Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Drumul spre Muntele Găina, DJ 762 a intrat în reparaţii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Târgul de Fete de pe muntele Găina,  cel mai cunoscut eveniment etnico-cultural din zona Munţilor Apuseni va avea loc în acest an în 21-22 iulie. Principalul drum de acces spre munte este DJ 762 care porneşte de pe barajul din Mihoieşti de lângă Câmpeni şi se continuă pe lângă Muntele Găina până în localitatea hunedoreană Baia de Criş, la intersecţia cu
E 79. Accesul spre munte dinspre Baia de Criş este mult mai dificil iar drumul parţial asfaltat, de aceea aproape toţi turiştii urcă dinspre Câmpeni, pe DN 75.
Mihoiesti drum spre Muntele GainaŞi în acest an, S.C. “Drumuri şi Poduri Locale Alba” S.A. – administratorul DJ 762, realizează lucrări de întreţinere periodică şi curentă conform programului pentru anul 2013. Georgel Crâsnic, şeful punctului de lucru Câmpeni din cadrul acestei societăţi ne-a declarat că lucrările au demarat la mijlocul lunii iunie şi se vor termina până cel târziu 15 iulie, astfel încât cei care doresc să petreacă o zi în mijlocul naturii la sărbătoarea tradiţională „Târgul de Fete” de pe Muntele Găina, să poată urca şi coborî muntele în condiţii de siguranţă. Suprafaţa de plombat şi reabilitat drum fizic este de 3900 metri pătraţi iar valoarea lucrărilor se ridică la aproximativ 150.000 lei. Lucrările de reparaţii au început de pe barajul de la Mihoieşti şi se continuă până în comuna Avram Iancu. Până în prezent frezarea carosabilului în locurile care necesită reparaţii s-a executat în totalitate, iar plombarea s-a realizat pe o suprafaţă de peste 3000 de metri pătraţi, urmând a se termina în cel mai scurt timp.
Din comuna Avram Iancu urcarea maşinilor pe Muntele Găina se face pe drumul forestier de pe Valea Dobranei care are o lungime de 8 km. Alexandru Heler, primarul comunei Avram Iancu ne-a declarat că în acest an, Consiliul Local a alocat o sumă de 40.000 de lei pentru lucrări de reparaţie a sensului de urcare spre vârful muntelui. Drumul a fost tasat cu piatră şi nisip, au fost puse tuburi de scurgere a apei iar pe margine au fost amenajate rigole.
Coborârea de pe munte a maşinilor se va face pe Valea Vidrişorii, drumul are o lungime de 9 km din care 2,5 km sunt asfaltaţi, circulaţia pe cele două sensuri fiind organizată în scopul fluidizării traficului. (O.C.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova

Bogdan Ilea

Publicat

în

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova COMUNA GÂRBOVA, titular al proiectului „MODERNIZAREA SISTEMULUI DE SCURGERE A APEI PLUVIALE, SATUL RECIU, COMUNA GÂRBOVA, JUDEȚUL ALBA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea