Rămâi conectat

Politică Administrație

Drept la replică| Gabriel Pleșa: „Senatorul melcilor cu origine controlată”

Publicat

în

Îl asigur pe domnul senator Călin Matieș că la tribunal va trebui să lase spectacolul deoparte și să dovedească adevărul și relevanța susținerilor sale!

Am asistat, de foarte multe ori impasibil, la toate atacurile la care am fost supus în ultima perioadă, atât din partea unei părți a presei, cât și din partea adversarilor politici. Până la urmă face parte din viața publică pe care mi-am asumat-o, de mai bine de 20 de ani, de când am ales să intru în politică, având convingerea că se poate și altfel, că putem face viața tuturor mai bună și că putem crea cu toții o clasă politică responsabilă, decentă și onestă.

Consider însă că atunci când se trece peste limita bunului simț și a decenței, trebuie să reacționez ferm, în instanțele de judecată. Atacurile unora, ușor surescitați de miasmele puterii, care își permit cu grobianism și infatuare să îmi atace familia, nu le voi putea accepta! Și voi reacționa în consecință. Nu voi coborî ștacheta bunului simț, așa cum o fac unii dintre cei ajunși accidental pe băncile Parlamentului României, dar nici nu voi sta impasibil să văd cum valori precum familia și copiii sunt călcate în picioare de dragul de a te face cât mai vizibil, în speranța că peste 2-3 ani vei mai prinde încă un mandat.

Electrica Furnizare Discount

Luarea de poziție a domnului senator nu este decât un derapaj brutal și lipsit de orice suport faptic. Ea nu aduce nici un folos cetățenilor urbei, dar reușește cu succes să încalce dreptul la demnitate și la propria imagine al mai multor persoane și instituții. Este evident că, sub umbrela dreptului la libera exprimare, nu este permisă deversarea de insinuări injurioase, speculații și amenințări găunoase, cu exercitarea deviată a demnității senatoriale.

Fără a-i da neapărat explicații viitorului fost senator, vreau să îi aduc la cunoștința lui și celor ale căror interese probabil că le apără (după o vizită recentă la una dintre bazele de tratament promovate pe propria sa pagină de Facebook) faptul că societatea la care a făcut referire – Bioterapia – funcționează încă din 2012. Mai mult, anual se depune o listă cu personalul ÎNCADRAT ÎN BAZA UNUI CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCĂ, dar și cu ECHIPAMENTELE din dotare. În baza acestora, clinica primește un punctaj. În ultimii 4 ani a avut cel mai mare punctaj din Alba Iulia. Clinica la care s-a făcut referire are 32 persoane încadrate cu CIM și 1 persoană cu contract de colaborare (care nu e decontat de CAS). Iar pacienții vin cu bilet de trimitere și decontul se face pe baza cardului de sănătate, în timp real, în fiecare zi de tratament. Adică este imposibil să se facă decontări fictive sau ilegale!

De fapt, până la acest articol denigrator nici nu știam cum se numesc firmele de recuperare și tratament medical ale nepotului și cumnatei mele, singura legătura fiind faptul că-mi fac o dată pe an, timp de 10 zile o recuperare la genunchi! În schimb, mii de albaiulieni și nu numai s-au tratat în ele de aproape 10 ani!

Este trist și regretabil faptul că un senator al României se lansează în astfel de atacuri josnice, fără nicio rațiune, fără a se gândi la urmări, la familiile implicate ori la munca enormă care stă în spatele fiecărui inițiative antreprenoriale.

Nu știam că în România de astăzi, toți membrii unei familii trebuie să renunțe la demnitate, la dreptul la propria imagine, la viața privată sau la job-uri, în momentul în care unul dintre ei ajunge într-o funcție publică. Nici nu știam că este o crimă să lucrezi 10-12 ore/zi în propriul tău business, asigurând salarii unor angajați care, între timp, îți devin ca a doua familie.

Este trist și regretabil că, după 30 de ani de la căderea comunismului, regăsești printre membrii noi ai clasei politice aceeași mentalitate comunistă, dusă la extrem! Pe același tipar, știu cel puțin o brutărie, o sală de nunți și un azil de bătrâni, care ar fi trebuit închise încă din luna decembrie a anului trecut.

În consecință, voi acționa în Instanță pe autorul acestei ieșiri, pentru a-i oferi prilejul să își dovedească afirmațiile denigratoare. Doar așa vom putem să câștigăm lupta cu impostura, mediocritatea și amatorismul din clasa politică românească, care au făcut o pasiune din vânturarea de vorbe goale în scop de autopromovare!

Dar, întrucât domnul senator nu va putea să dovedească nici adevărul spuselor sale și nici că ar fi avut vreun interes legitim în demersul său, voi solicita tragerea la răspundere a autorului lor, solicitând prezentarea de scuze publice și repararea prejudiciilor care mi-au fost aduse prin acel text lipsit de substanță și de eleganță. Probabil același lucru îl vor face și societățile comerciale cărora li s-au adus prejudicii de imagine!

Conștiința mea e curată și o să duc crucea până la capăt pentru orașul meu drag! Așa să-mi ajute Dumnezeu!

Publicitate

Politică Administrație

Declarație halucinantă marca Florin Roman: „Ar fi bine ca miniștrii să nu fie specializați pe sectoarele de activitate pe care le conduc”. Scuza politicianului „uns” ministru al Digitalizării

Publicat

în

Declarație halucinantă marca Florin Roman: „Ar fi bine ca miniștrii să nu fie specializați pe sectoarele de activitate pe care le conduc”. Scuza politicianului „uns” ministru al Digitalizării

Politicianul Florin Roman (47 de ani), noul ministru al Digitalizării în guvernul condus de Nicolae Ciucă, a oferit o declarație halucinantă încercând să explice faptul că a fost pus în funcție în ciuda faptului că nu are legătură cu domeniul de activitate.

Astfel, Florin Roman susține în apărarea sa că ar fi bine ca miniștrii să nu fie specializați pe sectoarele de activitate pe care le conduc, pentru a nu exista tentația furtului.

Electrica Furnizare Discount

„Unii m-au acuzat că nu am legătură cu acel domeniu, eu îl văd ca pe un avantaj, pentru că dacă vin din acel domeniu, de regulă, dacă vă uitați în spate, majoritatea au avut firme, afaceri în acea zonă.

E mai bine să fii fără tangență în domeniu, că există apetitul unora de a confunda banul public cu propriile afaceri. Deci, din punct de vedere al integrității, eu garantez că nu am niciun fel de afaceri în domeniu”, a declarat Florin Roman la B1 TV.

sursa: ziare.com

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: Pensiile speciale trebuie ANULATE, nu amânate!

Publicat

în

România se pregătește să accepte o nouă formă de inechitate în sistemul național de pensii. De la 1 ianuarie, ar urma să intre în vigoare noile pensii speciale ale primarilor. Decizia stă în mâna Guvernului, care poate amâna aplicarea acestei legi nedrepte, inechitabile și incorecte pentru milioanele de pensionari obișnuiți din România.

Chiar și în cazul unei amânări, sistemul național de pensii trebuie să intre într-o analiză și o reformă serioasă, deoarece există tot riscul ca în următorii ani să intre în colaps. Pe de altă parte, inechitățile create de pensiile speciale sunt jignitoare pentru milioane de pensionari români care încasează o pensie direct proporțională cu valoarea contribuțiilor plătite la fondul de pensii.

Am auzit în ultimele zile că teama de baronii locali este mare în rândul celor din coaliția toxică PNL – PSD și, mai nou, unii membri ai Guvernului ar dori să dea vina pe USR și pe fostul ministru, Cristian Ghinea, dacă vor amâna legea pensiilor speciale pentru primari. Fostul ministru al Fondurilor Europene a inclus în PNRR și reforma sistemului național de pensii, iar măsurile propuse afectează direct noile pensii speciale ale aleșilor locali.

Electrica Furnizare Discount

Dacă așa se poate amâna această lege incorectă și inechitabilă, îi rog public să dea vina pe USR și pe Cristian Ghinea. Suntem vinovați că ne dorim o reformă serioasă a sistemului național de pensii bazată pe principii corecte, echitate și contributivitate.

Dacă de la 1 ianuarie 2022 intră în vigoare legea amintită, vom avea o nouă presiune pe sistemul de pensii: peste 600 de milioane de lei este impactul pensiilor speciale ale primarilor asupra bugetului de stat. Pe lângă pensia calculată în funcție de contributivitate, foștii aleși locali vor mai încasa și o pensie specială între 1600 și 5000 de lei, în funcție de numărul de mandate.

În același timp, peste 80% dintre pensionarii români trăiesc cu pensii sub 2000 de lei, iar pensia medie în România este în jurul valorii de 1600 de lei. Să vă mai spun că, în prezent, cea mai mare pensie specială aflată în plată este în jur de 77.000 de lei, adică peste 15.000 de euro. Este aproape de 100 de ori mai mare decât pensia minimă și de 50 de ori mai mare decât pensia medie.

În prezent, în România avem două sisteme de pensii, în funcție de persoane. Marea majoritate a românilor primesc pensie în funcție de cât au contribuit, pe când o minoritate primește după diverse sisteme de calcul instituite prin legi speciale.Unde este echitatea? Unde este egalitatea în drepturi despre care vorbește Constituția României?
Sistemul de pensii din România trebuie reformat pe principii sănătoase și democratice! Toți pensionarii trebuie să fie egali în fața legii și să primească pensii pe bază de contributivitate!

Beniamin Todosiu,
Deputat USR de Alba

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senatorul PSD de Alba, Călin Gheorghe Matieș: „Alba, sufletul României!”

Publicat

în

În acest prim an de mandat, la fel ca orice om de altfel, am împliniri și neîmpliniri, acțiuni pe care le-am dus cu bine la final, dar și unele care s-ar fi putut finaliza probabil mult mai bine, dacă aș fi putut să îi conving pe cei care au fost până acum la butoane. În ciuda criticilor, care nu vor înceta să apară, indiferent de ce aș spune sau face, de un lucru cred că s-au convins toți: fac totul cu mare patos, cu mare convingere și cu sinceritate pentru românii de rând. Chiar și unele declarații care, uneori, sunt interpretate de unii altfel decât eu, personal, mi-am dorit…Timpul le va dovedi pe toate.

Cred cu tărie pe mai departe că județul Alba este plin de oameni valoroși, de copii și tineri care sunt sau pot deveni cei mai buni în domeniul lor. În plus, copiii au puterea aceea extraordinară de a aduce bucurie, lumină și speranță în viețile noastre, dar au și capacitatea de a ne transforma pe toți în ființe mai bune, mai ales în această perioadă de pregătire pentru sărbătoarea Crăciunului.

Un grup de 15 copii absolut minunați: Ansamblul de dansuri populare ” Plaiuri sebeșene” de la Clubul Copiilor Sebeș împreună cu solistul Tudor Limbean – micul patriot; elevele: Mariș Maria și Șandru Ioana de la „Școala de folk” – Palatul Copiilor Alba Iulia, prof. coordonator Avram Daniel; elevele: Hoca Sonia Maria și Vesa Georgiana de la Clubul Copiilor Ocna Mureș, prof. coordonator Szocs Levente; dansatori profesor coregraf – Oprea Octavia, împreună cu însoțitorii lor, doamna director Corina Cotea – Palatul Copiilor, vor susține un mini-concert de sărbători săptămâna viitoare în Parlamentul României. Am făcut deja toate demersurile necesare pentru ca acest eveniment să aibă loc în data de 13 Decembrie și sunt convins că prin vocile lor de îngeri vor aduce multă căldură într-o clădire care, de foarte multe ori, este extrem de rece, nepăsătoare, ba chiar indiferentă la români și problemele lor.

Electrica Furnizare Discount

În Parlamentul României, vocea județului Alba se va face auzită și prin colindele noastre tradiționale. Le mulțumesc tuturor celor care au acceptat invitația mea și sunt convins că evenimentul va fi unul cu adevărat special și sensibil!

Senator Psd Alba

Călin Gheorghe Matieș

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare