Rămâi conectat

Ştirea zilei

Drumul pe care ar fi trebuit să mergem

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În Alba Iulia lucrurile trebuie puse în mişcare. Dinspre primărie vin doar sloganuri şi nimic concret pentru oameni – cum ar fi dezvoltare sau locuri de muncă, iar dinspre PDL, care conduce şi Alba Iulia la fel cum conduce România, vin doar râuri de ură. Cred că e cazul să îi oprim şi să le dăm o „foaie de parcurs”, o reţetă pe care aceşti politicieni învechiţi nu sunt în stare să o gândescă. E enervant să vezi că cei care conduc zeci de ani oraşul dorm în continuare pe valiză, ca nişte venetici veniţi în oraş, fără să rezolve ceva, fără să construiască ceva.
Propunerile pe care le fac aici, propuneri pentru Alba Iulia, sunt şi tot atâtea întrebări: de ce nu au făcut nimic din toate acestea de atâţia ani de când conduc acest oraş? De ce nu s-a dat un răspuns la ele? Solicit primarului Hava să lămurească public toate aceste întrebări.
Ştim că investitorii nu aterizează din senin, ci trebuie să te duci tu, ca primar, ca municipalitate, să îi convingi să vină. Umblă însă tot mai mult vorba că cei care au vrut să facă ceva în oraş au fost trimişi înapoi de unde au venit.
Iată câţiva paşi care trebuie făcuţi. Invităm primăria şi celelalte forţe politice din oraş să ofere un punct de vedere:
1. Care sunt domeniile economice prioritare pe care municipalitatea Alba Iulia şi le asumă în acest moment pentru a atrage investitori? Industria lemnului? IT? Industria textilă? Care sunt cu alte cuvinte, în afara turismului din jurul Cetăţii, polii de dezvoltare ai oraşului?
2. Ce analize asupra forţei de muncă şi a calificărilor profesionale existente în oraş s-au realizat? Analize care pot sta la baza profilului zonei, profil care trebuie „vândut” investitorilor care vor să ştie pe ce se bazează când vin aici.
3. Au fost aduşi specialişti în analiza pieţelor externe, specialişti în materie de investiţii care să ofere o strategie pentru identificarea, contactarea şi negocierea oportunităţilor de investiţie în oraş?
4. Există un pachet de promovare a oportunităţilor economice ale oraşului Alba Iulia şi ale zonei limitrofe?
5. Care sunt facilităţile fiscale şi de altă natură create pentru posibili investitori?
6. Există un dialog permanent cu oamenii de afaceri deja activi în oraş şi judeţ pentru a folosi experienţa acestora pe diverse pieţe, contactele cu parteneri de afaceri externi?
7. Există personal calificat la Primărie cu expertiză de business care să se ocupe permanent de astfel de analize, materiale, dialog cu potenţiali investitori?
8. Câte firme externe au fost contactate şi câtora dintre ele li s-a prezentat profilul oraşului nostru?
9. Cu câte Camere de Comerţ ale altor ţări există un contact permanent pentru a exista o informare a investitorilor din alte ţări despre oportunităţile oraşului?
10. Câte Camere de Comerţ au fost invitate să îşi deschidă un punct de lucru în Alba?
11. Ce analize s-au făcut împreună cu Universitatea „1 Decembrie 1918” asupra forţei de muncă ce trebuie pregătită în Alba Iulia pentru a spori şansele la un loc de muncă atât pentru tineri, cât şi pentru investitori ca să aibă mână de lucru calificată?
12. Ce investiţii s-au făcut în „zona industrială” a oraşului pentru a primi investitorii şi ce infrastructură, inclusiv rutieră, li se oferă?
Mai nimic din toate acestea nu există. Nimeni nu s-a ocupat de ele. În afara unor lucruri marginale – că s-a declarat de exemplu un teren ca fiind „zonă industrială” – interesul pentru a spori mediul de afaceri local este zero.
Cele 12 puncte, minimale, sunt tot atâtea propuneri pe care le facem deschis conducerii oraşului pentru că sunt în interesul nostru al tuturor. Atâta timp cât nu se face aşa ceva, Alba Iulia va muri încet. Sperăm să găsim înţelepciune din partea celor care conduc de atâta timp oraşul, dincolo de orgoliile lor politice mărunte.
Îmi asum, alături de PNL, să lucrez împreună cu orice forţă politică inteligentă şi deschisă pe aceste programe de dezvoltare locală, pentru crearea locurilor de muncă.
Simone ALBANI, vicepreşedinte PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO| COD ROȘU de INUNDAȚII în Apuseni: Un drum național și unul județean, BLOCATE de aluviuni

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD ROȘU de INUNDAȚII în Apuseni: Un drum național și unul județean, BLOCATE de aluviuni

În urma furtunilor puternice care au avut loc în zona Apusenilor, judetul Alba, autoritățile au emis avertizări privind drumurile blocate și condițiile dificile de circulație în anumite zone.

Citește și: COD ROȘU de inundații în județul ALBA: Zonele vizate

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba, una dintre zonele afectate este localitatea Gârda de Sus.

„Pe DJ 750B, între Vadul Moticilor și Poiana Vadului, au avut loc aluviuni. În prezent, circulația este posibilă, dar există riscul ca drumul să fie rupt de apă. Consiliul Județean Alba este pregătit să intervină cu utilaje.” a declararat pentru ziarulunirea.ro vicepreseditele CJ Alba, Marius Hategan.

În Gârda de Sus, există probleme semnificative cu carosabilul, unde apa acoperă o bandă a drumului. Din precauție, s-a impus circulația alternativă pe o singură bandă de circulație.

Cu toate acestea, nu au fost raportate valori mari de trafic, iar autoritățile îndeamnă șoferii să circule cu prudență și să respecte semnalizările temporare.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare