Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Drumurile noastre toate, se vor asfalta vreodată?!?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Să fim oneşti, „filosofia” după care sunt conduse oraşul Alba Iulia şi judeţul Alba, de multă vreme, sună aşa: hai să arătăm că facem ceva, cât mai puţin, în timp ce noi cheltuim de fapt mult-foarte mult, sume uriaşe de bani pe contracte cu „băieţii noştri deştepţi”.
Rezultatul este că de mai mult de zece ani de zile în loc să avem zeci de drumuri judeţene şi în oraş asfaltate avem doar câteva, sau că abia acum în 2011 primăria se poate lăuda în mod penibil că a băgat „apă şi canal” în unele zone. Sau că în loc să avem o Cetate modernizată şi multe alte investiţii pornite pentru locuri de muncă în care să aducă bani la oraş, bugetul Cetăţii absoarbe ca o „gaură neagră” sume uriaşe.
Oricine e mândru de Cetate, de istoria oraşului, dar nu poate fi mândru de zecile de milioane de euro aruncate pe geam! Nimeni nu poate fi mândru de podul de intrare în oraş care rămâne o ruşine pentru orice plan turistic şi pentru primarul în funcţie. Ultimii 10 ani sunt o tragedie în Alba. În timp ce ţara a mers înainte, oamenii din Alba au sărăcit şi au stat pe loc!
Nimeni nu poate fi mândru de nişte drumuri rămase neasfaltate ca în epoca medievală. Adevărul este unul „electoral”: primarul pune asfalt doar acolo unde are nevoie de voturi şi doar de „ochii lumii”. Iar sumele de bani cheltuite acolo sunt uriaşe.
Primăria dar şi Consilul Judeţean par să spună: Vreţi drumuri?! Excelent, o bună ocazie să mai cheltuim nişte bani şi eventual să îndatorăm oraşul şi judeţul pe zeci de ani! După noi, potopul!
Uitaţi-vă în Centru, în Cetate, sau în Bărăbanţ şi Miceşti. Lumea, timpul s-au oprit în loc, în cratere, bălţi şi bătaie de joc. Pentru ştabii oraşului e mai important să facă nişte bani cu lucrări foarte scumpe în anumite zone.
Vrem turism. Ne mândrim cu Cetatea. Ne mândrim cu Apusenii noştri. Dar ce ne facem cu drumul până la Arieşeni care este „bombardat”, un dezastru? De ce se duc banii de drumuri doar acolo unde sunt interesele electorale ale PDL? De ce ne batem joc de interesul comun – turismul în judeţ? Mai exact de ce conducerea PDL Alba, Hava şi Dumitrel îşi bat joc de interesul nostru de a trăi mai bine?
Vrem să trăim mai bine, să ne dezvoltăm. Dar de atâtea „havele” nu mai avem probabil bani de asfalt, de nimic. Nici sensurile giratorii ce se tot fac în oraş, umflate de multe ori la preţ, probabil că ne costă tot cât nişte kilometri serioşi de asfalt nou.
Gândirea conducătorilor actuali de oraş şi judeţ este limitată şi dăunează grav viitorului nostru. Ei speră că, dacă taie nişte copaci-monument istoric, sau dacă aruncă ceva bitum pe câteva drumuri săteşti sau dacă repară nişte drumuri jalnice din oraş, după 20 de ani!, o să mai rămână agăţaţi de putere ca să toace banii în continuare aiurea. E nevoie de competenţă şi viziune în conducerea Alba Iuliei şi a judeţului Alba. E timpul să le spunem că ceea ce fac ei este doar praf în ochi. Cam cu atât ne tratează această conducere PDL, Hava-Dumitrel.
Simone ALBANI,
vicepreşedintele PNL ALBA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

30 iunie: Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeț. Soborul celor 12 Apostoli

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pe 30 iunie, credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeț, dar și Soborul celor 12 Apostoli. Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeț Sfântul Ierarh Ghelasie de la Râmeț s-a nevoit în veacul al XIV-lea, mai întâi că sihastru pe valea pârâului Râmeț din Munții Apuseni și apoi că egumen al Mănăstirii Ramet […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

30 iunie – Ziua Învățătorului, o sărbătoare a recunoștinței față de dascăli. De ce a fost aleasă această dată și ce semnificație avea

Ziarul Unirea

Publicat

în

30 iunie – Ziua Învățătorului, o sărbătoare a recunoștinței față de dascăli. De ce a fost aleasă această dată și ce semnificație avea De-a lungul anilor, prin munca sa, învățătorului i-au fost recunoscute, măcar declarativ, meritele. Fiind supranumit, în timp: dascăl, apostol, învățător, profesor (un termen mai rece), omului de la catedră i s-a dedicat […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Obiceiuri, Tradiţii şi Superstiţii de Sfinţii Petru şi Pavel: Se dă de pomană pentru sufletele celor morţi, apar licuricii şi nu mai cântă cucul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiuri de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel • Tradiţii de Sfântul Petru • Superstiţii de Sfântul Pavel • Moşii de SÂNPETRU Sfinţii apostoli Petru şi Pavel sunt sărbătoriţi în fiecare an în data de 29 iunie. Această zi, denumită popular SânPetru de Vară, aduce cu sine o serie de obiceiuri, tradiţii şi superstiţii. În popor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea