Rămâi conectat

Politică Administrație

DSP Alba: 21 din 22 de chioșcuri școlare controlate comercializau alimente nerecomandate elevilor

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a efectuat, în perioada 3 – 23 mai, controale la chioșcurile școlare, iar din 22 de unități controlate, 21 comercializau produse alimentare nerecomandate elevilor, fiind retrase 182,8 de kilograme de alimente și 170,2 de litri de băuturi răcoritoare.

DSP Alba a verificat în luna mai 22 chioșcuri alimentare, iar dintre acestea o singură unitate respecta legislația sanitară, iar 21 aveau deficiențe privind comercializarea produselor alimentare și puneau în vânzare produse alimentare nerecomandate școlarilor, potrivit unui comunicat de presă trimis miercuri.

”Astfel, în urma controalelor au fost sancționați pentru neconformitățile constatate conform Ordonanței de Guvern numărul 2 din 12.07.2001 un număr de 21 agenți economici și au fost retrase de la comercializare o cantitate de 182,8 de kilograme de alimente și 170,2 de litri de băuturi răcoritoare care figurează în lista alimentelor nerecomandate și interzise. Pentru trei agenți economici care preparau alimente s-a suspendat activitatea de comercializare până la remedierea deficiențelor. Pentru o unitate de comercializare alimente s-a reziliat contractual de închiriere”, potrivit DSP Alba.

DSP Alba a dispus ca pe viitor conducerile școlare să efectueze împreună cu cadrele medicale din cabinetele școlare controale periodice, pentru verificarea respectării legislației sanitare la comercializarea alimentelor în perimetrul școlar, conform contractului de închiriere dintre agentul economic și instituția școlară, potrivit surse citate.  

”În momentul în care se sesizează nereguli va fi informată  Direcția de Sănătate Publică Alba care va consemna neregulile și se vor lua măsurile ce se impun după caz”, mai transmite DSP Alba.   

Controalele au fost efectuate de către o comisie mixtă, din care a făcut parte și DSP Alba, în urma ordinului Prefectului județului Alba, Emil Hălălai, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 123/2008 și a Ordinului Ministrului Sănătății cu numărul 1563/2008 privind comercializarea alimentelor în chioșcurile școlare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba Aproape 2 kilometri de străzi urmează să fie modernizate și reabilitate în comuna Sâncel. Primăria a cerut acordul de mediu de la APM Alba pentru proiectul finanțat din bugetul local. „Este un proiect pe care l-am […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea