ne dorim să fim nevoiți să aplicăm amenzi, ci ne dorim ca toată lumea să beneficieze de servicii moderne”, a spus Sinea.

Şoarecii filmaţi în secţia Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, care a fost închisă, au fost văzuţi în secţiile în care au fost mutaţi pacienţii, un film în care sunt surprinse rozătoarele fiind postat, din nou, pe Facebook.

Pacientul care a postat filmările cu şoareci şi insecte la începutul acestei săptămâni a revenit, joi, cu o altă filmare, de la secţia III a Spitalului, în care sunt pacienţi.

Directorul spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, Vasile Vultur, a declarat că nu poate confirma, dar nici infirma acest incident, precizând că nu are cont pe Facebook, însă a admis că în cadrul acţiunii de deratizare şi dezinsecţie şoarecii ar putea ajunge şi în alte compartimente.

”Problema e că putea să ajungă de oriunde şi oriunde pentru că tot spitalul e de-a valma, cu mutatul dintr-o parte în alta, în cadrul operaţiunilor de dezinsecţie şi dezinfecţie”, a spus, joi, Vasile Vultur.

Inspectorii Sanitari din cadrul DSP Alba au efectuat un control la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud în urma imaginilor apărute în spaţiul public. Decizia inspectorilor sanitari, în urma verificărilor, a fost închiderea temporară a secţiei a II-a şi mutarea pacienţilor pe alt palier disponibil în vederea efectuării deratizării şi dezinsecţiei. Unitatea sanitară a fost amendată cu suma de 5.000 de lei. Altă măsură dispusă este montarea de uşi cu plase metalice la uşile de la terase. Motivul este dat de faptul că spitalul are o curte de 2.700 de metri pătraţi şi este posibil ca un şoarece să intre pe uşa de la terasă care dă direct în salon, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Beniamin Todosiu (deputat USR de Alba): La mulți ani, România! Îți doresc conducători care să știe să păstreze moștenirea lăsată de cei care au făcut, la Alba Iulia, Marea Unire!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR de Alba): La mulți ani, România! Îți doresc conducători care să știe să păstreze moștenirea lăsată de cei care au făcut, la Alba Iulia, Marea Unire!

1 Decembrie 1918 este ziua de naștere a României moderne, ziua care reunește simbolic valorile pe care s-a construit națiunea română: unitate, libertate, curaj și egalitate. În urmă cu 105 ani, în 1 Decembrie 1918, peste 100.000 de oameni s-au adunat la Alba Iulia pentru a decide Marea Unire. Majoritatea liderilor politici ai vremii au lăsat deoparte interesele și orgoliile politice, înlocuind dezbinarea cu unirea, un ideal pentru care luptaseră înaintașii lor cu determinare și curaj.

Citește și: PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2023, Ziua Națională, la Alba Iulia

Astfel, oameni simpli, reprezentanți ai breslelor, ai cultelor religioase, ai cercurilor electorale, ai presei sau oameni politici au lăsat la o parte motivele care îi dezbinau până atunci și au păstrat în suflete doar iubirea de țară. 1 Decembrie 1918 este și dovada modului în care românii, în momente cruciale, au știut să își găsească drumul împreună, uniți într-un ideal comun.

Istoria ne-a demonstrat mereu că doar uniți am reușit să depășim toate încercările și provocările vremurilor, iar în unire stă cu adevărat puterea unui popor.

Din păcate, am ajuns să fim mai dezbinați ca niciodată, iar valorile pe care s-a construit această țară au fost uitate. Vremurile pe care le trăim, cu un război la granițele țării și cu un alt război împotriva terorismului, trebuie să ne trezească și să înțelegem că avem nevoie, mai mult ca oricând, de unitate.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023

Pe unitate s-a construit și Marea Unire din 1918, iar această valoare se află încă în ADN-ul fiecărui român. E important să regăsim această unitate și să trezim adevăratul patriotism, care nu trebuie să însemne manifestări extremiste și patriotarde. Adevăratul patriotism înseamnă să îți iubești și să îți respecți țara, să îți pui priceperea în slujba acesteia, dar mai ales să îți îndeplinești obligațiile cetățenești.

Înaintașii noștri ne-au oferit o țară, care s-a desăvârșit la Alba Iulia ca stat democratic și s-a proclamat apoi ca o națiune liberă și europeană. Noi avem obligația morală să continuăm această moștenire și să menținem România pe drumul democratic și european. Crizele politice, dezbinarea societății, învrăjbirea românilor nu ne fac cinste și nu ne ridică la nivelul moral al înaintașilor noștri.

Citește și: LIVE VIDEO| 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia: Marșul Unirii a dat startul zilei. Oameni din toate colțurile țării, dar și din Diaspora au sosit în Cealaltă Capitală

Și să nu uităm că 1 Decembrie înseamnă Alba Iulia, locul de naștere al României moderne. Aici, Ziua Națională are o însemnătate deosebită pentru că vei simți vibrația istorică a celor peste 100.000 de oameni care au participat, în 1918, la înfăptuirea Marii Uniri. Cu toții, oameni simpli sau lideri politici, avem obligația de a cinsti Alba Iulia ca o capitală istorică a acestei țări, capitala de suflet a tuturor românilor.

Închei cu un apel sincer la unitate. Viitorul României se scrie astăzi prin faptele noastre. Haideți să lăsăm copiilor noștri o țară democratică și europeană, așa cum și nouă ne-au lăsat înaintașii noștri.

La mulți ani, România! Îți doresc conducători care să știe să păstreze moștenirea lăsată de cei care au înfăptuit, la Alba Iulia, Marea Unire!

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare