Rămâi conectat

Curier Județean

Drepturile copilului, prezentate elevilor de ciclu gimnazial din Şona şi Cetatea de Baltă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Centrul de Documentare şi Informare din Şona şi Cetatea de Baltă a sărbătorit, de curând, drepturile copilului, în cadrul unei manifestări informativ-culturale la care au participat elevii claselor V-VIII, consilierul educativ prof. Rocsana Aldea şi cadrele didactice ale celor două şcoli.

drepturile copilului-1Manifestarea s-a datorat împlinirii a 25 de ani de la adoptarea Convenţiei asupra Drepturilor Copilului, în cadrul Adunării Generale a Organizaţieri Naţiunilor Unite din 20 noiembrie 1989.

Acţiunea Centrului de Documentare şi Informare s-a desfăşurat sub egida: “Suntem mici, dar avem drepturi! Drepturile copiilor!”. La activitate a răspuns invitației Monica Jorj de la Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, prin Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru. Ea a încadrat drepturile copiilor într-un context mai larg, privitor la drepturile cetăţeanului european, prezentându-le elevilor un frumos si interesant material. Alături de invitată, directorii prof. Rovin Matei – de la Şcoala Gimnazială Şona şi prof. Pompilia Goga – de la Şcoala Gimnazială Cetatea de Baltă, le-au vorbit copiilor despre aspectele istorice ce au determinat recunoaşterea mondială a drepturilor oamenilor: la existenţă, libertate, conştiinţă, demnitate etc. Prof. documentarist Emilia Bunea le-a explicat copiilor drepturile pe care le au în societate, cât şi îndatoririle lor faţă de aceasta.

După expunerile informative, Monica Jorj i-a provocat pe copii la un concurs despre Uniunea Europeană, stimulându-i la aflarea, interpretarea şi redarea cât mai multor informaţii legate de rolul Uniunii Europene şi drepturile de care beneficiază cetăţenii acesteia. În final, copiii au fost răsplătiţi cu mici premii, oferindu-li-se şi materiale informative privitoare la Uniunea Europeana şi cetăţenii săi.

După cum ne-a precizat prof. Emilia Bunea, manifestarea informativ-culturală şi-a atins scopul – cel de a reaminti elevilor că, în societatea democratică, ei beneficiază de drepturi pe care legea le garantează, drepturi care, în orice comunitate umană, generează şi anumite obligaţii, având ca finalitate o cât mai reuşită colaborare (şi coabitare) interumană.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie

Bogdan Ilea

Publicat

în

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie În mai multe localități din județul Alba sunt programate întreruperi ale furnizării de energie electrică în perioada 8-14 aprilie. În data de 8 aprilie: Daia Română, Strada Școlii între orele 08:00-16:00. În data de 8 aprilie: BLAJ, Strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea