Rămâi conectat

Ştirea zilei

Drept la replică. Oana Badea: „Îl rog pe domnul Florin Roman să se documenteze”

Publicat

în

În urmă cu câteva zile, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Florin Roman a transmis un punct de vedere cu privire la proiectul consilierilor locali din Aiud legat de deschiderea unui parc industrial în localitate. Acesta a îndemnat-o pe Oana Badea, membru al CL Aiud, „să învețe să lucreze cum se lucrează la Consiliul Județean Alba”.

La câteva zile după această afirmaţie, Oana Badea transmite un drept la replică:

Îl rog pe domnul Florin Roman să se documenteze

Electrica Furnizare Discount

Întâi de toate trebuie să răspund cu privire la afirmația: „ să învețe să lucreze cum se lucrează la Consiliul Județean Alba”. Prin natura profesiei, mă conduc după principiul „ Omul cât trăiește învață”, iar de la tatăl meu păstrez o altă învățătură foarte dragă, cu atât mai mult cu cât tata nu mai este: „ cei inteligenți învață din greșelile celorlalți.” Mă gândesc că înțelegeți singur cum procedează proștii. Ar fi înțelept să vă întrebați dacă e bine să vă aruncați în susținerea unui edil atât de neperformant precum cel de la Aiud, salvat la alegerile locale din 2012 de voturile aflate în portofoliul viceprimarului Liviu Rusu. Faceți singur calculele! Protejatul dumneavoastră a obținut 4384 de voturi cu tot cu voturile domnului Rusu iar eu susținută de partidul din care fac parte am obținut 3488 de voturi. Aritmetica e simplă și lămurește în privința legitimității mele. Nu vom abdica de la obligațiile pe care le avem față de cei care ne-au votat niciunul din consilierii PDL.

În ceea ce privește Consiliul Județean Alba, îmi aleg singura de la cine învăț. Am o regulă de aur: învăț de la cel mai bun. Nu sunteți dumneavoastră acela. Ce aș putea să învăț de la unul care a agonisit când s-a aflat la guvernare, 5-6 miliarde lei vechi pentru că participa o zi pe lună la şedinţele consiliilor de administraţie gras plătite? Cel puțin așa am aflat din presă. Probabil, ocupat cu număratul banilor pe care i-ați câștigat atât de ușor nu ați mai reușit să vă informați corect asupra situației de la Aiud. Vă spun eu cum stau lucrurile. Locurile de muncă sunt prioritatea absolută a aiudenilor. Înainte de a depune proiectul de hotărâre, toți consilierii PDL Aiud am purtat mai multe discuții cu aiudenii și apoi cu cel mai bun și îndreptățit reprezentant al CJ Alba, cu Ion Dumitrel. Înțeleg că președintele CJ Alba nu a simțit nevoia să vă ceară permisiunea. Presupun că nu îl veți certa sau nu considerați că inițiativa a 6 aleși locali poate fi cenzurată, de data aceasta în mod politicianist de dumneavoastră. Poate veți fi mirat dar discuțiile s-au purtat în termeni destul de imperativi. După rateurile repetate ale  edilului aiudean pe care îl legănați acum patern, consilierii PDL Aiud i-am cerut, repet, i-am cerut domnului Dumitrel implicarea fermă. Am cerut acest lucru pentru aiudenii noștri iar Ion Dumitrel a promis tot sprijinul. Aiudul are dreptul la un astfel de suport dinspre CJ Alba. Protejatul dumneavoastră s-a dovedit incapabil să fie util sau conciliant și s-a dezis de parteneriatul cu Consiliul Județean în 2011. De atunci nu a pus nimic în loc. Dacă nu sunteți de acord cu decizia domnului Dumitrel cred că aiudenii ar trebui informați.

Afirmația dumneavoastră prin care susțineți că „depunerea acelui proiect de hotărâre în Consiliul Local Aiud este unul cu caracter strict politic” merită cu siguranță lămurită, pe scurt. La un așa proiect „politic”, norocul aiudenilor este că au fost salvați de la o „ astfel de nenorocire” precum parteneriatul pentru înființarea unui parc industrial prin votul absolut, dar absolut nepolitic al majorității USL. Iar intervenția dumneavoastră nedocumentată nu are absolut nicio legătură cu faptul că sunteți membru PNL precum edilul aiudean. Sunt foarte ironică desigur.

Dumneavoastră susțineți că „ Dacă vrei să faci doar politică și să apari cu chestiunea asta în presă, încercând să pui o presiune total nejustificată din punct de vedere tehnic pe primărie, atunci sigur, faci ceea ce a făcut doamna Badea, respectiv cei 6 consilieri locali PDL,(…)” Vă înțeleg nepriceperea însă ca oricărui elev nepregătit vă acord șansa învățării prin documentare. Luați-vă cât timp aveți nevoie! Mai bine mai târziu decât niciodată. Cei de la PDL Aiud am refuzat întotdeauna să tratăm lucrurile la plezneală.  Noi citim, analizăm,  discutăm cu oamenii și apoi ieșim public. Încă un detaliu: când începem un demers, știm cel puțin următorii doi pași.

