Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Drumurile noastre toate, se vor asfalta vreodată?!?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Să fim oneşti, „filosofia” după care sunt conduse oraşul Alba Iulia şi judeţul Alba, de multă vreme, sună aşa: hai să arătăm că facem ceva, cât mai puţin, în timp ce noi cheltuim de fapt mult-foarte mult, sume uriaşe de bani pe contracte cu „băieţii noştri deştepţi”.
Rezultatul este că de mai mult de zece ani de zile în loc să avem zeci de drumuri judeţene şi în oraş asfaltate avem doar câteva, sau că abia acum în 2011 primăria se poate lăuda în mod penibil că a băgat „apă şi canal” în unele zone. Sau că în loc să avem o Cetate modernizată şi multe alte investiţii pornite pentru locuri de muncă în care să aducă bani la oraş, bugetul Cetăţii absoarbe ca o „gaură neagră” sume uriaşe.
Oricine e mândru de Cetate, de istoria oraşului, dar nu poate fi mândru de zecile de milioane de euro aruncate pe geam! Nimeni nu poate fi mândru de podul de intrare în oraş care rămâne o ruşine pentru orice plan turistic şi pentru primarul în funcţie. Ultimii 10 ani sunt o tragedie în Alba. În timp ce ţara a mers înainte, oamenii din Alba au sărăcit şi au stat pe loc!
Nimeni nu poate fi mândru de nişte drumuri rămase neasfaltate ca în epoca medievală. Adevărul este unul „electoral”: primarul pune asfalt doar acolo unde are nevoie de voturi şi doar de „ochii lumii”. Iar sumele de bani cheltuite acolo sunt uriaşe.
Primăria dar şi Consilul Judeţean par să spună: Vreţi drumuri?! Excelent, o bună ocazie să mai cheltuim nişte bani şi eventual să îndatorăm oraşul şi judeţul pe zeci de ani! După noi, potopul!
Uitaţi-vă în Centru, în Cetate, sau în Bărăbanţ şi Miceşti. Lumea, timpul s-au oprit în loc, în cratere, bălţi şi bătaie de joc. Pentru ştabii oraşului e mai important să facă nişte bani cu lucrări foarte scumpe în anumite zone.
Vrem turism. Ne mândrim cu Cetatea. Ne mândrim cu Apusenii noştri. Dar ce ne facem cu drumul până la Arieşeni care este „bombardat”, un dezastru? De ce se duc banii de drumuri doar acolo unde sunt interesele electorale ale PDL? De ce ne batem joc de interesul comun – turismul în judeţ? Mai exact de ce conducerea PDL Alba, Hava şi Dumitrel îşi bat joc de interesul nostru de a trăi mai bine?
Vrem să trăim mai bine, să ne dezvoltăm. Dar de atâtea „havele” nu mai avem probabil bani de asfalt, de nimic. Nici sensurile giratorii ce se tot fac în oraş, umflate de multe ori la preţ, probabil că ne costă tot cât nişte kilometri serioşi de asfalt nou.
Gândirea conducătorilor actuali de oraş şi judeţ este limitată şi dăunează grav viitorului nostru. Ei speră că, dacă taie nişte copaci-monument istoric, sau dacă aruncă ceva bitum pe câteva drumuri săteşti sau dacă repară nişte drumuri jalnice din oraş, după 20 de ani!, o să mai rămână agăţaţi de putere ca să toace banii în continuare aiurea. E nevoie de competenţă şi viziune în conducerea Alba Iuliei şi a judeţului Alba. E timpul să le spunem că ceea ce fac ei este doar praf în ochi. Cam cu atât ne tratează această conducere PDL, Hava-Dumitrel.
Simone ALBANI,
vicepreşedintele PNL ALBA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea