Drumul comunal DC 43 din Poșaga va fi modernizat: Proiectul vizează obținerea acordului de mediu

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Proiectul de modernizare a drumului comunal D.C 43 din comuna Poșaga, județul Alba, investiție de 526.618,24 de lei, vizează obținerea acordului de mediu de la Agenția Națională pentru Protecția Mediului Alba.

Infrastructura rutieră pentru care se dorește modernizarea prin proiectul „Modernizare drum comunal D.C.43 (L=1,00 km), comuna Poșaga, județul Alba”, are lungime de 1 km și se află în domeniul public al comunei Poșaga ocupând o suprafață de 4500 de mp. din care 3300 mp aflată în intravilan și 1200 în extravilanul comunei. Instalațiile existente în zona drumului nu sunt afectate de execuția lucrărilor de modernizare a drumului.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Modernizarea drumului comunal D.C 43 este necesară pentru realizarea unui mai bun acces în zona pentru transportul forestier accesibilizând o suprafață mare de pădure și pentru facilitarea accesului populației din satele aparținătoare comunei spre centrul comunei, astfel populația cu domiciliul permanent în satele aparținătoare comunei sunt deservite de drumul menționat.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

În cazul impactului asupra populației, sănătății umane, faunei și florei, solului:

– Proiectul nu se realizează în arii în care standardele de calitate a mediului, stabilite de legislaţie, au fost deja depăşite, in arii dens populate sau în peisaje cu semnificaţie istorică, culturală și arheologică, lucrarea aceasta având impact redus asupra terenului și vecinătăților, iar impactul asupra sănătății umane este minim;
– Se poate crea disconfort datorită lucrărilor de construcție, săpăturilor și circulației autovehiculelor necesare lucrărilor de construire, dar acestea au un caracter izolat și frecvență redusă;
– Proiectul este unul de mărime mică, nu se cumulează cu alte proiecte;
– Emisiile de poluanţi, inclusiv zgomotul, sunt aproape nesemnificative, lucrări în majoritate manuale, exceptând transporturile. Producţia de deşeuri este minora, astfel în condiţii de exploatare normală nu vor exista riscuri de accidente.

Efecte sociale:
– Îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi de protecţie a muncii în lucrările forestiere;
– Dezvoltarea turismului;
– Satisfacerea intereselor în perimetrul forestier ale altor sectoare de exploatare;
– Asigurarea legăturii, pentru unele aşezări omeneşti, cu reţeaua de drumuri publice.
– Asigurarea intervenţiilor în timp optim în caz de incendiu şi de calamităţi.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419