La final puțină aritmetică: 6 consilieri PDL sunt cu 2 mai mulți decât 4 consilieri PNL. Din 8 consilieri liberali ați rămas cu 4 la Aiud, după lipsa de performanța a protejatului dumneavoastră primar. Și asta cu USL pe val. Așa stând lucrurile, legănați-l în continuare, poate îi faceți și vânt!”

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO ȘTIREA TA| Dorel și furtuna: Cum se mimează profesionalismul, cum se încasează cu două mâini și cum să „montezi” schela în casa beneficiarului

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Dorel și furtuna: Cum se mimează profesionalismul, cum se încasează cu două mâini și cum să „montezi” schela în casa beneficiarului

De Dorel v-am mai zis, e intreprinzător cu ștate vechi, bagă în sac două mâini și servește calitate cu un deget. E de-al nostru, local, apare frecvent și rupe gura târgului cu „realizările” lui, se remarcă și chiar dacă nu ar face asta, cine să-i și fure locul dacă el are monopolul?

Astăzi pe Dorel l-a „încercat” vremea, a bătut vântul și ploaia, cum zice un mare clasic în viață, și-a scos la iveală un fapt ce s-ar defini în Ardeal ca „râsu’, plânsul”.

De ce și-a petrecut ăla ce a inventat schela și măsurile de siguranță timpul în zadar, numai Dorel știe, fiindcă el are o metodă proprie, una ce-ți teleportează ditamai conglomeratul de fier direct în sufragerie, cum a fost și cazul, astăzi, în urma furtunilor, la blocurile „M” din Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Acum, Dorel ca Dorel, dar și restul să fie și ei veri din frați, șogori din altă țară, de-s toți chitiți să nu vadă și cetățeanul să plătească cu spor și cu nemiluita? Păi, totuși, pe care planetă ne aflăm? Am venit la încasat sau mai facem și treabă?

PS: arată bine bordura aia Dorele, zici că trebuie să chemi un frizer să o ia pe părți, pe față și pe dos, ori să vină domnul cu recepția lucrărilor și să zică odată pentru totdeauna NU !

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Natura nu iartă Aiudul. Trunchiul unui copac mai slab decât furia vântului. COD ROȘU în județul ALBA

Publicat

în

FOTO| Natura nu iartă Aiudul. Trunchiul unui copac mai slab decât furia vântului. COD ROȘU în județul ALBA

Natura se abate cu toată forța sa asupra județului Alba. În municipiul Aiud, la Magina, forța vântului a fost mai puternică decât rezistența unui trunchi de copac, situat în centrul satului pe drumul principal.

ANM a emis joi seara o avertizare Cod Roșu de vijelie puternică, grindină, descărcări electrice și averse torențiale valabilă în mai multe localități din județul Alba.

Citește și: Pompierii din Alba Iulia au degajat în cursul după-amiezii de astăzi, 5 august, un copac care a căzut pe strada Cloșca din municipiu, urmare a vremii instabile.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit ANM, este vizată zona de munte de peste cota 1800 m și localitățile Alba Iulia, Cugir, Sebeș, Săsciori, Șugag, Pianu, Daia Română, Șpring, Ciugud, Berghin, Gârbova, Roșia de Secaș, Câlnic, Cut, Ohaba, Doștat.

Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO VIDEO| INCENDIU la Mănăstirea Dumbrava: Detașamentul de Pompieri Aiud intervine pentru stingerea flăcărilor la o anexă

Publicat

în

UPDATE FOTO VIDEO| INCENDIU la Mănăstirea Dumbrava: Detașamentul de Pompieri Aiud intervine pentru stingerea flăcărilor la o anexă

Un incendiu a izbucnit în cursul zilei de joi, 5 august, în curtea Mănăstirii Dumbrava.

Din primele informații, Detașamentul de Pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit în curtea Mănăstirii Dumbrava.

Electrica Furnizare Discount

Se pare că ar vi vorba despre o anexă, fara pericol de propagare.

În cadrul intervenției au fost alocate doua autospeciale pentru stingere cu apă și spumă.

UPDATE: La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării, incendiul se manifesta generalizat la anexă, un grajd, al Mănăstirii.

La momentul de față incendiul este localizat și se lucrează la stingerea acestuia.

Suprafața afectată este de aproximativ 200mp.

Fără victime sau pericol de propagare.

UPDATE 21:37:

Incendiul a fost lichidat.

În interiorul anexei erau depozitați aprox 1600 de baloți de fân, dintre care au fost salvați aprox. 600 baloți.

Fără victime sau alte probleme deosebite.

ISU ALBA

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare