Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Drept la replică. Oana Badea: „Îl rog pe domnul Florin Roman să se documenteze”

Alexandra Mates

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În urmă cu câteva zile, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Florin Roman a transmis un punct de vedere cu privire la proiectul consilierilor locali din Aiud legat de deschiderea unui parc industrial în localitate. Acesta a îndemnat-o pe Oana Badea, membru al CL Aiud, „să învețe să lucreze cum se lucrează la Consiliul Județean Alba”.

La câteva zile după această afirmaţie, Oana Badea transmite un drept la replică:

Îl rog pe domnul Florin Roman să se documenteze

Întâi de toate trebuie să răspund cu privire la afirmația: „ să învețe să lucreze cum se lucrează la Consiliul Județean Alba”. Prin natura profesiei, mă conduc după principiul „ Omul cât trăiește învață”, iar de la tatăl meu păstrez o altă învățătură foarte dragă, cu atât mai mult cu cât tata nu mai este: „ cei inteligenți învață din greșelile celorlalți.” Mă gândesc că înțelegeți singur cum procedează proștii. Ar fi înțelept să vă întrebați dacă e bine să vă aruncați în susținerea unui edil atât de neperformant precum cel de la Aiud, salvat la alegerile locale din 2012 de voturile aflate în portofoliul viceprimarului Liviu Rusu. Faceți singur calculele! Protejatul dumneavoastră a obținut 4384 de voturi cu tot cu voturile domnului Rusu iar eu susținută de partidul din care fac parte am obținut 3488 de voturi. Aritmetica e simplă și lămurește în privința legitimității mele. Nu vom abdica de la obligațiile pe care le avem față de cei care ne-au votat niciunul din consilierii PDL.

În ceea ce privește Consiliul Județean Alba, îmi aleg singura de la cine învăț. Am o regulă de aur: învăț de la cel mai bun. Nu sunteți dumneavoastră acela. Ce aș putea să învăț de la unul care a agonisit când s-a aflat la guvernare, 5-6 miliarde lei vechi pentru că participa o zi pe lună la şedinţele consiliilor de administraţie gras plătite? Cel puțin așa am aflat din presă. Probabil, ocupat cu număratul banilor pe care i-ați câștigat atât de ușor nu ați mai reușit să vă informați corect asupra situației de la Aiud. Vă spun eu cum stau lucrurile. Locurile de muncă sunt prioritatea absolută a aiudenilor. Înainte de a depune proiectul de hotărâre, toți consilierii PDL Aiud am purtat mai multe discuții cu aiudenii și apoi cu cel mai bun și îndreptățit reprezentant al CJ Alba, cu Ion Dumitrel. Înțeleg că președintele CJ Alba nu a simțit nevoia să vă ceară permisiunea. Presupun că nu îl veți certa sau nu considerați că inițiativa a 6 aleși locali poate fi cenzurată, de data aceasta în mod politicianist de dumneavoastră. Poate veți fi mirat dar discuțiile s-au purtat în termeni destul de imperativi. După rateurile repetate ale  edilului aiudean pe care îl legănați acum patern, consilierii PDL Aiud i-am cerut, repet, i-am cerut domnului Dumitrel implicarea fermă. Am cerut acest lucru pentru aiudenii noștri iar Ion Dumitrel a promis tot sprijinul. Aiudul are dreptul la un astfel de suport dinspre CJ Alba. Protejatul dumneavoastră s-a dovedit incapabil să fie util sau conciliant și s-a dezis de parteneriatul cu Consiliul Județean în 2011. De atunci nu a pus nimic în loc. Dacă nu sunteți de acord cu decizia domnului Dumitrel cred că aiudenii ar trebui informați.

Afirmația dumneavoastră prin care susțineți că „depunerea acelui proiect de hotărâre în Consiliul Local Aiud este unul cu caracter strict politic” merită cu siguranță lămurită, pe scurt. La un așa proiect „politic”, norocul aiudenilor este că au fost salvați de la o „ astfel de nenorocire” precum parteneriatul pentru înființarea unui parc industrial prin votul absolut, dar absolut nepolitic al majorității USL. Iar intervenția dumneavoastră nedocumentată nu are absolut nicio legătură cu faptul că sunteți membru PNL precum edilul aiudean. Sunt foarte ironică desigur.

Dumneavoastră susțineți că „ Dacă vrei să faci doar politică și să apari cu chestiunea asta în presă, încercând să pui o presiune total nejustificată din punct de vedere tehnic pe primărie, atunci sigur, faci ceea ce a făcut doamna Badea, respectiv cei 6 consilieri locali PDL,(…)” Vă înțeleg nepriceperea însă ca oricărui elev nepregătit vă acord șansa învățării prin documentare. Luați-vă cât timp aveți nevoie! Mai bine mai târziu decât niciodată. Cei de la PDL Aiud am refuzat întotdeauna să tratăm lucrurile la plezneală.  Noi citim, analizăm,  discutăm cu oamenii și apoi ieșim public. Încă un detaliu: când începem un demers, știm cel puțin următorii doi pași.

La final puțină aritmetică: 6 consilieri PDL sunt cu 2 mai mulți decât 4 consilieri PNL. Din 8 consilieri liberali ați rămas cu 4 la Aiud, după lipsa de performanța a protejatului dumneavoastră primar. Și asta cu USL pe val. Așa stând lucrurile, legănați-l în continuare, poate îi faceți și vânt!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

O nouă performanță a elevei Damaris Vasinc, de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș: Premiul I la etapa județeană a Concursului „Memoria Holocaustului” și calificare la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

O nouă performanță a elevei Damaris Vasinc, de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș: Premiul I la etapa județeană a Concursului „Memoria Holocaustului” și calificare la etapa națională Damaris Vasinc elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național Lucian Blaga din Sebeș s-a calificat la etapa națională a Concursului „Memoria Holocaustului”, după ce a obținut […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea